![]() |
|
Překousnutý kabelAhoj,Pes mi překousal v půlce koax.kabel. Tak se chci zeptat, jestli může být koax.kabel nastavený. Takže mám kabel od paraboly, pak chci kus nastavit ke kabelu, co mi jde do baráku. dík za odpověď, Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 978 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelto bol taký hladný že išiel po kábly :)))🇸🇰
|
Jupi
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 17 338 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelnení to ideální, ale pokud nechceš tahat nový kabel, tak zkus něco jako toto: http://www.tvdigitalne.cz/konektor-f-spojka.htmlJste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelAž teď mně došlo, že nejspíš budeš potřebovat 2 spoje - nejde o to spojit dva kabely, ale pes Ti rozkousal delší kus... . To bych už nátáhl celé znovu - kolik to máš metrů?Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
JackalPřesně tak, překousl mi střed kabelu v délce 2m. Já mám kabel k přijímači zazděný ve zdi, nechce si mi to znova zdít.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelPokud ani neznáš spojku a F konektor, tak jediným bezpečným řešení pro tebe bude objednání opravy u nějaké místní odborné firmy. Jinak to zbastlíš, zkratuješ a bude tě to více zlobit, než sloužit. Když ti teče vodovodní trubka, taky nepnapíšeš na vodotopo.cz, ale zavoláš vodaře. |
nendez
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 178 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelJan napsal Jackal, dej tam F spojku a je to. ;)DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
![]() |
|
NendezNeměj strach, že neznám F konektor, zatím všechny paraboly jsem si nastavoval sám.Koupím tu F spojku a zkusím to nastavit, uvidím jak to pak bude se signálem. Dík všem za pomoc, odpoledne se na to vrhnu. Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelBolo dosť nešťastné koaxiál dávať priamo pod omietku, bez použitia inštalačnej elektrikárskej trubky (o pár dní ma čaká podobná záležitosť u švagra, ktorý na to tiež nemyslel), kludne môžeš dať aj dve vyššie spomínané spojky. Dôležité je aby boli v prípade umiestnenia vonku dobre izolované. ;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
nendeza na výměnu žárovky v lustru si taky voláš elektrikáře? :lookaround: :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Jimmyprdni tam ty F spojky a je to, na signálu to ani nepoznáš :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelKdysi mi na chatě také nějaký hlodavec překousnul koax.od satelitu,nejpr.jsem to spojil bez konektoru a zaizoloval a bylo,později jsem spojil F-konektory a bylo.Vše funkční. :8) |
baksik
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 334 |
![]() |
|
eemilO.K.je to teď asi taková nejjednoší varianta. Na jaře pak dám země husí krky a bude klídek. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
eemilveru uz som videl zalomenu ziarovku. By si neveril kolko titulov mal ten clovek pred menom a za menom....... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
F spojka ???Rád se přidávám. V loňském roce se u 2 zákazníků stalo, že po cca 1/2 až 3/4 roce byl problém s příjmem některých stanic na satelitu. Prostě postupně přestaly fungovat některé programy. U LNB bylo vše OK, u přijímače NIC. Jasný případ = výměna koaxu! Po odtržení okrajové lišty u parket v obýváku jsem zjistil, že tam má pán F spojku. Pozor, stačilo pootočit s F-ky a programy naskočily! U druhého zákazníka to bylo na suché půdě. F spojky byly OK, vnitřní 2 lamelová pérka se dotýkala na obou stranách a k zasunutí bylo potřeba mírného tlaku. Pokud to jde, tak vždy dávám nový koax. Ale co když to nejde. Je ještě něco dokonalejšího než klasická F spojka? "Že by starý dobrý ovíjený spoj?" |
Ládys
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 305 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelV dnešní době levných koaxiálů se mi stává že jdu k zákazníkovi a on má koaxiál se železným jádrem,které je jen poměděné.To jsou ty koax.kabely za méně jak 7Kč za metr.Produkce-Čína.Pak si je někdo dá pod omítku a je problém s pozdější opravou-výměnou.Raději dám tam měděný koax,než pak sekat zeď. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelOpravit jako každý překopnutý kabel-proti vlhkosti zalitím spojů třeba do dentakrylu....... |
kunitz
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelsag spojku a na obraze to ani nepoznas sam som si nastavoval kabel ked mi nedociahol...ked som stahoval tv do inej izby..neni problemskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelTaky jsem se "pobavil" u příbuzného, který měl twinLNB na dva přijímače, že mu jeden nehraje.Dojedu, změřím signál u přijímače, nic, vyměním twin LNB, nic, pak se ho ptám, zda něco stavebně nedělal, co koax. Pak se pochlubil spojkou, že kabel přesekl.... Měl tam klasickou koaxiální bílou umělohmotnou spojku a tak ji "šikovně" zapojil, že stínění šlo na šroubek středového drátu, takže vše hezky vyzkratoval. Kupodivu nic neodešlo, po opravě vše naskočilo... Jen mne prosil, abych to neříkal zeťovi, aby se mu nesmál.... Jinak pokud máš krátký kabel do 20m, tak můžeš mít spojek ažaž... Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1Je to cca těch 20m.Horší je, jak pes tahal za kabel, tak nevím jestli mi nehnul i s parabolou. Vytahal i kryty s lišt na garáži, kde vedl kabel od LNB (paraboly). Dal si mrcha záležet. Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: Překousnutý kabela akeho mas psa?skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
s tymi F spojkamiopatrne.Hlavne ked su vonku,nepomoze ani zaizolovanie.Po case sa oxidacia prejavi, po kabli tecie jednosmerny prud a ten sposobi v kombinacii so vzdusnou vlhkostou elektrolyzu a spoj zoxiduje. Treba sa preto nachystat na to ze zivotnost spoja pomocou f spojky je docasna |
fatter
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
avsak ten pesked prehryzne kabel tak je fajny...vacsiu parabolu, ktoru mam skoro na zemi mi pes ostiava a v pohode aspon strazi...no a kabel mam snad 55metrov a 2x spojeny spojkami a v pohode na ku aj c-band...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
technickymas falter pravdu. avsak kolko docasne? u mna spojky zatial docasne 15rokov a v pohode...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabelKúpiť 2+2 ks F-konektorov a dať na každý spoj 1 ks (celkovo teda 2ks) zmrašťovacej "bužírky" poriadne to zložiť, dotiahnúť a zmraštiť... ...hotovo a to vzducho/vodotesno. R^ |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Překousnutý kabel...ale pokiaľ máš plazmu Panasonic, tak to nechaj prekusnuté!!! :laughing: :laughing: :laughing: R^ R^ R^ |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |