Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

MUX4 dalkovy prijem

Hledam radu jak na prijem MUX 4 v Rudne u Nejdku. Standardne prijimam 34,48 a 52 kanal z Krasova pomoci Colorky kterou mam pripojenou do Televes Avant HD kde jsou nastavene propuste na zminovane kanaly. Snazil jsem se o prijem MUXu 4 ktera musi byt smerove natocena na Vseborovice vysilac ma ale jen 3kW ;(
Na Avantu jsem u dalsiho vstupu udelal propust na 45 kanal ale pri pouziti Colorky (dlouhe) je podle pocasi vse na hranici prijmu. Zkousel jsem i predzesilovac ale mam jen pro cele pasmo UHF.
Ma otazka zni pomuze kdyz pouziju kanalovou antenu misto Colorky? Pripadne kanalovy predzesilovac? Nebo?

Tomáš
Registrace: 9/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: MUX4 dalkovy prijem

ak to chytíš na jednu anténu, skús použiť dvojča, poprípadne švorča. Myslím,že dvojča by malo stačiť.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

A CO TAKHLE

Dileň u Chebu má 100kw

korkoran
Registrace: 10/2006

Do avanta musis privest signal alespon o urovni cca 60dBuV, jinak ti ho to automaticke vvyrovnavani urovne zasumi.. V kazdem pripade pouzij kanalovy predzesilovac na K45. Nezaskodilo by pouzit merak.

joki
Registrace: 5/2007

Tomáš

Dle popisu tvého problému Ti radím : je to marnost nad marnost a to vím o čem mluvím, zabýval jsem se dálkovým příjmem TV a VKV několik desetiletí. Taky velmi dobře vím,jak pracné je zhotovit držák na dvojče natož na čtyřče antén a to je ještě třeba znát správné rozteče, sfázování antén bez měřícího přístroje je prakticky nemožné a ve výsledku bývá příjem horší než na jednu anténu protože se dostáváš většinou do nehomogeního pole. Takže co jedna anténa přijme druhá vyzaří. Pro ilustraci výsledného efektu pokud by jsi měl stabilní příjem na jednu anténu a použil dvojče tak teoretický přírůstek při správném sfázování by byl 3 dB / v praxi méně/ a to je okem sota posřehnutelné. Toto jsou zkušenosti z příjmu analogu ,ale u digitálu to bude podobné. Jediné co ještě můžeš zkusit je až bude lepší počasí vyhledat pro anténu jiné místo, někdy má vliv i posunutí o pár decimetrů, rovněž neznamená,že čím výše tím lépe, naopak v kopcovitém
terénu bývá příjem lepší u země která působí jako reflektor.
Ať se daří

vafe07
Registrace: 3/2011

To: Korkorán

Dyleň u Mariánských Lázní v případě Muxu 4 rozhodně nemá 100kW!!! Ale mnohem méně. Jsem na Domažlicku a zde se na Dyleň nečapeme, ale na Plzeňskou vodárnu (tam má Mux 4 3,2kW) tu už pár vybraných jedinců díky své poloze jede. Já bohužel ne a to jsem na kopci s dobrou anténou, příjem z Krašova všech třech muxů na 100% kvalita, ale Mux 4 z Plzně ani ťuk. Bohužel. Rv :-/

rush
Registrace: 1/2012

Vykon vysilace MUX4 Marianske lazne-Dylen ma byt 50kW.Otazkou zustava jestli tomu tak opravdu je.

HYPER
Registrace: 11/2010

Ti borci co provozují Muxy 4 většinou instalují jednu/dvě vyzařovací rakvičky pro omezené území. Kdo je už za hranou, tiše doufá, že tyto programy časem vlesou na Skylink :8) :-/

rush
Registrace: 1/2012

Díky za reakce. Mariánské lázně jsou přes tolik kopců, že to je úplně bez šance.

Zkusím tedy asi použít kanálovej předzesilovač na 45k a eventuelně laborovat s polohou víc v tom asi nevidm....

Tomáš
Registrace: 9/2005

Rushi+HYPER asi

budeme sousedi v okrese DO,Dileň mám 73 km ale anténu mám rybí kost bez zesil.a ještě o 40 stupňů od něj odkloněnou severně na Plzeň až jsem se lekl,jak silnej signál mi naběhl.Dileň jsem už lovil pracně v analogu,kdy jel ve 100 Kw.
Takže jede minimálně 50 kw

korkoran

Tomáši

Dileň není od Nejdku na Mariánky,ale víc k západu na půl směru do Chebu a cca 55 km a jeho 940 metru musí k tobě něco donest jako ke mě o 2O km dál a taky přes kopce a ještě odrazem

korkoran

Mux 4 ve Všerubech -DO

ZE Slaného Taky 100vka

korkoran

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra