Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Zčernání obrazovky

Zdravím zdejší odborníky!
Měl bych takovýto dotaz. Mám Tv Philips 32 PFL 7433D spojenou satelitem Technisat Digit HD8S. Již delší dobu se mi nepravidelně objevuje zčernání celé obrazovky asi tak na 1-2 sekundy ( prostě se obraz ztratí, ale zvuk jde nadále normálně) a opět to normálně naskočí po 1-2 sekundách zpět. Dělají to víceméně všechny kanály, bez rozlišení HD nebo SD. Někdy se tak stane třeba 2x za 5 hodin provozu TV, někdy i 2x za minutu - je to opravdu nepředvídatelné. Vyměnil jsem kabel HDMI, prohodil satelity i s kartou a takto mi vyšlo, že bude závada v TV (na jiné TV to nedělá...). Chtěl jsem se optat, zda-li někdo zde nemá zkušenosti s tímto "fenoménem" popřípadě co bych mohl ještě udělat pro odstranění tohoto jevu.(je-li něco - kromě servisu, samozřejmě)... Díky moc.

Skylink - Technisat Digit HD8 SX - modul Mascom - 19,2 + 23,5

Nalim2
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Podsvícení

jde do kopru.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Zčernání obrazovky

...a nemáš na HD8-S zapnuté rozlíšenie na "auto", alebo "native" a proste sa prepne rozlíšenie, čo je sprevádzané takýmto javom bežne?

brga
Registrace: 9/2009

Díky za reakce.
@Enik
No nevím - dělá mi to v podstatě už strašně dlouho - tipnul bych to určitě hodně přes rok - to by to podsvícení moc nevydrželo teda...
@brga
To je možné - ale včera jsme si prohodili s kolegou stejné satelity i s kartami... a jemu to nedělá a mě i na tom jeho satelitu stále pořád...

Nalim2

Mám nastaveno 1080i - 720p mi nahlásilo, že to "nepodporuje"

Nalim2

Ak nepodporuje 720p, pričom 1080i áno, tak je to zvláštne. Aký máš nastavený farebný priestor - sú tam (myslím) 4 možnosti.

brga
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra