Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Topfield SBP 2010 nahrávání

Zdravím Vás, má někdo z Vás zkušenosti s nahranýmy pořady na flešce u Topfieldu SBP 2010? Nahrál jsem si pořad z nekódovaný ČT24 a chtěl jsem si ho upravit v programu DVR-Studio-Pro2-DVB to DVD, ale marně.Nahrávka se jevila stále jako zakódovaná.Děkuji a spozdravem Milda.

hercik.miloslav@seznam.cz

hercik
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Topfield SBP 2010 nahrávání

Áno, tieto prístroje od Topfieldu + všetky označené logom Skylink Ready (ale aj ďalšie, u ktorých by sa to nepredpokladalo),nahrávky kódujú. Nahrávku si môžeš prehrať len na tomto svojom prístroji, ale neurobíš s ňou nič viac, nedá sa upraviť ani v PC.

ozzy2
Registrace: 7/2008

To jsis vybral špatnou značku :)))

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Nenech se zmást těmi, kdo o tom nic neví a píšou n

Nevybral sis špatnou značku, jen soubory s příponou REC, jako má Topfield SBP 2010 přečtou jen některé programy, například AVS Video converter (údajně i Video Redo, ale to jsem nezkoušel). Ten AVS pak překóduje nahrávku na jakýkoliv jiný formát. Naprostá spokojenost.
Pro ozzy2...tento přístroj není Skylink Ready a nahrává nekódovaně, pokud se při nahrávání nepřepne na jiný program, netáraj hlouposti!

Tondach
Registrace: 3/2004

Mám Topfield a soubory REC si upravují v tomto programu
DVR-Studio HD :)

baksik
Registrace: 5/2010

Přepiš ".rec" na ".mkv" a uvidíš,zda Ti to bude více vyhovovat.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Video Redo, naprosto bez problém jak SD tak HD, - můžeš stříhat a upravovat, nebo jen na převedení do TS formátu stačí H 264TS Cutter pokud jde o HD nahrávku

rafa
Registrace: 2/2010

DVR-Studio-HD

DVR-Studio HD stáhnul jsem si ho ,nainstaloval,ale při otevření mi to píše "DVR-Studio HD přestal pracovat",jetli to nebudou dělat Win.7?

hercik

AVS Video converter

Stáhnul jsem si ho "AVS Video converter" ale soubor s příponou REC neviděl?,tak jsem ho přepsal na s příponou "mkv" a šlo to.Přeconvertovalo mi to na "AVI" Teď skusím program, který je dekódován jak píšeš " pokud se při nahrávání nepřepne na jiný program "program se nahraje dekódovaný. ;)

hercik

Tak jde i dekódovaný program

Tak jde i dekódovaný program, ale pokuded se u souboru změní přípona"REC na mvk".Co mě děsí je doba konverze, nešlo by to zrychlit? třeba nastavením? :)

hercik

Tondach

Autor píše, že sa s nahrávkou z voľného programu nedá nič robiť, to isté som mal aj ja s ich modelom SBI-2050, ale našťastie sa mi ho podarilo vrátiť, v jednom kuse blbol. Tak som len predpokladal, že ide o podobný model, lebo aj novší SBI-2060 sa správal rovnako. DVR-Studio u mňa fungoval bez problémov pri spracovaní programov, ale z prijímača inej značky.
O Topfielde nepíšem, že je "skylink ready", aj keď niektorým modelom od Topfieldu naozaj už chýba len tá nálepka na krabici. No a k tým iným prijímačom, ktoré majú nálepku "skylink ready". Umožňuje niektorý z nich spracovať svoju nahrávku v PC, alebo spustiť v inom prístroji? Mne predajca v lete potvrdil, že taký neexistuje.

ozzy2
Registrace: 7/2008

Se správným CI modulem neměl např. T-SIR žádný problém.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

hercik

Musí se použít all files *.* a "vidí" to REC!

Tondach

Všichni moji kamarádi mají Topfieldy a nikdo z nich nemá problémy, jenom jeden, který neumí přelaďovat programy, ale to je všechno "jenom rukama". Mám Topfieldy od začátku (TF6000CR)a nedám na ně dopustit, problém byl jediný, než jsem "našel" spolupracující CAM a jinak bez problémů.....

Tondach

Nevím jak u ostatních značek Topfieldu,ale u Topfield 7000HDSCI funguje nahrávaní a převod souborů REC v programu
DVR-Studio HD výborně. :O

baksik

baksik

Prosím tě ,já jsem si to tvoje DVR-Studio HD stáhnuj z Ulož to, nainstaloval ho, ale při otevírání mi stále píše "program selhal".Máš ho taky nainstalovaný v win.7 mičkách? Řekni mi kdes ho stahnul, rád bych to v něm také skusil.V tom AVS Video convertor mě to jde, ale strašně pomalu, trvalo mi to celý den než se mi to překonvertovalo.Díky.Hercik.miloslav@seznam.cz

hercik

Tondach

Já jsem sním naprosto spokojený, jednoduchý, přehledný OK.
Můj předpoklad je, nahrát pořad nebo film, v počítači upravit začátek a konec ,případě vystříhat reklamy a hotové uložit na externí disk, aby se to nechalo v případě potřeby přehrát?AVS Video convertor mi to umožňuje, ale ta šílená doba, než se to překonvertuje.Dělám to samé ze setoboxu, to konvertuji do souboru "ts" a ta doba je v minutách, kdež to tady je to v hodinách.Díky za další radu.Milda.

hercik

Ano, AVS je pomalé, nechávám to vždycky přes noc a to se nic neděje....konvertuji to do DVD Pal Standard Play (SP 120/217 min. at 1 DVD/DL DVD Disc), ale jenom někdy film nebo koncert, když to chci mít na DVD, už mě to vypalování přešlo. Zkusil jsem jedno konvertování do Blu-ray a včetně vypálení se to povedlo taky.

To DVR Studio HD jsem kdysi stáhl z jejich stránek haenlein-software.com, ale zpracovávalo to jen několika minutové záznamy (ta neplacená verze), před chvílí jsem zjistil, že jde stáhnout i z našich serverů, tak to zkusím....

Tondach

Tondach

Díky...když se ti to povede tak dej vědět.Milda

hercik

To: Hercik- Tak to DVR-Studio HD mám zakoupenou orginal.verzi a používám ji již dva roky a jsem s tím spokojen.Program provede konverzi souborů REC do HD formátu a odstraní reklamu.
:)

baksik

Program DVR-Studio je funkční ve win.7 a tady je adresa:
http://www.haenlein-software.com/

baksik

Tak jsem se na ten haenlein HD podíval, je to hezký, moc hezký a rychlý, ale 85 euro je pro mě. penzistu. dost, nehledě na to, že bych ho využil tak dvakrát, třikrát za rok! Od té doby, co jsem si pořídil externí 1TB disk, tak jsem prakticky přestal ukládat na DVD, teď jich tady mám přes čtyři stovky a vím, že se na mnohá už stejně nikdy nepodívám, ale na poličce to působí hezky.... ;)

Tondach

Tondach

Je mi to jasné, až si to vyzkouším, tak mi to také pustí.Díky.Milda

hercik

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra