Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Domácí síť a Technisat SIR

Prosím majitele Technisat SIR o radu, jak umožnit přístup do domácí sítě PC. Technisat stále hlásí : Nesprávné jméno uživatele nebo špatné heslo, přístup odepřen.
Z jiného počítače přístup je.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Domácí síť a Technisat SIR

To mas preto, lebo podla teba technisaty su najlepsie prijimace s najlepsim epg, co samozrejme neni pravda ani nahodou.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

Který ne-linuxový příjímač má lepší EPG než TechniSat?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

samorost

Pokud z TechniSatu přistupuješ k PC s Win7, tak to prostě dává tuto hlášku a nepřipojíš se. Já to zkoušel z TechniStaru S1 a vzdal jsem to. K PC s WinXP to jde, Visty vyzkoušené nemám.

joscer

@Kasr

...a ešte nám povedz, že jedine plazma Panasonic! :bigeyes:

brga
Registrace: 9/2009

Ja len preto, lebo podla samorosta to su najlepsie stb. Ja by som nechcel ani zadarmo. No, ale najde sa dost beznych uzivatelov, ktorym to staci. Ja tiez beznym uzivatelom doporucim kludne technisat sir, alebo ine skylink ready, ale nech neskusaju pripajat k sieti a podobne(aj ked to umoznuje). Ked chce niekto "sietove" funkcie, tak ma pouzit nieco uplne ine.

Kasr

A uzivatel nebol premenovany v minulosti? Co ti vypise, ked das vo win7 whoami s prik. riadku? Toho isteho usera?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

brga

Mne je to jedno-ja ked obcas sledujem tv, tak pre mna je dôlezity obsah a tv môze byt akakolvek(ja si potrpim viac na zvuk-mam rad dobru hudbu a kludne môze byt bitrate videa 2000kbps, ale u audia aspon 320 a viac). Ale sd je vzdy najlepsie na plazme.

Kasr

liquere

Tady bude asi každá rada marná. Mě se to prostě nepovedlo připojit k PC s Win7. Zakládal jsem ve Win7 různé uživatele s různími oprávněními, vypínal firewall a já nevím co ještě a stejně mi to připojit nešlo. Tím neříkám, že to nejde, třeba někdo něco poradí.
Vyřešil jsem to tak, že jsem si koupil NSA ZyXEL a tam mám nahrávky. K tomuto NSA se TechniSat připojí bez problémů. A výhoda je v tom, že je to malé zařízení připojené k síti a nemusím pouštět celé PC, když chci k nějaké nahrávce.

joscer

joscer

jasne v pohode. NAS pouzivam aj ja.Len som si spomenul, raz sa mi to stalo, ze user vo win7 bol premenovany a podarilo sa pripojit na disk az ked som zadal pôvodne meno uzivatela.Ale tam bolo aj vidiet ten rozdiel ako som pisal vyssie.Bol to nejaky linux ale nahoda je blbec, preto som sa ozval.... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Bohužel mám

Wndows 7. Zkoušel jsem měnit jméno uživatele, měnit heslo, nepomohlo nic. Z jiného PC- notebooku přístup do domácí sítě byl bez problémů.
Pro Kasra:
Nevím, zda jsem někdy napsal, že Technisaty jsou nejlepší přijímače. Určitě jsem napsal, že mají nejlepší obraz na SD, nejlepší EPG a jako jeden z mála typů umí vymazávat reklamy z nahrávky bez pomoci PC. Na Dreamboxy nemám "ambice". Co se obrazu SD týká, zatím (možná dokonce lepším) konkurentem byl Medialink Black Panther. HD obrazy mají kvalitní téměř všechny přijímače na trhu.
Nevýhody Technisatů jsou notoricky známy:
1. Chybějící Diseqc 1.1
2. Pomalé přepínání s EMP relé 8/1 nebo 16/1
3. Chybějící Blind Scan
4. Pro některé chybějící EMU
5. Potřeba dvou karet v provozu na dva tunery.
Pro rodinu má ale rychlé a přehledné EPG význam, hlavně večer.Pokud existuje přijímač ve stejné cenové třídě, který má výhody Technisatu a nemá jeho nevýhody, sem s ním.

