Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

diaľkový príjem DVBT.aký Primač

Aky by ste doporučily primač na dialkovy prijem 160km cez kopec a aj Pre echo.Di WAY T200HD alebo TechniSat DigiPal 2 TX.O HD mi moc nejde.Mam Macom 550t a pri slabšom signale sa už začina rospadať a kockuje.Vopred dik.

miro75
Registrace: 2/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: diaľkový príjem DVBT.aký Primač

Digipal 2tx pokud ho ještě seženeš.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ten druhy. A co ides chytat?

tophunter
Registrace: 4/2010

Taky to chce dobrou anténu. Já na takovou vzdálenost používal

http://www.omko.cz/color-supra-21-69k-10-16db/

snoop69
Registrace: 8/2006

DI-BOX T22 mam ho na prodej za 600kc+postovne jinak jsem z olomouce email: marceles navinac seznam.cz

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

V bazaru si sežeň Thomson DTI652.

Martin79
Registrace: 7/2008

re::

velmi citlivej tuner ma tv LG , PANASONIC R^

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

Zdar Miro,pokud mas vysperkovany ostatni prijimaci retezec (antena a predzesilovac),pak ma cenu odzkouset ruzne typy set-top boxu.V idealnim stavu zapujcit ruzne stb,nebo jak pravili synci,zakoupit sbirku nekolika pouzitych vyse uvedenych typu.

hdpe
Registrace: 11/2007

miro75

Přijímač na pre-echo? To jsem ještě neslyšel...
A jak přišels na to, že se u tebe projeví pre-echo? Pokud se ti při slabším signálu (síle) rozpadá, tak co to má společného s pre-echem? Nebo ses nechal zas zblbnout nějakýma rozumama po netu?

davidkriz
Registrace: 8/2009

davidkriz pre echo je nazov ked maš rušeni kanal-stanicu na tom istom kanali ako to je u mňa z boku rušení sprava aj zlava 29K a 40K Madarmi takže nekvalitne primače nič.A mam antenu v zakriťe čiže antenu krijem s domom.snoop69 tak to hej velka dialka .Ale za dobrého slnečneho počasia aj bez pred zosilovača niekedy chytim CZ MUX 1 Ale chytaval som aj ked to bolo Polske sito ale začal som robiť pokusi ako zmena dlžky žiariča a vzdialenosť od steni kvoli zmene zisku na 40K.Ale mam tam teraz 26db za antenou a vnutri symetrizačny člen.CZ MUX 1 koliše signal ale dasa to pozerať ale CZ MUX2 len občas sa ukaže.A CZ MUX 3-59K nie nakolko unas vysielaju na tom kanali plus zozadu zase Madari.Moj bot je za Karpatami Ivanka pri dunaji-15km od Bratislavy.A teraz mam primač Mascom 550T a chytám Brno Kojal 29K,40K.Len či je niečo na trhu lepšie ako ten Mascom?

miro75

miro75

já jsem nežádal o vysvětlení co je pre-echo :) ptal jsem se jaks přišel na to, že tobě vadí. Ale když čtu co si myslíš, že to je, tak se nedivím, protože si to myslíš špatně. A vůbec celé úvahy o tom jak to řešit máš zcestné, protože základ je měřit. Ty to ale bastlíš na základě doměnek.

http://goo.gl/D1vdU

A na autora se nedívej :) to jen, že mi nemusíš pre-echo vysvětlovat ;)

davidkriz

ještě jsem se na autora nedíval !
ale tuším :lookaround: skrytou reklamu :laughing: R^

tonek
Registrace: 1/2009

tonek

tím serverm rozhodne reklamu neudelam :D s temi ma-gory jsem davno skoncil.

davidkriz

davidkriz dik za otpoved ale u mňa to je takto.Mam antenu v zakriťe kvoli tim Madarom ako nahle ju dam na strechu signal je 0% čiže madari su z boku anteny a rušia.A prijem CZ chytam cez Karpaty 160km takže je slabši signal ako Madari ktori to rušia.Takto to je aj vysvetlene aj na tom odkaze čo si dal.

miro75

miro75

jestli chceš mít jistotu, že to půjde v jakékoliv době, a za jakéhokoliv počasí, raději si nech změřit signál někým, kdo tomu rozumí a navrhnout pak řešení. Ikdyž budeš mít nějaký výdaj, tak v konečném důsledku ušetříš. Vhodná anténa i přijímač se vybírá právě na základě tohoto.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Synku tak som si dal tu namahu a pozrel som si prehlad multiplexov na digitalnitelevize.cz a vychadza mi to tak ze chytas Mikulov Devin! Terenny profil mas na dvbtmap.eu.
Inak pozdravujem Ivanku pri Dunaji, bol som tam minuly tyzden.

tophunter

dvbt je pekne, ale toto by som uz riesil cez satelit. u nas podobne rusia 33k. mux 1, lokalka z Trnavy MTT na tom istom kanale 59k. mux 3, lokalka z J. Bohunic. ta 33 ide, ale obcas je tam chybovost. 59 mi nejde. chytil som aj mux 4, ale na 51 a 25 k. to nieje stabilne.

satan
Registrace: 1/2006

tophunter dik za odkaz digitalnitelevize.cz ale ved aj podla nej hladam vysielače a davam smer anteny.Kedisi analog som chytaval Brno Kojal na 9 kanale.Podla tej čiary jeto BRNO Kojal Azimut: 346.5 stupňů a 100kw vykon..Mikulov je do lava Azimut: 329.8 a ešťe 25KW vykon neverím že cez kopce to chytím.A dik za pozdrav.

miro75

oprava

25 a 51 su mux 3, chybycka se vloudila.

satan
Registrace: 1/2006

Dlouhodobý příjem Kojálu v Ivánke přes malé Karpaty s rušícími Gerecse a Galantou za zad-kem rovná se malý zázrak a udělat z toho stabilní příjem půjde velmi těžko. Dřívější chytání k9 neznamená vůbec nic, je to zcela jiné pásmo se zcela jiným typem šíření.

davidkriz

miro75

to co popisuješ není žádné pre-echo !!!!!
Pre-echo se týká "rušení" stejnou sítí/multiplexem na stejném kanále z jiného vysílače! Na tom odkaze co jsem poslal se nic takového nepíše !!!

"Rušení" píšu v závorkách, protože to není rušení v klasické podstatě, ale zvláštní jev, který vzniká na anténě kvuli shodě okolností a dá se často i nastavením antény potlačit.

A pokud se bavíme o k29 tak ti to neruší jen maďaři ale i Galanta lokal mux. Mám kamaráda v Ivánke a v momentě spuštění Galanty příšel o Kojál.

davidkriz

davidkriz rušenim to začalo Jaslovske Bohunice 59K a potom ako pišeš 29K Galanta mux ale aj 29K madari a 40K madari ja mam Antenu preto v zakriťe medzi domami v nehomogenom pasme kde sa uplatnila Antena Sito takže nieje to stabilne ako MUX 1 kde je signal na hrane.Takže ak som rozumel pre-echo je rušenie ten isty kanal/multiplex ta ista spoločnost napriklad 27K-kamzik a bol by nejaky iny bliskej vzdialenosťi tiež na 27K od trebars Tawercom?A nie je rušeniecz cz mux 29K,40K tim istim kanalom ineho Muxu trebars Madarov 29K,40K?

miro75

Podla diagramu ide Kojal vsesmerovo bez obmedzeni 100kW tzn. 360 stupnov, Mikulov je v smere SR s utlmom. Mas pravdu chytas Brno.

tophunter

miro

presne tak a tak je to napsane i v tom clanku, tak zkus si ho precist znova a pozorneji :) A to jeste to "ruseni" neni doslova, je to proste kolize, ktera nastane az na antene, ale nastat nemusi resp. se da potlacit vhodnym smerovanim.

Na to zjistit ji ale potrebujes merak a ten ti ukaze tzv. impulsni odezvu, tj. zpozdeni jednotlivych signalu na STEJNEM kanale, ale STEJNEHO multiplexu!!! Rozdilne muxy na stejnem kanale nikdy neuvidis! Ty se projevi jen na spektru tim, ze bude kostrbate a nebude hrat ani jeden, nebo jeden z nich s vypadky, podle toho jak dokazes potlacit ten druhy.

Takze pokud jde o tvuj pripad, snazis se potlacit galantu a madary, coz je ok, ale nevis jestli tam neco z nich "nezustalo", coz pak muze zpusobovat vypadky.

Pokud nezustalo a ten Kojal je cisty (mysleno bez vlivu dalsich muxu), tak uz je to jen o tom nakolik je ten signal silny a po ceste rozbity (pres tak blizke Karpaty hodne) a jak citlivy je prijimac a jaky ma odstup C/N. Na takovou vzdalenost a s takovou prekazkou navic ten prijem bude znacne kolisat podle pocasi a rocni doby, takze jednou muzes dosahnout vynikajicich prijmovych podminek a jindy nic...

Je to ducharina a na takove vzdalenosti a terenni podminky uz ultra :)

davidkriz

tophunter

pro zajimavost, napriklad na zapade BA opravdu jde chytat Mikulov a casto leze do Kojalu, ktery je dal a vetsi vykon, takze skutecne nastava efekt pre-echa :) ale za Karpatama si Mikulov ani neskrtne... tam fakt jen ten Kojal diky vykonu a strategicke poloze, i kdyz je to porad pres kopec. Ale vetsi problem je tam uz kolize s Madarama a Galantou, nez terenni profil.

davidkriz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra