![]() |
|
Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu USALSZdravím všechny a rád bych se zeptal, má-li někdo zkušenosti s natáčením antény pomocí přijímače TOPFIELD SBI 2060 a režimu USALS.Nedaří se mi natočit anténu nad azimut 45,9°W.Když zadám hodnotu 46°W dojde k otočení antény do výchozí pozice 0°.Východní pozice jdou ok i na 75°E.Je možné,že jsou nějak nastaveny limity motoru (mám motor OPTICUM DM 3800)? Nevím si s tím rady, ani jsem se nikde nedočetl o nastavení limitů tohoto motoru. Prosím, zná někdo odpověď? Zdravím a děkuji. |
Pchom
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Prosím ťa ,čo chceš za 45°W ešte naladiť a pozerať ?VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Pre niekoho je dôležitý aj RASD TV :laughing: |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Zkontroluj dorazy-elekronické i manualní! :lookaround:Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
a takypřekážky ve směru a elevaci,pokud máš ofsetku,tak se tím neřiď,tam náklon paraboly není směr R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
to už jeElevation: 10.5° R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...45°W Intelsat 14 a stanice RASD TV.Mohu ji sice přijímat jen na sat.receivu PSI (Thailand) a s ručním přes DISEq dotočením, protože v USALS musím dát hodnotu 46,9° a to nelze. Je to REPUBLICA ARABE SAHARAUI DEMOCRATICA/Alžírsko tam jen monoskop,podle webu ale vysílají 4 hod. denně. Mě spíš ale jde z principu o plné využití celého systému, bez ohledu na to,je-li stanice více či méně zajímavá. |
Pchom
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...A můžeme znát tvé "správné" souřadnice pro Usals?Případně zda jsi zkoušel s nimi hýbat +/- 0,1...0,2...0,3...0,4....0,5 ?V motoru budou harwarové dorazy a v přijímači asi softwarové(tento přijímač neznám tak podrobně). Mohlo by ti pomoci Satlex.net a kalkulačka azimutu a elevace. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Motory typu horizont-horizont (150st.) musí v ČR dojet až někam těsně k 58W. Takže mi neříkej že ti nejde otočit do 45W. Zkontroluj si softwarové dorazy. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...A nemáš parabolu v této poloze opřenou někde o střechu?Já mám na východě max.68,5E a to mám parabolu od střechy 2 cm. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...To je trochu problém - jak zkontrolovat softwarové dorazy? Přes menu přijímače jsem nikde nenašel žádné nastavení limitů kromě zadání souřadnic - a to mám správně 14,5°E a 50,1°N. Kde lze nastavit ty limitní hodnoty? |
Pchom
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...V režimu DISEq se tam dostanu, žádné maechanické omezení pro tento případ neexistuje.nejde to pouze v USALS. |
Pchom
![]() |
|
mohu znátdůvod,proč nutně potřebuješ USALS? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Ak vsetko ostatne funguje, este moze byt limitujuci FW v tom tvojom SAT boxe TOPFIELD, napr. ja mam SAT ARIVA 200HD a FW 1.07 dotoci v USALS rezime 90E- 45W,ale od FW 2.xx to Poliaci osekali a uz sa da tocit len cca 75E-30W. Motor DM3800 mam aj ja, ten nema ziadne HW limity, len SW a ak su vypnute, bez problemov natoci cely orbit (druha vec je presne nastavenie okrajovich druzic tesne nad horizontom, ale to je uz ina story a ak si vies v konfigu posunut USALS suradnice krajnych SAT, tak to trochu pomoze...). R^ |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Jak lze vypnout softwarový limit?? |
Pchom
![]() |
|
RE: Nastavení azimutu ofset paraboly v režimu...Jak lze vypnout softwarový limit?? |
Pchom
![]() |
|
![]() |