samorost

A skusal si nejaky free dlna server na pocitaci,ani to nezozere ten technisat?

liquere

to Joscer

1. Jak je spojen NSA ZyXEL s Technisatem?
2. Lze číst nahrávky na NSA ZyXEL ns hlavním PC?
Pokud nahraju na přenosný disk, je to zašifrované a moje PC to prostě nevidí. Vidím možnost v tom, že nahrávka se pošle z Technisatu příkazem Export někam pryč a pak již šifrovaná není.Chtěl bych číst nahrávky z Technisatu i na jiných zařízeních.

samorost

to Liquere

Z počítače bylo možno nastavit časovač v Technisatu. Z Technisatu jsem neviděl vůbec nic, brána mě nepustila.

samorost

Ked joscer pouziva NAS a technisat mu ho vidi, potom vyskusaj naistalovat na PC napr. serviio alebo tversity server a motom zadefinujes zdielane priecinky a uzivatela.Daj vediet ci ti to technisat vidi.Funguje to aj cez telku pokial mas uz dlna ready TV.Viac ti to neviem popisat, myslim ze je to zruzumitelne.

liquere

...jestli tomu dobře rozumím, tak chceš pomocí toho Technisatu sdílet složky mediaserveru v PC? Ten Technisat ale asi nemá DLNA, ne?. Tzn, že ty můžeš maximálně určit složku, kam budeš ukládat nahrávky a timeschift, pokud poběží PC. Nebudeš ale moci sdílet a přehrávat složky editované a vytvořené s tím PC, protože nemáš spuštěný mediaserver. Normálně při DLNA jde použít ve WIN7 nebo Vista, jmenuje se Live Essentials (myslím tedy), musíš být připojen na netu, na tom PC ho spustíš a on ti přidělí uživatelske heslo a přístup, ale pochybuji, že to ten Technisat zvládne...pokud se pletu, poděl se jak to proběhlo.

Dadycool
Registrace: 1/2012

to Liquere

Díky za info, až přijede syn, ajťák, domů, dáme se do díla.Dám vědět výsledek asi za 2 týdny.

samorost

to Dadycool

Chci přehrávat nahrávky pořízené Technisatem na jiných zařízeních. Nahrávky na přenosném disku z Technisatu jsou zašifrované, asi cíleně výrobcem proti dalšímu kopírování.
Na předchozím typu Technisatu HD 8 se dvěma USB porty, šlo nahrávku z jednoho USB poslat na druhé USB příkazem Export. Kupodivu pak nahrávka nebyla zašifrovaná a PC (a další typy satelitních přijímačů)to dokázaly vidět.
Moje představa je ta, že nahrávku z přenosného disku u Technisatu pošlu příkazem Export na jiné zařízení. Protože Technisat SIR má pouze jedno USB, je jediná možnost Export provést přes Rj 45. Menu se tváří, že by to mohlo jít. Export do PC se zatím nepovedl, protože mi Technisat odepřel přístup do domácí sítě.

samorost

Chlapi, pozrite na stranky Technisat.de, videl som tam nieco pre uzivatelov Win7, len nie som si isty ci je to pre vsetky technisaty.
Zejme to treba odtial stiahnut a nainstalovat, aby to islo :-)

HornetF18
Registrace: 10/2011

samorost

Jasne daj vediet.Ale ak mas nudne zimne vecery,kludne to vyskusaj.Serviio je tusim cesky produkt a nemas co pokazit.Ako som uz pisal,ak budes mat v sieti pc ,box,tv tak minimalne ta tv, pokial nie je super stara, musi vidiet tvoje pc a ked tam mas nejake subory na prehratie mas o zabavu postarane! R^ R^
Tv bude zobrazovat ako zariadenie seriio.Ak sa dobre pamätam, uz som to davno nepouzil.... ;)

liquere

samorost

Já mám v síti zapojen 8-mi portový switch a do něj zapojen TechniStar S1, PC (Win7), NSA Zyxel, TV Panasonic, VoIP bránu pro telefon a pak ještě WiFi zařízení pro domácí Wifi síť a to má další 4 porty, tam mám připojeno další PC (WinXP) a TechniSat HD8-SX.
Když je NSA ZyXEL puštěn, je ho automaticky vidět jak z obou PC tak z obou TechniSatů a stejně tak z TV Panasonic. Dá se "listovat" a hledat multimediální soubory a ty pak spustit k přehrání.

joscer

Jo tak to uz musi majitelia technisatov vyskusat. Samorost to co pisem ja plati pre prehravanie multimedialnych suborov v o vseobecnosti, ako a kde sa da prehrat nahravka technisatu neviem, nemam ho.

liquere

samorost - dodatek

Pokud budeš používat export nahrávek, který má "zabudovaný" přístroj TechniSat, tak to si připrav něco na spaní. To je tak pomalé, že už ti nevyjde čas na koukání na televizi.
Stáhni si ze stránek technisat.de Mediaport a nainstaluj do PC (lze i do PC s Win7). Když pak Mediaport pustíš, uvidíš TechniStar SIR a na k němu připojeném disku uvidíš nahrávky. Ty se pak dají exportovat do PC a je to daleko rychlejší, než používat prostředek pro export přímo v sat.přístroji.
Ale vzhledem k tomu, že máš SIRa, tak to bude asi vše houby platné, protože SIR má nahrávky vždy zakódované a myslím, že se s tím nedá nic dělat. Nahrávky se dají přehrát JEN na tom přístroji, na kterém byly pořízené.
Ale jestlise mýlím, klidně mě někdo opravte.

joscer

Rychlost Exportu Technisatu

se podle mých zkušeností podstatně lišila, jaký adresář byl vybrán pro cílovou nahrávku. Pokud byl vybrán nevhodně, šlo to fakt dvakrát pomaleji proti reálu. Pokud by adresář vybrán správně, šlo to rychle.

samorost

Technisat skylink ready nahrávky lze přehrát pouze a jenom na tom Technisatu... ve stejné ceně třeba HD-box 9105plus, ten nahrává najednou 3 programy z jednoho TP odkodovaně a další funkce jako dlna, šarik... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

samorost

...no právě, píšeš, že je chceš poslat exportem do jiného PC, tzn, že nemáš potřebu prohlížet tím Technisatm jiné soubory a složky, vytvořené v tom PC (a taky proč) a to je ten zásadní rozdíl. Jak píše joscer, ty ho uvidíš v podstatě a téměř vždycky, z každého zařízení, většinou budeš moci listovat ve složkách a v souborech, které má (na kartě, USB, disku...atd). Naopak ostatní zařízení nebudou Technisatem vytvořené nahrávky atd moci přehrát, dokud je nepřevedeš do formátu pro mediaservery, např volně ke stažení format factory. To prostě nesvedeš Technisatem. Takže: Otázka zní: Proč? Ten Technisat může ukládat kamkoli cokoli, ale je to zbytečné sdílením v PC, neboť ten datový tok z Technisatu bude žalostný, když zrovna budeš na PC něco dělat (cokoliv). Bez převedení do formátu v PC stejně nic neuvidíš a to vždy budeš muset provést ručně až bude soubor kompletní a uložený a to provedeš jen v PC. Rozhodně nejjednoduší bude Technisat/fleška - fleška/PC (zápis kolem 10MB/s) a pak převod uloženého souboru. Ty ale chceš toto obejít a mít sdílení v PC což prostě tenhle případ nejde. Něco jiného by bylo, kdyby to byl třeba ten HD box, který ukládá odkódovaně, v mediaportových formátech souborů, jak píše drobeček... Pak má podle mě smysl to řešit (lze) a mít v síti něco, co můžu také v síti hned vidět a přehrát aniž bych se s tím musel ještě mazlit převáděním. A k tomu slouží právě na těhle zařízeních většinou DLNA...

Dadycool
Registrace: 1/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra