![]() |
|
Příjem MUXu4 na K25 KleťJestli pak si někdo z vás všiml, ze Parizek a spol. dostali rozum a parametry Modulatoru nastavili na rozumne hodnoty. FEC 3/4 z dřívějších 5/6 a ochranný interval 1/8 z dřívějších 1/32.Přesto se poslední dobou objevují na budejovicku diváci, vetsinou s TV Samsung, kteří si stěžují na kostickování obrazu programů Mux4. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
u násto nechytnem R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
PierreTak to o hodně pricházíte. ;) někdy se stává, že Nova HD na pul minuty zmizí AV, teď když pisu, tak na cca deset vteřin zmizel AV TV Pohoda. Je to takové pohodové vysílání. Na počátku 90-tých let dostávali moderátoři na Evropě 2 za vteřinové palmy pokuty, tady je to více demokratické. :)))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxons tím TV Samsung je to dlouhá historie, která se táhne už někdy od olympiády. Na serveru d.i.g.i.z.o.n.e. je uvedeným problémům věnováno celé vlákno. Osobně s tím se střídavými úspěchy bojuju taky, akorát trochu jinde na Ostravsku.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 KleťUž mi volalo několik lidí s tv Samsung a nově i Philips,že cca od 25.12.2012 mají problémy...Vodňany a okolí...dnes večer výpadky i u mne na 25K na Panasonic TX-P50VT30... musel jsem přepnout na satelit...budou to řešit,nebo je jim to jedno? |
stuka
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 160 |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 KleťJa mám telefonáty pouze s TV Samsung a STb Philips/černé krabice/. Zítra jdu opět na jednoho Samsunga, takže beru s sebou rovnou STB Technisat na demonstraci. To budou zase ksichty... :))Myslíš, ze vedi co s tím dělat? Koukal jsi poslední dobou, jak to vypada na spektraku ve srovnání s K22? Dnes jsem nevěřil svým očím, v Kaliatich u Lipi jel K25 o 12dB silněji, než cokoliv ze stozaru CRa. Se divím, ze po nich někdo nevystartuje. Hlavně, ze ČTU prudí s MPX Power u VKV stanic. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleťtak proto mi to začlo kostičkovat,a já tady na silvestra řeším anténu a proč to nejde,když to před vánoci šlo.... ;P |
trondik
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 231 |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleťtv sony....a včera se mě ptal jeden člověk že si koupil Philips a taky prd... |
trondik
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 KleťNyni tam mám rozdíl v úrovních 17dB na anteně směr Klet. K22/K25.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleťteť to momentálně jede bez kostiček,ale jestli tomu nenepomáhá ten déšť |
trondik
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleťzajímavý, ale to opravdu moc dlouho asi nebude, co to změnili. Ale paradoxně mi televize na teploměrech vykazuje trochu horší signál než předtím :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
EemilKdy před tím? Nezapomeň, ze úpravou AS došlo co se týká CK k horšímu nastavení diagramu pokrytí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxoncož to vím, ale u mě to naopak na teploměrech na tej LG po úpravě toho anténního systému vykazovalo zlepšení o zhruba o 3% na síle a kvalita se ustálila na 100% a tak to bylo asi i ještě před zhruba týdnem dneska koukám mám úbytek v síle asi o 5% a i ta kvalita občas zakolísá. Nevím jestli jsi to ty na konkurenčním fóru jako Sax, ale teď o svátcích sem tam dával fotku jak mi signál ukazuje tv sony, kde to ukazuje podrobnější parametry signálu. Se schválně musím podívat co to na tej sonce ukazuje niní.Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
saxona jak to řešíš? přece nebudem dávat k nové telce přijímač kterému to nevadí... |
stuka
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 160 |
![]() |
|
Hlavu si s tím nedělám.Jak to mužem řešit? Nic jiného nám nezbývá, než předvést externi STB. Naštěstí mají lidi doma víc TV a ne všechny od Samsunga a Philipse. Zítra dam vědet, jak jsem dopadl. Každopádně si lidi zacnou uvědomovat, aby kupovali poradne TV. Nebo ať si stěžují na ČTU, ze jim nejde Fanda. ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
StukaJa se starám o svoje, kvalitni antenu, na zásuvce 45-75dBuV a odpovídající odstup C/N. Naladim ručně správné kanály a víc dělat nemohu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonto ti nezávidím,to jsou kšefty,ale možná prodáš pár setopboxů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 KleťAlespoň se oddělí zrno od plev R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 KleťDatová kapacita šla dolů o 5,278 Mbit/s a potřebný odstup signál/šum se zlepšil o 3,2 dB. Na potřebné úrovni signálu na venkovní anténě to dělá do 2 dB. Ale něco jiného na straně vysílací se muselo vyšpatnit.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
mirasatAno, vyšpatnit je to správné slovo. ;)Na DZ si to napsal pěkně, MUX4 je stále jen v plenkách, tak je to třeba brát. Některé změny a jejich důsledky tomu dávají jednoznačně za pravdu. Změna parametrů modulátoru byla ku prospěchu, ale to neustálé hýbání s VF výkonem amatérština. To si neuvědomují, že tím mohou způsobovat mnoho problémů na přijímací straně? Především ve větších STA to může mít dost neblahou odezvu na jich služby. Kdo se pak bude koukat na nějaké kostičkování, či celkové výpadky AV signálu?? Kdo s čím zachází.... :(( On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Mux 4Čau,U nás v obci je taky tento mux problém chytit.Dle parametrů map pokrytí jsme bez signálu.Když dám anténu na Krásné ,tak může ležet třeba i na zemi a naskenuje to všechny 3 muxy.Zkoušel jsem tenhle Mux 4 nejdřív na Hradec-Chlum ale ani ťuk.Pak jsem dle mapy našel ještě vysílač Benešov-Kozmice,kde settopbox něco "cítil" ale nenaskenoval.Anténu mám krátkou colorku s předzesilovačem.Mám ještě Chlumecké síto tak skusím s ním,třeba pujde nějaký odraz.Přijímač mám Technisat Digipal Tx. Extrend Et 7000/Igon Force 2/GI LX Speed 3/ SG2100A/Gibertini 100
|
satman
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
Mux 4Zapomněl jsem dodat že jsem z okolí Kolína.Extrend Et 7000/Igon Force 2/GI LX Speed 3/ SG2100A/Gibertini 100
|
satman
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleťpotvrzujem Samsung tv, od vánoc mux 4 kostičkuje Č.K.-Mír |
namtas
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 480 |
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 KleťNo já patřím k těm trochu šťastnějším, komu to od konce června jde jakžtakž dobře a bez větších problémů (nepočítám v létě ty zhruba 2 tejdny co to panasonic nemohl naladit, pak co se ty 2 dny upravoval anténní systém no a že na LG jsou občas u novy hd ty záhadné půlminutové výpadky) :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleť1/ty pulminutové výpadky TV NovaHD mohu potvrdit osobní zkušeností na TV Samsung u přítelkyně v centru CB, zde se pravděpodobně nejedná o problém konkrétních modelů TV, ale spíš o problém na headendu. Naopak na tomto Samsungu jsem nikdy nezaregistroval ono zminované kostičkování. 2/ před chvílí jsem měřil další problémové koncové místo se Samsungem. Anténa LP45 s domovníkem Alcad. K25 s úrovní na zásuvce 78dBuV, MER 33dB, obě měřené chybovosti v pořádku. Připojená TV Samsung po dobu mé návštěvy ani jednou nazakostičkovala, ale zákazník stejně jako další jedinci na webu popisují problémy s MUXem4 od prvního Svátku Vánočního. 3/ na vlastní oči jsem viděl kostičkování jen jednou a to včera na starší TV Samsung/3-4roky/, kde byla postupně připojena i TV LG, která kostičkování nevykazovala. Parametry na zásuvce: MER 27dB, NsMarg 6-7dB, před Vit -3, za Vit kolísání od -5 do -8. V cestě byl starý domovník Elektroservis CB, rekonstrukci budu dělat příští týden. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem MUXu4 na K25 Kleťmůže někdo posoudit, jestli se to snížení kapacity muxu projevilo na datovým toku jednotlivých programů, nebo jestli to zatím ubraly ze zbývající kapacity?Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |