Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Technistar SIR - problémy s instalací

Když jsem se po letech na orbitu rozhodl upgradovat na HD, hned je problém. Přijímač je připojen na STA zásuvku, kde mám k dispozici příjem ze 2 družic (23.5 E + 19.2 E), ale už automatická instalace je totální fiasko. Přijímač sice správně rozpozná 2 družice, při pokusu o fastscan ale zahlásí, že ladění programů selhalo. Myslím, že přijímač z neznámých důvodů identifikuje družice 23.5 E a 19.2 E obráceně, než by měl. Pořádně nefunguje ani ruční proladění, přestože síla i kvalita signálu jsou OK. Z TP Skylinku se mi manuálně povedlo prohledat jediný, 12 110/H, v jiných případech vyhledávání selhalo.

Předem díky za případné rady.

Chercheur
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Technistar SIR - problémy s inst...

Zkus v nastavení přehodit v Diseq nastavení přehodit pořadí družic.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Zdar,resetni to,dej vsechno manualne,v zacatku si dej disec jenom na 23,5°E.Pokud nepojede, dej druhy disec.Muze to by volaaka neidentifikovatelna nahoda (skorem UFO).

hdpe
Registrace: 11/2007

Technisaty obecně mají prioritu Diseq přepínače VŽDY pro Německo-port A nebo 1.Musí se měnit Astra1 na prvním místě za např.Astra 3A(CZ+SK).

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Přesně tak, jak píše kolega hdpe, restartovat a vynulovat všechny tovární nastavení a star SIR si potom sám disegC automaticky správně nastaví.

CES
Registrace: 4/2007

Standartne je diseqc povel ulozen 1 Astra19.2 A/A a 2 Astra23,5E B/A, 3 A/B zadny satelit, 4 B/B zadny satelit.Pokud tam mas kvalitu neznamena to,ze jsou povely spravne.Zkus je obracene.Bud je upavis uz pri prvotni instalaci a to tim,ze nepotvrdis ok nebo zelene tlacitko prijmout,ale zmacknes myslim zlute na zmenu nastaveni a v radku 1 A/A ulozis Astru23,5E a to tak,ze najedes na radek oznaceny Astra19,2E a ok a v tabulce vyberes Astru23,5E a potvrdis ok.To same provedes v radku 2 B/A kde misto Astry23,5 das Astru19,2E a potvrdis zelenym tlacitkem prijmout a pokracujes dal.Da se to i navolit kdyz uz mas vse nainstalovane po prvni instalaci v menu v polozce konfigurace anteny.Pokud chces vymazat seznam tak v menu a nastaveni si najedes na servisni nastaveni a das vymazat vsechna kanaly.Pak v menu najedes na vyhledavani kanalu a najedes na automaticke vyhledavani a ok a potvrdis vyhledavat a seznam Fastscan se ti spusti znovu.Takze automaticka instalace neni totalni fiasko,proste musis vedet jak na to.Ne vzdy je Rozvod STA zapojen standartne pro druzice Astra1 a Astra3A,B.Je docela mozne,ze ty povely pro jednotlive pozice druzic budou i jinak.Zalezi jak je to zapojene v multiswitsch prepinaci pro spolecny rozvod.Pokud tam mate v rozvodu jeste jednu sat.pozici,napr.Thor1W,tak to muze byt klidne zapojene i takto: 1 A/A Thor1W,2 B/A Astra23,5 a 3 A/B Astra19,2E.Che si to s tim pohrat a nastavit spravne hodnoty Diseqc prepinace.Jeste dodam, nezapomen si v menu v servisni nastaveni vypnout automaticke stahovani sw.

HYPER
Registrace: 11/2010

Pokud se potvrdi opet tovarko a znovu se jede na novo,tak by mel pristroj provest i automaticke prepnuti Diseqc povelu,to je pravda.Ne vzdy se da na to ale spolehnout.Jednou uz me to zradilo. :)

HYPER

HYPER

Kolego jak Tě to zradilo ? Já mu po restartu a naprostém vynulování, v základním instálu vše zadávám manuálně i stažení SW, ....,do auto-instálu po restartu ho nepustím. R^

CES

Pripojil jsem Technisata MF4 CC do spolecne anteny STA se satelitnim prijmem a v diseqc menu jsem mel najednou jine udaje.Pred tim jsem tam mel ulozeny pouze pozice pro obe Astry se standartnim zadanim.Asi se to nejak poblaznilo, jsem si rikal.-)Abych to upresnil,bylo to u kamarada,volal mi, ze mu prestal hrat satelit.Pak jsem nakonec zjistil,ze je neco nekde v rozvodu spatne.Neslo vubec nic.Napajeni po koaxu ok.Zajimave ale bylo to nastaveni v diseqc prepinaci hned po pripojeni.Zkousel jsem to i prehazovat.Technik co delal rozvod to nakonec prijel druhy den opravit.Jinak jak pises,taky radeji zadavam rucne udaje. :)

HYPER

HYPER

Ty STA to je někdy neštěstí a nevíš nikdy, co kde v domě do toho, jak za šmejd někdo připojil a pak se někdy dějou věci. Dík za info. R^ :)

CES

Když jsem se po letech ježdění na kole rozhodl upgradovat na automobil, hned je problém. Auto stojí v garáži, ale už první nastartování je totální fiasko. Auto sice správně rozpozná klíček od spínací skřňky, při pokusu o šlápnutí na oba pedály ale nejede. Z neznámých důvodů zdechne motor. Pořádně nefunguje ani ruční řazení, přestože páku posunu vlevo vpřed do polohy "R" (tedy řadit) podařilo se mi vyjet pouze vzad a silou i kvalitou udělalo díru ve zdi garáže a pak selhalo.

Jediné řešení výše diskutovaného problému je vyměnit obsluhu... ten chudák přijímač za to nemůže, že někdo ani nepřečte návod ani se neinformuje u správce STA jak má být nastaven Diseq.

Dagy2

u dvou družic

to je tedy problém,zkus jedno nastavení,když to nepůjde,dej druhé R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

a tebe taky

právě vzbudili !?

tonek
Registrace: 1/2009

já už se

nemohu dočkat,až zhasneš R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

neboj

se dočkáš

mezi tím si přečti pár prvních příspěvků tohodle vlákna

R^ :laughing: Rv

tonek

VYŘEŠENO

Autorům všech konstruktivních příspěvků děkuji za rady.

Správné řešení rébusu jsou nakonec našel ve starém přijímači:

1.A/A žádný satelit
2.B/A Astra 19.2 E
3.A/B Astra 23.5 E
4.B/B žádný satelit

Chercheur

Tak to je zvlastne navrzen povel diseqc pro rozvod STA pro obe Astry.Podle me tam bude jeste jedna satelitni pozice v rozvodu(UPC/DIGI TV-1W) a ta bude na pozici 1.A/A.Jinak jsem rad, ze se zadarilo a vse ti maka jak ma. :)

HYPER

HYPER

Jsem členem výboru SVJ, takže mám po ruce technickou dokumentaci a opravdu tam mají být jen 2 pozice.

Chercheur

myslel jsem si (samozrejme myslet znamena h*vno vedet),ze by to melo byt:
AA=1
AB=2
BA=3
BB=4
pak je tam zrejme pouzit diseqc/switch pro 3-4 druzice(jak zminili synci).Na tom AA to bude asi vyhrazeno pro UPC ,jelikoz jejich prijimace diseqc neumi.Uploadni prosim technickou dokumentaci,upravenou dle skutecneho stavu,vcetne komplexni fotodokumentace vnejsich/vnitrnich jednotek:).

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

Uf, tolik toho zase nemám, nicméně o 2 družicích se zmiňoval už zástupce developera, když jsem s ním jednal o koupi bytu.

Chercheur

hdpe má asi pravdu, sám to tak dělám z uvedeného důvodu.

ale je možné že tam thor není a mělo by to jet i AA=A23.5

tyhle povely se totiž liší v druhém nejnižšším bitu který nemusí být brán v potaz u Diseqc 1/2

tonek

Samozřejmě, ale pak by 23.5 musela jet i s AA a tam hlásil žádný satelit..(leda by mu tento povel neposílal přijímač)

Jinak čistě politicky jestli tam parabola pro Intel/Thor vůbec není a firma tam již (bez předchozího požadavku) sama dala switche pro 3-4 družice a nechala místo pro AA povel...tak mi ji pozdravujte.
Leda by věděli, že to bude příště zase dělat ona sama..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

vidím že

zastupuješ kubu

kdo hlásil tabulka nebo skutečnost ???

ale politicky je mi to jedno !

:laughing:

tonek

Hlásil přece pan Chercheur ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra