![]() |
|
Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitUž několik dní se neúspěšně snažím naladit satelitní programy přes integrovaný tuner DVB-S v televizi SHARP AQUOS LC-40LE830E.V televizi mám vložen dekodér s kartou Skylink (Irdeto). Na externím satelitním přijímači, který také vlastním vše funguje bez problémů, ale není to HD přijímač, tak jsem si myslel, že využiji ten v nové televizi. Na parabole mám 4 konvertory pro družice 13,0° (Hotbird), 19,2° (Astra1), 23,5° Skylink (Astra 3), 28,2° (Astra2). Při automatickém ladění na televizi, když mám nastaveno Max. 4 satelity přes DISEQC se vyhledá 500 až 1000 programů na 1 satelit, ale vše zahraniční a žádné z nich neznám z výše popsaných družic. Družice mám přiřazeny k SAT1 až SAT4 např. Astra1, Astra2, Astra3 atd. z nabídky, kterou televize umožňuje (cca 20 družic). Navíc se mi zdá, že přes automatické vyhledávání se vyhledají vždy cca stejné programy, a to nezávisle na tom, které družice mám přiřazeny na SAT1 až SAT4. Dle operátora na bezplatné lince Sharp jsem změnil firmware, ale tím se nic nezměnilo a navíc se mi zdá, že ten firmware ke stažení na stránkách sharp.cz byl podle čísla starší (v nové TV byl 208E....., aktualizoval jsem za 206E......)? Další rada byla od servisu Sharp - manuálně projít všechny možné družice (bez ohledu na název) a vyzkoušet vyhledávání s nastavením kmitočtu a symbol. rychlosti pro hledaný program tzn. např. pro ČT HD - 11 934, 27500. Tímto způsobem, se mi konečně podařilo najít všechny volné programy z nabídky Skylink zřejmě na Eurobirdu1, ale jist si tím Eurobirdem1 moc nejsem, neboť když jsem přenastavil v televizi ten Eurobird 1 na SAT1 a zbylé 3 SAT na ŽÁDNÉ, tak už opět nic nenašel! Další satelity jsem zatím tímto způsobem neprohledával - je dosti časově náročné! Nevíte prosím někdo jak přesně postupovat abych byl schopen si manuálně (automaticky to zřejmě nepůjde) vyhledat programy na výše uvedených družicích. Jedná se mi hlavně o Astru3 23,5° (programy Skylink), ale samozřejmě bych si rád vyhledal i stanice na ostatních družicích 13,0° (Hotbird), 19,2° (Astra1), 28,2° (Astra2)13. Některé zahraniční programy mají dle mého názoru mnohem lepší kvalitu a dá se na ně koukat. Nevím také, jestli když na SAT1 mám nastaven např. ten Eurobird1, tak kam zatřídí ty případné nalezené programy když na SAT1 jsou již z předchozího automatického ladění ty stovky zahraničních programů. Předem mnohokrát děkuji za jakoukoliv radu Martin |
springer
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 24 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitA prodejce radí co ? |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 258 |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitSHARP má nejhorší menu co jsem kdy viděl. Trest to nastavovat. Navíc kompatibilita s relátkami, hrůza. Chodí to s EMP. Minulý týden jsem ladil dvě, neskutečně zdlouhavé ruční ladění, plno kroků zbytečných. Přesouvání programů jsem vzdal. Začni relátkami, jinak se nehneš z místa.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
diseqc prepinac- pozicie/parametre diseqc pre 4 konvertory ti sedia s pridelenymi druzicami na SAT1-4? to si vies podla existujuceho nastavenia v externom prijimaci porovnat- kabel mas zapojeny napriamo, nie ze ides cez loop out z existujuceho satelitneho prijimaca ktory je zapnuty? |
pewa
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
SaxonKolego, Ti nezávidím toho Sharpa, a teď čekej telefon, že mamka něco zmáčkla a ono to nejde. A budou Tě zas potřebovat. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitAsi se moc nevyznáš, jak píšeš.1: Musíš si ujasnit, kam kterej konvertor/LNB/ míří/na jakou družici/ a ověřit si podle nějakýho serveru, že tomu tak skutečně je /přečíst si např Lyngsat.com/ 2. Zkontrolovat předvolené kmitočty, polarizace a SR-FEC na dané družici, neplatné vymazat a připsat nové, případně opravit. Na satelitním nebi se to hemží změnama, tak na to pozor. A co je v TV, nemusí být aktuální. 3. Zkontrolovat přiřazení LNB proti pořadí na Diseq KOmentář: Mám zkušenosti, že ač zkušený a šikovný řemeslník, koupí satelit, dá automatický ladění,a myslí že má vyhráno.Jeden taky chytal něco podobnýho jako ty, a když jsem mu řek, že to má blbě, tak jsme se pohádali. Za půl roku po běhání po střeše i s manželkou zjistil, že místo 23,5 míří na 0.8. To že Ti to funguje na přijimači neznamená, že Ti to pojede na TV. Tam to musíš logicky taky správně nastavit, tak jak jsem Ti to popsal nahoře. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
@springerAk nemáš v menu správne názvy satelitov spolu s pozíciou v stupňoch, budeš mať v nastavovaní DiSEqC poriadnu kašu. Na akom satelite si, môžeš však zistiť pomocou referenčných kmitočtov. Zadaj pri manuálnom vyhľadávaní podľa tvojej konfigurácie potrebné nastavenie prepínačov. Priraď napríklad:DiSEqC 1(A) 28,2°E - 11222 H 27500 2/3 DiSEqC 2(B) 23,5°E - 12109 H 27500 3/4 8PSK pilot ON DiSEqC 3(C) 19,2°E - 11509 V 22000 5/6 DiSEqC 4(D) 13°E - 10723 H 29900 3/4 Budeš potom presne vedieť na akom si satelite. Ak nemáš v ponuke tebou požadované TP, napr. pre Skylink, tak si ich v editácii TP pridaj. To že ti pri ručnom vyhľadávaní našlo voľné programy z ponuky Skylink znamená, že si mal ku konvertoru na pozícii 23,5°E nastavený správny prepínač, ale zlý satelit. Keď si dal potom vzhladať tie iste programy na Eurobirde, ktorý mal už priradený nesprávny prepínač (nebol pre pozíciu 23,5°E), nemohlo ti ich nájsť. Snáď som to dosť zrozumiteľne napísal a vyznáš sa v tom. Držím palce... R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitTo vam reknu, to je opravdu pakarna delat tento model tv. :-/ Rv |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitDělal jsem to kámošovi, ale pouze monoblok na Skylink.DiSEqC 1(A)19.2°E, DiSEqC 2(B) 23,5°E , je to pakárna, ale podle tohoto návodu se mě to povedlo. Při ručním vyhledávání byl problém s vertikální polarizací, psalo to něco jako Digitální služby nenalezeny.Na x tý pokus se trnspordér naladil. http://www.sharp.cz/cps/rde/xbcr/documents/documents/om/11_lcd-tv/LCxxLE8-9xx_OM_SKYLINK-CSLINK-Sat-Installation-Guide_CZ-SK.pdf |
habanero
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 207 |
![]() |
|
Reaguji na ManetoSkutečně asi nemám v menu správne názvy satelitov spolu s pozíciou v stupňoch a mám jak říkaš v nastavovaní DiSEqC poriadnu kašu.Zadaj pri manuálnom vyhľadávaní podľa tvojej konfigurácie potrebné nastavenie prepínačov. Priraď napríklad: DiSEqC 1(A) 28,2°E - 11222 H 27500 2/3 DiSEqC 2(B) 23,5°E - 12109 H 27500 3/4 8PSK pilot ON DiSEqC 3(C) 19,2°E - 11509 V 22000 5/6 DiSEqC 4(D) 13°E - 10723 H 29900 3/4 Problém je ten, že nevím, kde se toto nastavuje? Ak nemáš v ponuke tebou požadované TP, napr. pre Skylink, tak si ich v editácii TP pridaj. Co myslíš prosím tím TP? Další problém je ten, že nevím jak jsou ty jednotlivé družice v nabízené (přednastavené) v TV nastaveny a také nevím, jak je upravit případně si vytvořit novou družici s vlastním nastavením. Nejsem odborník, ale běžné přeladění na externím satelitu zvládám. Díky Martin |
springer
![]() |
|
Reakce na habaneroProšel jsem si tento návod, ale zřejmě to mám složitější neboť, při automatickém ladění přednastavené Astra1 mi to ČT24 vůbec nenajde.Přes ruční hledání tak jak popisuje návod na Astře 3 také nic nenajdu, protože je ta Astra 3 zřejmě v té televizi špatně zadána a já nevím jak to přenastavit. Tak jak to popisuje tento návod jsem to dělal mnohokrát i s těmi kmitočty ale nic. Je to strop mých znalostí a možností, proto hledám pomoc zde. Díky Martin |
springer
![]() |
|
Reakce na SaxonProsím Tě, co myslíš těmi relátkami?Díky Martin |
springer
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitNastaveni družic v menu TV/SAT1-4/ ti musí sedět s obsazením vstupů DiseqC relátka. Jinak se nepohneš z místa.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitTak nastav na Sharpu DiseqC podle toho SD reciweru, který ti chodí. |
habanero
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 207 |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitDělal jsem tento uvedený model Sharpu se satelitem a je to POROD.Strávil jsem tam 3x celé odpoledne(od 15-20h)a to jsem měl 3xLNB(Astra1+Astra2+Astra3).Dostal jsem to do takového stavu že to fungovalo,seřadil stanice dle majitele,ale HUMUS.Majitel měl ještě připojeno přes AV vstup Digi TV.Byl jsem u něj nedávno a on nezaplatil SerPo u Skylinku a vy.ral se naněj a čumí dál na Digi TV na této TV Sharp. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
Sharp satMoje roční zkušenost s LE 632 E,je ta,že nepobere víc jak 2 družice ( mam monoblok 4,3) a zakládá vžy od nižšího satu,tj u mě 19,2 (1.sat)23,5 (2 sat)Dal jsem 1.skenovat,pak 2. po jednotlivých Skylink transporderech,pak smazal 1. a naladil její zajmové kanály,tím jsem snížil počet obsazených pozic.A to jich má 10tis a nikde mi v menii nenabídl možnost diseq,to možná ještě objevím. |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitJestli jsi laik v životě Sharpa nenastavíš, navíc na 4 družice. Teď mě napadá, že můj philips to má pro technika sice jako druhé nejhorší v pořadí(žádná možnost pozdního přehození diseq, nemožnost síť. vyhledávání z jediného tp, dokonce ani možnost volby hledání pouze FTA nebo kód. kanálů a samozřejmě nemožnost MAZÁNÍ již nalazených.. :)) , zato ale podle mě nejjednodušší pro laika. Zmáčkneš automatické ladění, vybereš ze tří typů diseq - žádný -(2)-(4) a můžeš jít na pivo. Automatika prvně zjišťuje postupně všechny porty switche(které jsou zapojené a podle seznamu tp v paměti sama pojmenuje družici - někdy i blbě ale to kvůli síť. scanu nevadí) a pak naladí komplet vše. Ráno přijdeš z hospody, vezmeš dovolenou a můžeš třídit 4 naladěné družice..Postupně jsem se naučil přeskočit družici, kterou ladit nechci(v TV mám ze čtyřech možných jen 3 - na čtvrtou jsem už nervy neměl). Je to zkrátka nádhera. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
BaronTen krám jsem dělal na 4 družice a všechno pouze v manualnim/ručním módu s otevřenou stránkou Lyngsat.comByl jsem hotov asi po hodině, pro cvičil jsem si paměť v parametrech TP, jen Hotbird jsem vybíral podle klienta, byl to zástupce Cedoku v Turecku, po šesti letech se vrátil domu. Kterem kokoot vymyslel menu Sharpu, toho bych rad potkal v noci v tunelu.... Panasonic bych měl hotovej za desetinu času. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitSaxon,ja zase delal Sharpa 810 a na nem jsem zaboha nemohl rozchodit TP 12525/V CTcka.Telka vse naladila,ale obraz na tomto jedinem tp nenaskocil,nesla ani CT 24.Zkousel jsem i zmenit parametry a nic.Typoval jsem to na chybu v sw nebo vadny tuner.Na satelitnim recieveru slo vse ok. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
Nejhorší je,že ani v Sharp centru zákaznicke podpoře sedí vemena,který ani nevědí o jaký problém se jedná,ať se jedná o Ca moduly nebo jak ladit |
korkoran
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitTakže si šrtám, ŠARPA nebratI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Jedinej +Malá spotřeba u 40LE632 48W vykoupená pomalejším spuštěním cca 30-40 vt.přepínání kanálů je ale v normě |
korkoran
![]() |
|
RE-Saxon+HYPERSaxone ale ten pán se v tom po mém prvotním zprovoznění Sharpa vrtal v opojení a vše co jsem mu naladil pěkně roz.rdal.Proto tolik návštěv.Hypere ten samý problém jsem měl i já na frekvenci 12525,vše jelo v poho,ale ĆT ani boha.Jinak na tom Sharpu jsou pozice Diseq pod tlačítkem SAT na ovladači a jeho stisk přepíná postupně Diseq 1-4(Sat 1-4).Śílená b.bost. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitJa problém s 12525 nemel u žádného Sharpu, jel bez problému.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Barone..Prosím tě,já tam tlačítko označené sat nemám,má to nějaký symbol? |
korkoran
![]() |
|
RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelitPokud bych si musel vybrat TV se sat tunerem, je pouze jediný rozumný výběr a to Panasonic. LG je sice pro ladění přívětivé, nemožnost mazání kanálů a pozdější změny v nastavení diseq ho ale pro mne posouvá až na třetí místo za Samsung, který je ale v menu trochu složitější (např. způsob dopisování chybějícího tp vymyslel pablb) a vybíravější na moduly.Na ostatní značky s dvbs/s2 zatím raději nekoukat. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |