Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Skytec 110 IR - výpadek signálu

Prosím o radu s následující záležitostí.. mám cca. půl roku Skytec 110 IR a zničeho nic se mi v poslední době začala objevovat hláška "E48-32 žádný signál", přístroj je tak prakticky nepoužitelný. Zkoušel sem nainstalovat nový firmware 2.11.18 ale bohužel to nepomohlo. Zda to je kartou nemám možnost vyzkoušet. Máte někdo podobné zkušenosti?

lduben
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skytec 110 IR - výpadek signálu

A co parabola?Asi se ti hnula.Nebo se ti rozhodily v menu povely v diseqc prepinaci pro Astru3 23,5E a Astru1 19,2E.I to se obcas samovolne stane,treba vlivem casteho vypinani a zapinani vypinace na prodluzovacce na 220V.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zapomněl sem napsat, že když přístroj zapnu tak normálně funguje (hnutí paraboly je tedy vyloučené), programy běží, ale po různé době.. někdy 20min, někdy 5h naskočí tato hláška. Mohlo by to být způsobené něčím v diseqc, ale přístroj vypínám dálk. ovl. Jen mě zaráží že půl roku bylo vše v pohodě. Také se mi zdá, že se přístroj dost zahřívá, ale to už od počátku.

lduben

Problém asi máš na LNB konektoru na parabole.Předělej F-konektor a řádně zaizoluj.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Díky Barone za tip, zkusím se na to podívat o víkendu, a dám vědět jak to dopadlo.

lduben

Podivej se na ty F konektory jak pise Baron,muze byt povoleny nebo se dostala voda mezi koaxial a F konektor.Udelej je radeji znovu a zaizoluj to vulkanickou paskou.Jestli mas monoblock napriklad Inverto Black Pro,tak tam je to pravdepodobne ze se ti dostala voda do F konektoru,protoze nema krytku proti vlhkosti a vode.

HYPER
Registrace: 11/2010

Skytec 110 IR se zahřívá běžně, taktéž občasné samovolné přenastavení v nastavení je nepochopitelné, leč pozoruji to také... Poslední fmw vůbec nepoužívám, problémy s některými HD kanály, je dobré ho občas "totálně vymazat a začít od znova". Jinak v menu nastavení služby, v horním řádku, kde nastavuješ ladit/ručně/automaticky má ve zvyku vracet se do nastavení automaticky, což způsobuje nastavení na Astry/Skylink, ale např pro Freesat pak nemá zaškrtnutý Intelsat/Thor a prostě ho ani nehledá a hlásí přesně tohle. Tohle ovlivníš i nastavováním paraboly a pozicionéru, takže před uložením doporučuji projít všechny tyto nastavení, zda jsou v pořádku. je to dost matoucí, zejména pokud jsi provedl upgrade na poslední verzi :8) včetně obnovení a uložení.

Dadycool
Registrace: 1/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra