![]() |
|
Skylink-HD programy přestanou jetMám přijímač mascom hd2000 s kartou irdeto. Už dlouho mi nejedou HD programy, teda jedou, ale za asi 10 minut se mi objeví, že je program kodovaný a že nemám právo se na něj dívat.Co s tím? |
marus
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
marusA nejdou všechny HD programy? Nebo jen z některého TP? Nedělají to HD progamy z TP, kde je NG Wild HD? U toho TP se měnilo nedávno FEC na 5/6 a některé přístroje s tím mohou mít problémy. U mě měl problém CAM Mascom v přístroji TechniSat HD8-SX. Po zapnutí přístroje to šlo cca 10 až 15 minut a jak se CAM v přístroji provozem zahřál, tak to přestalo tyto TP (DVB-S2, 8PSK s FEC 5/6) dekódovat.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetano, dělají to všechny české, ale mám jen základní nabídku skylinku...takže to vidím hlavně na čt hd... |
marus
![]() |
|
kam jeli?třeba na dovolenou do Špindlu? :laughing: :laughing: |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 582 |
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetnebo jím zavolat ale pochybují ze se dovolá :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: |
nicolepcd
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 695 |
![]() |
|
to: maruskontaktovat vyrobcu mascom hd2000 pre zlepsenie podporyTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetA jakou silu a kvalitu mas na TP 11934/V 27500 FEC3/4 DVB-S2/8PSK..CT HD,11797/H 27500 FEC 3/4 DVB-S2/8PSK..NOVA HD,PRIMA FAMILY HD,12109/H 27500 FEC 3/4 DVB-S2/8PSK..MARKIZA HD,vse s funkci pilot ON.Zkontroluj zda mas na techto TP co nejvyssi kvalitu a to 100%.Problem s vypadavanim obrazu a hlasek muze take byt zpusoben v CAM Modulu Mascom,ktery je dodavan k temto pristrojum.K tem uplne prvnim byl dodavan Mascom s napisem Irdeto Cryptoworks se sw verzi 1.19 v kodovaci systemu Cryptoworks a to muze byt take pricina proc ti to vypadava na HD programech.Mas opravdu kartu Skylink v cistem kodovacim systemu Irdeto nebo je to karta Skylink typu ICE vymena,ktera jde i v kodovacim systemu Cryptoworks ve cteckat Cryptoworks.Obe karty maji na sobe napis Irdeto,ale mohou byt bud v kodovacim systemu IRD nebo ICE(Irdeto/Cryptoworks).Pozna se to tak,ze vedle kovoveho cipu na karte je bud napis IR Pin 0000,to je karta typu Irdeto kodovani, nebo je tam napis ICE Pin 0000 a to je karta,ktera je funkcni jak v Irdetu,tak v Cryptoworksu.Zkontroluj jaky typ karty mas a jaky CAM modul mas od Mascomu(pripadne jiny typ modulu),zda se sw verzi 1.19 nebo 1.23.Ta sw verze 1.23 je kombinovana verze s kodovacim systemem Irdeto nebo Cryptoworks.Da se v menu zmenit. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetTo bude tím mrckome. Proboha co vás vede si kupovat takové šroty. Máte rozum? |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
TO: HyperProsím Tě,jak se v dá v menu CAM modulu Mascom se sw 1.23 měnit způsob Cryptoworks - Irdeto jak píšeš? Mám obdobný problém. |
Jaros
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 322 |
![]() |
|
TO:HyperDodávám ještě,že modul je v TechniSat DIGIT HD8-SX. |
Jaros
![]() |
|
to HYPERZkusím odpovědět postupně:1) síla signálu je 100%, tam problém nevidím 2) CAM modul mám opravdu irdeto cryptoworks, STB ukazuje verzi 1.23 3) Karta skylink je irdeto. Napis je Irdeto 01 a pak pin čtyři nuly, tj není tam IR ani ICE. Jinak jsem zjistil, že HD programy jedou jen, pokud vypnu STB síťovým vypínačem vzadu. Pokud to vypnu jen do STAND BY, tak mi HD nenajedou vůbec. |
marus
![]() |
|
JarosNajdeš to zde:http://www.mascom.cz/sat/_Sat_CI.htm a to v odstavci začínajícím "18.3.2011 - Uvolněn SW 1.23/3.23 ...". Po změně s IRD na CRW (nebo naopak) je nutné modul příslušnou volbou v menu sat.přístroje restartovat (nebo vypnout a zapnout přístroj). A poznámka: Měl jsem tenhle modul také v HD8-SX a když u jednoho TP od SateliteBG přešli u DVB-S2 a 8PSK na FEC 5/6 (např. Nat Geo HD či NG Wild HD nebo iConcert HD stejně tak jako HD programy balíčku MIXBOX), tak tenhle modul přestal stíhat dekódování po zahřátí při provozu (cca po 10-15 minutách). Nepomohl ani soft 1.25, ani provoz v módu CRW či IRD ani návrat k softu 1.20 (mám kartu ICE). Musel jsem pořídit modu TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+. S tím to šlape. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
JoscerDíky za radu,provedl jsem aktualizaci sw a nastavení jak je uvedeno na http://www.mascom.cz a zatím je to v pohodě. |
Jaros
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetK uvedenemu problemu,by meli zaujmout jednoznacne,jasne a srozumitelne stanovisko soudruzi z MASCOMU.Vyrobce musi jasne garantovat,ze bude mozno dekodovat pri jakekoliv kombinaci DVB-S/S2 parametru providera (pokud jim budou dodrzeny normy DVB).Na rozhodci organ CTU se radeji nesmi nikdo obratit,nebot jednak nedisponuji potrebnou technikou (dodrzovani DVB norem,si pry hlida kazdy provider sam:)),jednak potrebnym mnozstvim erudovanych pracovniku a klasickou byrokratickou infekci.Fungovat by to melo takto:SKYLINK dodrzel normy pro distribuci kodovanych signalu v norme DVB-S/S2,pristroj s jinym modulem pracuje,modul MASCOM,deklarovany pro uvedene vysilani,nedekoduje dotcene streamy.Firme MASCOM se uklada do 1 mesice vyresit uvedeny problem softwarove,nebo nabidnout klientum vymenu noveho fungujiciho modulu v zaruce zdarma,ostatnim pak za servisni poplatek 200,- Kc.V pripade nesplneni bude udelena pokuta ve vysi 27 000 000 EURO,vcetne vymahatelnosti v ramci EU. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetNevím proč kupujete takový šroty jak modul tak SAT. přístroj , kde každá změna vám dělá problémy na přístroji ? Nebo proč měníte stále SW ? .Tak takově věci bych nechtěl .Zase podle vás jak tomu říkáte šrot TV s vestavěným satelitem jede bez problémů a 90% problémů nemám co tu stále řešíte na diskuzích . Modul mám taky Mascon UŽ NĚKOLIK LET a bez problémů chodí jak má a to mám asi ještě starý SW 1.20 org- , moc to nesleduji a nic s tím nedělám ani neobnovoval , kromě ICE karty . Všechny programy jako NG Wild HD s FEC na 5/6 a podobný jedou jak má . Zase máte jiný možnosti na přístrojích , jako EMU , sdílet , LINUS , atd . ale já tyto věci nechci radši kvalitu a klid .Přijít pustit a koukat nic víc nic mín a ne něco stále řešit , že něco nejde . R^ |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 475 |
![]() |
|
hdpeDostal jsem od technika Skylinku e-mail kontakt na pracovníka českého zastoupení Mascomu, který by měl tu výměnu CAM Mascom údajně vyřídit. Napsal jsem mu mail (někdy koncem listopadu), ale z Mascomu zatím žádná odezva. A pochybuji, že se někdo ozve.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetAch jo. Takže žádné řešení :( Teda to jsem nečekal, že taková blbost je prostě neřešitelná |
marus
![]() |
|
maruskarta je v kodovacim systemu Irdeto.Cam modul bude nastaven uz v irdetu I-Code pokud si si v menu nic neupravoval.Jinak se to da zmenit v menu takto,najedes na einstellungen a ok,pak na experten menu a ok,pak na weiter experten menu a ok a v radku IC-karten prioritat je bud I-Code nebo se da zmenit na Cryptoworks po najeti na radek zmacknutim ok.Ja bych to neupravoval pokud tam je I-Code.Zkontroluj si akorat jestli mas v menu v radku Smartkarten meldungen navoleno na Aus(hlasky vypnuty),CA system:Multi,CA Anmeldung:Dynamic a mela by tam byt jeste v jednom radku spravna hodnota 0s a 1500.Presne oznaceni si jiz nepamatuji.Pokud by v tom radku co ma byt 0s byla hodnota jina a to 1s nebo jiny udaj, tak to oprav na 0s.Staci najet na radek a zmenit jak sem jiz popisoval.Pak vyjed ven v polozkach Zurig a pristroj vypni a pockej az do doby nez se vypnou i hodiny na displeji a pak pristroj do peti minut opet zapni.Zkontroluj Cam modul jestli je dobre zasunut nez zapnes pristroj.Zkus lehce dotlacit dovnitr.Da se take v polozce Alphacrypt Aplikationen stahnou nova verze sw a po dokonceni stazeni sw se uvede v radku Werksseinstellung Cam modul do tovarniho nastaveni a vse se znovu zase nastavi:hlasky,pripadne se zmeni kodovaci system na Cryptoworks pokud pouzivame starsi kartu CRW nebo novou ICE.Vse o stazeni sw najdes na strankach Mascom.cz Pokud nevis jak postupovat, tak to radeji nedelej a sver to technikovi s anteni a satelitni technikou.Jestli ti pomuze nova verze sw 1.25 v pristroji Mascom tezko rict,nemam to zatim overene. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
Problém vyřešenTak nakonec jsem s tím neměl nervy, poslal jsem zařízení do obchodu, ať se s tím poperou.Výsledek? Reklamace uznána a byl mi dán nový modul Neotion Skylink Ready CI+. S ním to jede relativně bez problémů, akorát mi občas na obrazovce ukáže "Zakódovaný program" ;P Za asi 10-15s sice zmizí, ale i tak je to opruz :bomb: No já nechápu, jak něco takového můžou prodávat, když je to krám polofunkční. Zkusím mrknout na netu, jestli se s tím něco nedá dělat |
marus
![]() |
|
RE: Skylink-HD programy přestanou jetNo zřejmě tam máš starou verzi. Mrkni na verzi SDK. Pokud máš 21537, tak máš starou, a proto ty hlášky.Přepni na Novu(TP 12070) a spusť OTA. Pozor bude to trvat cca 30 minut a nevypínat, nechat do úplného konce! Pak dej obnovení výrobce pro modul. Zkontroluj novou verzi SDK- má být 41899 a hlášky by měly zmizet! ;) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
![]() |