Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Technisat HD8S a ext.HDD

Prosím znalých o radu.K SR Technisat mám cez usb pripojený HDD
WD My Passport Essential 500GB.Už 2x sa mi stalo,že po nahratí
asi 100-150GB programov mi HDD odmietol prístup k nahraným programom a jediná možnosť ako ho priviesť k rozumu bolo formátovanie HDD.Viete si predstaviť tú zlosť,keď musíte nechcene vymazať kopu nahraných programov.Čo je ešte horšie,že toto isté mi robil aj HDD Toshiba320GB.
Máte s tým niekto nejakú skúsenosť?

feko
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat HD8S a ext.HDD

Mám ty samé problémy a je nás víc.Už se mi to stalo několikrát mám Isio a Digit HD8-S stalo se mi to u obou. Vlastnil jsem už 4 HDD.Tam asi problem nebude.

arderman
Registrace: 1/2009

citát ze stránek Technisatu:
DVRready
Vaše oblíbené filmy a oblíbenou hudbu si jednoduše uložte na externí úložná média! Využijte možnosti a archivujte data bez jakýchkoliv ztrát nebo si je později přehrajte pomocí funkce časového posunu (Timeshift). Doporučujeme vám, abyste použili náš pevný disk USB „TechniSat Streamstore24“. Zda USB média ostatních výrobců zabezpečují plnou funkčnost a jsou kompatibilní, byste měli vyzkoušet u svého odborného prodejce.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

To potom ale znamená že HDD k tomuto SR je k ničomu.

feko

Také jsem dříve u HD8 laboroval s externím diskem. Poté jsem si pořádně přečetl doporučení na omko.cz a již více než 2 roky (nyní už s Digit ISIO S1) bez problémů používám externím disk, který je určený pro záznam digitálního videa a samozřejmě naformátovaný na "technisaťátský" formát TSD.

jirka67
Registrace: 2/2006

Veď aj ten môj je v zozname na Omko.cz a naformátovaný v TSD a po čase mi to spraví.A prezradíš aký ten tvoj?

feko

Mám interní WD Green Power, 320GB vložený do externího boxu AKASA (externí napájení). Ale jak jsem psal, už je to přes 2 roky, takže teď už se zase dělají jiné.

jirka67
Registrace: 2/2006

Aj tak by ma zaujímalo prečo po čase spraví takýto problém.
Čo je príčinou tohoto javu.Jedno je isté v napájaní to nie je.

feko

Mám též HDD doporučený Omkem napájený extérně i usb.Naposledy se mi to stalo před 14 dny po roce nahrávání už jsem si myslel že jsem to vyřešil koupí nového HDD v Omku s USB3.Opak byl pravdou přižel jsem asi o 200GB.Některé koncerty stále bolí.

arderman

Tak ten smejd dajte prec.Alebo si zalohujte pre vas dolezite na iny disk,pre istotu.Alebo bombardovat toho komu ste dali zarobit.Inak to nevidim.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ako píše arderman:niektoré koncerty velmi bolia.

feko

...pokiaľ sa z nejakého dôvodu nevypne HDD sám korektne, tak HD8-S pri najbližšiom zapnutí inicializuje HDD (a niekedy o tom nevyhodí správu, ale kontrolka HDD bliká ako divá) - vtedy opravuje chyby, treba čakať niekoľko minút a prístroj sa vtedy tvári, že žiadny HDD k nemu nie je pripojený - výsledok je, že sa mi nikdy nič nestratilo. Používam, ale zásadne TSD file systém.

globe
Registrace: 12/2012

áno je to tak ako píšeš niekedy mu dlhšie trvá kým sa po zapnutí spamätá a po chvíly sa dá do poriadku.No v prípade,ktorý popisujem na začiatku sa nespamätá ani po hodine ani na druhý deň.Nepomôže nič iba formát.Tiež požívam TSD fs.

feko

Používám taky TSD fs. přesto se to stane většinou když je zaplněno víc jak polovina HDD.Toto téma se již mockrát řešilo na fofu tvfrek a zatim vždy neuspěšně.Prostě se to stává i u technisatem doporučovaných HDD.

arderman

Pardon na foru.

arderman

Kdysi dávno jsem měl

Technisat HD 2. Problém byl v počtu nahrávek. Do 40 nahrávek vše OK. 41. nahrávka = start vážných problémů. Doporučuji omezit počet nahrávek na k přijímači připojeném disku a včas je přesouvat na jiné medium.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

...ja som mal rekord vyše 700 nahrávok a žiadne problémy som nemal...

globe

Globe

Jaký jsi měl v Technisatu externi HDD ?

Jaros

WD My Passport Essential 500GB

feko

@Jaros

...bol to externý Seagate Desktop External Drive 1TB.

globe

ouplně to samý....

jééé, to jsem rád, že nejsem sám; mám taky HD8sx a 500gb WD My Passport - a už jsem stačil přijít o stovky nahrávek - blbý. Vím, v čem je problém. TechniSat se kasá, jak bude podporovat svoje produkty, ale aktuálně je dostupný pouze firmware z roku razdva na omku; dokonce se ani na ofiko stránkách supportu již k tomuto modelu ani nezná. Je tedy logické, že je ani nezajímají aktuální problémy, které uživatelé s jejich shitsatem mají. Připadám si jak za (nevhodné slovo)ů, co je to za bordel? Naše peníze jim ale v době nákupu byly dobré. Není problém v disku ale v tom, že HD8sx-ko generuje na disku 3,14-oviny. Novej firmware by tomu pomohl, ale se*ou na to / potažmo na nás. Musí dobře vědět, co nám prodali. Horrible!!!!!!!!!! Rv

fmsurfer
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra