![]() |
|
Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD 110 IR?Zdravím všechny, neustále bojuji s příjmem HBO HD na Skytecu HD 110 IR, přes Freesat, všechny ostatní HD programy v poho, jen ne to zatracený HBO HD...po refreshi karty jednou běží, jednou ne...mohlo by to být proto, že kartu na víkend vyjmu a používám ji na chalupě na tom reciveru od UPC Direct - ten šedý obyč SD přijímač ??? po vložení zpět do Skytecu HBO HD nenaběhne nikdy, po refreshi jen někdy. Volal jsem na UPC podporu snad stokrát, z toho asi 10x HBO HD naběhlo...Neví někdo, v čem je zrada??? Díky |
Dadycool
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 145 |
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...Myslíš, že ti pomůže valit dookola refreše? Skytec je Irdeto, takže karta je nejspíše ice. Už jsi ji zkusil i v jiném přijímači?Proč to nenapíšeš hned? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......karta je ICE irdeto, omluva ... :) |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...No to si šlo i domyslet když skytec je IR a stříbrňák CW. Ale zajímá mě zda jsi tu kartu zkusil i v jiném přijímači, protože to zjevně vypadá na jeho problém. Podívej se zda máš poslední či "ten správný" fw..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......běželo na Humaxu ok, ale proč tedy někdy ano a někdy ne na Skytecu...??? :(( |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...Mě se to už také dvakrát stalo,naposledy tento víkend.Přesně jako u tebe.Všechno běží kromě HBO HD CZ a HBO HD HU.Nemám ale Skytec ale SONY TV s DVB-S a kartu také občas přenáším do druhého přijímače,který ale nemá S2,tak to nemohu vyzkoušet.Na zákaznické lince se to povedlo až na druhý pokus,kdy mi všechno vypli a nahodili znova. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...je to v softe, a sortec na tom ze vraj pracuje. mam cistu irdeto skylink kartu a bootovanie sa vyskytuje aj tam. |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 365 |
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......vím, že tam jsou dva, jeden 10.24 jako doporučený a 10.68 jako poslední...ale domnívám se, že to nic nemění na detekci toho programu...??? |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...Podle polohy kopyt se může klidně stát, že "ten správný" co by ti toto vyřešil ani neexistuje. Ten trup nemá slot pro modul, takže to nemůžeš zkusit ani v něm. Takže příště nekupovat pro Freesat přijímač skylink ready.. :)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......podle polohy kopyt možná, ale je mmj tento příjmač prodáván jako Skylink i jako Freesat a UPC Direct u Omko Brno, světe div se... ;) ...nic proti kopytu... :))) |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...Tak synki z Brna požádej o předvedení. Možná se pak doví, že každý operátor má mimo stejného názvu kódování i různé specifické odlišnosti jako třeba hboHD u freesatu a 12207 u skylinku a že tedy není ready jako ready.. :((Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...@Tomik535...podle Tebe tedy neřešitelné?@tomko .... a jak to řešíš? Je to problém karta od karty?Výměna karty? Nebo stálý problém...hm...ta změna těch softů 10.24 a 10.68 to stejně neřeší...a o co tedy konkrétně v tomto případě jde, když ne o kódování? V případě, že by šlo o kódování nebyl by příjem možný vůbec, a to ani někdy, si myslím. díky za odpověď... |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...Dneska nebo zítra by měl vyjít na Skytec 110IR nový soft. Ale jestli to bude řešit tvůj problém nevím. HBO HD mám přes Skylink a s tímto problémem jsem se tam nesetkal. Takže je otázka, zda je to vůbec problém FW daného STB nebo problém na straně UPC. |
ZdenekMi
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......děkuji za info Zdeňku... ;) |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD...Ahoj, mél jsem stejný prolém s HBO HD u freesatu s ICE kartou na přijímači Topfield 7710, po něolika volàní na call centrum se po x refreš a po přesvědčování technika freesatu, že i po dvou dnech v oficiální prodejně upc a v oficiální přístroji upc se HBO HD nepodařilo rozchodit. Rozhodl jsem pro poslední pokus na call centru, technik se rozhodl pro ruční poslání zápisů v nějakém jiném systému nebo co a HBO HD naskočilo. Po skončení hovoru asi po dvou minutách se to zase zaseklo, volám znova zase stejný postup, technik po skončení hovoru zase přešel na ten původní systém. Nakonec si musel technik dát poznámku k mojí kartě,že se musí zápisy posílat jjnným způsobem. Nerozumím jejím systémům a ani nemůžu ale v tom byl ten problém od té doby bylo vše ok až do doby kdy jsem si pořídil linux Xtrend 9200 a v něm emulátor CCCam, asi po 14 dnech přestali jít některé programy po opakování předešlého postupu, to znamená volání do upc a refreši se vše rozeběhlo. Nastavil jsem si v CCCamu bolcker a od té doby jde vše v pořádku. U HBO HD jsou už delší dobu drobé záseky ale to je zase problém na straně FREESATU!!!. |
Dave C
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 87 |
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......děkuji za info, Dave C, přesně tohle je ten problém, u Skytecu 110 IR asi blocker nastavit nelze...protože ten problém je jak se zdá tek nějak nepravidelný nebo spíše ojedinělý, napadá mě stále více, že každá karta taky nemusí být 100% a jestli by to třeba neřešila totální výměna karty za jinou (systém pokus - omyl)...nevím...jak vidno problematika celkem tajemná... :)) |
Dadycool
![]() |
|
RE: Proč HBO HD nefunkční na linuxu Skytec HD......tak pro informaci zúčastněných, včera jsem s tím trochu magořil, provedl jsem několikrát kolem dokola reinstal z těch 3 softů co jsou k dispozici, 07/24/68 (doporučený je 24 na který to prostě nejede), ted jedu na ten nejstarší 2.10.07 a jede to... Dokonce jsem kartu několikrát vyndal a restartoval přijímač, obnovil uložil atd.... HBO HD běží, sice zase nejdou doinstalovat doplňkové Adony, což mě ani tak nemrzí, nepotřebuji prostřednictvím sat přijímače brouzdat po netu... Jinou změnu jsem zatím nezpozoroval... :8)Chce to odvahu a počkat, co tomu starýmu softu chybělo... :laughing: R^ ... |
Dadycool
![]() |
|
ne nadarmosa hovorí, že opravou jednej chyby programátor vytvorí v FW tri ďalšie... |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
![]() |