Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Chybný čas na TP 12207

Všimli jste si, že čas na TP 12207 je skoro o dvě minuty posunutý dopředu? Pokud má přístroj synchronizaci podle času TP, tak mu to posune hodiny na nesprávný čas, jestliže se zrovna člověk dívá na program z tohoto TP. Pak je ovlivněné např. nahrávání. A na enigmě i EPGRefresh, kterému se při refreshování EPG pro programy z 12207 zblázní časovače a už nic dalšího nerefreshuje.

Ten plugin jsem dopsáním několika funkcí navíc donutil se s tím vyrovnat, ale to není úplně to pravé ořechové, spíš by měli opravit ten čas. Složíme se jim na hodinky? :)))

mik9
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Chybný čas na TP 12207

No ja neviem, ale nahrávať podľa EPG je fakt zúfalstvo, hlavne keď program začína s 10 min. meškaním a končí 20 min. po avizovanom ukončení.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

kdy jsi znal přijímače na Enigmě2 tak bys to tu nepsal protože si můžes přednastavit čas před a po pořadu který se automaticky přidá k času epg! :))) :))) :)))

markriz
Registrace: 1/2006

markriz

Tak tohle má snad každý trochu ucházející přístroj. To nemá s Enigmou co dělat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Teraz je ten cas OK
A v casovaci cez epg si pridat nejaky cas pred a po relacii, ktoru chcem nahrat, to snad zvlada kazdy :-)

HornetF18
Registrace: 10/2011

Crescenzio: Já bych naopak řekl, že nahrávat jinak než podle EPG je zoufalství, přece to tam nebudeš zadávat pokaždé ručně a v případě seriálů do poslední chvíle sledovat, na jaký čas či někdy i den zrovna ten díl posunuli.

Takhle nepotřebuju žádný TV program, stanice, které sleduju, mají celkem spolehlivé EPG, takže kouknu na pořady do CoolTVGuide (velmi kvalitní EPG aplikace, navíc se rovnou z ní můžu podívat i na csfd.cz), zmáčknu na příslušném pořadu tlačítko record a mám nastaveno. Pro seriály používám Autotimer, který podle předdefinovaného řetězce (a třeba i časového intervalu) najde sám další díly seriálu a i když se posune jejich čas na poslední chvíli, nahrajou se správně.

Pochopitelně mám nastavený padding, tj. čas přidaný k času podle EPG. Jelikož nikdo nezačíná dřív, čas "před" mám trvale nastavený na 0, ale čas "po" na 10 minut. Stalo se mi za několik let jen párkrát, že by byl problém s EPG či že by těch 10 minut nestačilo. A to v podstatě vše, na co koukám, nahrávám, na live TV se podívám jen výjimečně (u sportu), nemusím totiž reklamy, nejsem prostatik :)))

mik9

HornetF18: Jsi si jistý, že je ten čas už v pořádku? Já tam mám pořád ten samý časový posun, navíc jsem ho zjistil i na TP 11817, na obou o minutu a 40 vteřin posunutý dopředu. Že by ti Bulhaři měli jiný čas? :8)

mik9

No neviem ako je to mozne, ale cas mam zhodny vsade. Urcite, pozrel som to este raz.Cas mam rovnaky aj na tv aj na meteostanici riadenej radiovo, aj na txt.
Ale zaujimalo by ma, kde moze byt chyba u teba. Nastavenie casovaca - ja mam nastavene aj +5min na zaciatku-uz sa mi stalo, ze zacali skor....a na konci mam pridanych 20min, bohuzial niektore slovenske su v dodrziavani casu katastrofalne...

HornetF18

HornetF18

Není to jen u mě, tak možná nemáš čas přístroje řízený časem transpondéru nebo se čas nastaví jednou a při přepínání už to znovu čas z TP neaktualizuje. Takže ti asi vadit nebude, že Bulhaři jsou už v budoucnosti, vlastně pořád vysílají scifi :)))

mik9

miku

mě čas sedí všude OK R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Co máte za stroje? Abychom neporovnávali přístroje s jiným typem zpracování času. Já mám Vu+ Duo s OpenPLI3.

mik9

zkoušel

jsem na medialink black panther,vše OK R^ :laughing: R^

pierrepetr

Technisat Isio, cas stale ok :-)

HornetF18

Díky za info. Asi vaše mašinky aktualizují čas jinak než z každého transpondéru zvlášť. Další možnosti totiž jsou:
1. interní hodiny, které udrží čas i při úplném vypnutí
2. po zapnutí přístroje krátké přepnutí (třeba i neviditelné) na jeden konkrétní program (nastavitelný či obvykle č. 1) a načtení času z tohoto jednoho TP
3. možnost navolit synchronizaci času z internetu (obvykle ntp service) a jen když net není, použije se čas z TP

Poslední možnost je právě i na enigmových strojích, resp. kdekoli na linuxu, kde je do něj přístup, se dá varianta 2 a 3 i nějak doprogramovat.

V každém případě to, že uvedené 2 TP mají chybný čas, je fakt. Jinde je čas celkem OK, největší další odchylku jsem našel na jednom britském TP, asi 4 vteřiny zpoždění. Takže Bulhaři s přehledem vedou :)))

mik9

miku

chápu,že to může někoho silně zlobit,ale odchylky do dvou minut bych neřešil R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Já to začal řešit, až když jsem zjistil, že plugin EPGRefresh nefunguje korektně, jinak jsem si toho ani nevšiml, protože na programy z tohoto TP zas až tak moc nekoukám. Ten plugin, zatímco je přístroj v režimu standby a nic nedělá, každý den updatuje EPG pro všechny kanály, které uživatel chce, takže většinou pro kompletní bukety s vybranými kanály. A když jsem si všimnul, že na některé ty kanály vůbec nedojde, pátral jsem po příčině a byla to tato.

Jinak jsem na to před chvílí koukal a čas už je na obou jmenovaných TP správný, asi si koupili nové hodinky :)))

mik9

tak to je

hlavní,že je to opraveno R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra