![]() |
|
Plasma HD Ready vs.plasma Full HDmám jednoduchý dotaz: pokud koupím plasmu 1024x768, 600Hz,bude na ní stejně kvalitní obraz jako na Plazmě téhož výrobce s rozlišením Full HD 1920x1080, když satelitní vysílání posílá do TV obraz s rozlišením 720? |
Piller
Registrace: 8/2003 Příspěvků: 455 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDJak jsi přišel na 720? To mají jenom Němci a Rakušani. Všichni ostatní včetně nás vysílají 1920x1080. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDTiež nevieme akých 720 myslíš. 1280 X 720P alebo 720 x 576i.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDPiller: Bude na ní obraz ještě kvalitnější, protože TV nemusí dopočítávat tolik bodů. Ovšem jiná věc to bude u vysílání v 1080.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
Piller-ovy očirozhodnou, jaký obraz vyhovuje. Proč by se dělaly TV s rozlišením vysokým, když by stačilo poloviční? Odpověď zní: Ne všichni maji nadité peněženky...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDRozdíl bude - pokud máš kvalitní zdroj HD signálu přes HDMI - do očí bijící...Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDUž se o to zde několikrát psalo: u Panasů je ve video obvodě vřazem ten V-Real procesor 1 - 6 generace a ten to optimálně obrazově narovná. U 100 Hz Panasů suprově a u 600 Hz u Panasa nebudu komentovat. V satu mám nastaveno na HDMI výstup 720p pro plazmu HD Panas i LG = 1280x720p a jde i v tomto nastavení suprově obrazem 1920x1080. Dále jde i o nastavení - seřízení obrazu na TV panelu. Když vidím jak to mají obrazově konzumní občané na TV seřízené, tak jdu do mdlob,/stil RUSKÝ RUBÍN - crt/. A je jim potom na kulové h. FULL panel třeba za 45.000,- czk. I na FULL TV při instalaci satu klientům nastavuji 720p + Tv obrazově seřídím a je tam spokojenost. Jen dodatek: NĚKTERÉ HD TV nepřehrají z USB vstupu z HDD - záznam FULL rozlišení 1920x1080., už jsem se s tím setkal. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@CESProč vlastně ty trubky vyráběj ty panely s tím rozlišením 1920-1080 že jo? :laughing: |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
hoboJá nemám nic proti FULL TV s rozlišením 1920x1080, ať si koupí kdo co chce. Jen uvádím zkušenosti a něco jsem si již dost poctivě otestoval. Jo kolego, výrobci digitálních TV technikou předběhli, TV studia- stanice a disribužtory vysílaného signálu a za to mi nemůžem. R^ |
CES
![]() |
|
opravaa distributory .... |
CES
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDJá se jen ptám.Fakt jsem se jen chtěl zeptat.Když rakušani a němci vysílají v 1280 X 720P a přesto mají znatelně kvalitnější obraz než české programy které se vysílajív 1980x1080 ,a to bez výjimky u každého pořadu,tak pak mi není jasné, co si teda koupit.Doteď jsem měl LCD LG 5kové řady 107 (zpoždění 5ms,hrůza)a zdroj Optibox Koalu HD. TV mám už asi 4 roky a před pár dny mi vyplivl-odešla mi obrazovka, udělala se mi na něm černá skvrna o průměru nejdřív 4 cm a dnes už má 7 cm a ted řeším co dál.Za ten původní jsem dal 25 000. A neumím se rozhodnout.Jestli investovat do Full HD plasmy a a oželet smart nebo jestli stejnou službu přinese Smart HD ready TV, u které budu mít i Internet a WI-FI a možnost ze svého PC přes router posílat do TV filmy a nebo i domácí videa a fotky....abych to nemusel furt přenášet k TV.Kdyby jste mi mohli i někdo něco doporučit ? Chci Panasonic nebo Samsungu, ale asi v plazmě. |
Piller
![]() |
|
Pokudse tedy budeme bavit o HD příjmu tak na jaké programy a v jakém rozlišení se budeš v drtivé většině dívat?Podle toho kup telku ne? ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
Ono ovšem vůbec nemusí záležet na rozlišení obrazuPokud je velké rozlišení přenášené malým datovým tokem, je výsledný obraz horší než menší rozlišení se stejným datovým tokem. Je to dáno principem komprese. Takže honba za maximálním rozlišením může být zcela nesmyslná!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDJa mam plazmu samsung HD READY,k temu Optibox Zebra,a obraz SD aj HD paradni. Na Skylink staci HD READY. |
jozef84
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 397 |
![]() |
|
RE:Plasma HD Ready vs.plasma Full HDJá mám plazmu Panasonic 42PX80 HD Ready s OptiboX Zebra,koukám na 235.E+19.2E a spokojenost.Jinak dnes bych šel do LED Tv.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
Oprava..na 23.5E samozřejmě. :)))O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
Saťak1Važ si ty Panas PX80, to jsou ve 100Hz super plazmové TV. !! Zatím nikam nespěchej, a novou tv nic moc nezískáš. R^ R^ |
CES
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDHOnba za maximálním rozlišením může být zcela nesmyslná, ale taky může být zcela smyslná. Já bych se vykašlal na moudrý rady a koupil bych Smart TV s I prohlížečem, kamerou a Skype, samozřejmě přípojkou na NET, USB který bere NTFS, má kabelovej tuner a šachtu CI, a určitě ne plasmu. Kvalita obrazu se odvíjí především od kvality předlohy atd. Kdo není úplně blbej, tak vidí, jak pokročila kvalita scanování starejch filmů atd. Radit někomu aby koupil HD Ready není příliš solidní. Hlavně si na prodejně vyzkoušej, aby Ti z USB TV přehrála HD filmy *.mkv, a pamatuj, že pro soubory nad 4Gb potřebuješ NTFS.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE ::HD ready a HDfull poznas hlavne vtedy, ked prijimas dvbt, a vypise ti hd ready tv, ze nemozes nic pozerat, len zirat. |
majky
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 202 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDMorous@Já bych si koupil přesně to co říkáš,mám takovou představu.Akorát nemám na hotovosti "přiměřenou sumu".Moc dobře vím,jak vypadá obraz třeba ORF 1HD, a nepujdu pod kvalitu,kterou jsem měl, než mně moje LG LCD televizka zradila tou ohavnou černou dírou uprostřed.Co se týká nahrávání,mám je vyřešené přes reciver Koalu, mám 500 G HDD a náhrávám jedním stlačením tlačítka*rec.Naprogramovat nahrávání řeším dvěma-třemi znáčknutími,naprosto komfortně.Jen s tím "ne plasmu" si mně zase rozhodil... :) |
Piller
![]() |
|
RE: majkyPředstav si, že mám starší pouze HD ready (Panasonic TX-P37X20) a DVB-T HD vysílání přijímá OK. Jestli to není tím, že tuner "umí" MPEG4-AVC(H.264)...GI XPEED LX3, DM800 clone, motor SG2100
|
milev1
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDne že by se mi nechtělo hledat,ale raději se zeptám odborníků: jak funguje třeba aplikace skype na Smart TV? Nebo vůbec internet na TV? To dostanu k němu klávesnici na které píšu,nebo to funguje přes PC a klepu na klávesnici od PC propojeném s TV? Čili je to spíš jeden velký monitor k PC? A kolik by stálo dokoupení adaptéru WI-FI k TV Samsung? |
Piller
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDSmart TV využívám často, hlavně na přehrávání filmů ze sítě. Ale internetový prohlížeč nepoužívám, protože ze vzdálenosti 4 m ty malé písmenka nepřečtu a když si sednu blíž, tak bych si vykroutil krk. Na to je lepší noťas na stole. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDKlepeš na klávesnici,ale připojené do TV.Anebo u vyšších řad pohyby rukou.Adaptér nepotřebuješ WI-FI je zabudovaná v TV.Na Skype je nahoře kamera.Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix
|
Antoš
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 2 314 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDJo to som videl.Cela rodina sedi pred TV a mavaju ako (nevhodné slovo)i na telku.Vyzera to super, ked pozeras cez okno...... :laughing: :laughing: blbost ako hrom.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Plasma HD Ready vs.plasma Full HDNapč Samsung dodává k TV klávesnicihttp://www.samsung.com/cz/consumer/tv-audio-video/television/tv-accessories/VG-KBD1000/XU?subsubtype=premium-remote-control a nejvyšší modely maj UP-date KIt I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |