Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem Mux 4

Nevím, kdo vymyslel pro Mux4 42 kanál okolo Prahy - signál při výkonných anténách totiž koliduje s 41 kanálem z Cukráku - bydlím v Říčanech, při citlivějším tel. tuneru jde velmi obtížně naladit - konkrétně jsem musel silně zeslabit antény v horizontální polarizaci a potom jsem Mux4 naladil, ale pouze manuálně -automatika je bez šance. 42 kanál přijímám z Ládví, 46 zřejmě ty 3 vysilače z Prahy, jak byly publikovány, ostatní Muxy ze Žižkova ve vertikálu. Upozorňuji, že s tímto problémem se potýká mnoho mých známých v okolí Říčan, v Uhříněvsi,atd.
Ladislav Trnka, Ŕíčany.

lada15
Registrace: 12/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem Mux 4

Vyhoď ten krám, na který to přijímáš. Signály sousedních kanálů se totiž nikdy ovlivňovat nemůžou ;P

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

RE:Příjem Mux4

Pravdu dí technikTKR!

zeze
Registrace: 5/2011

technik Tkr

Vážený pane, mimo to, že jste zřejmě nevychovaný hulvát a nevíte o příjmu zhola nic, zřejmě posloucháte tel. na nějakou krystalku, protože, kdybyste o problému něco věděl, zřejmě byste hovořil jinak a fundovaně - s takový neznalcem odmítám diskuzi. Spozdravem L.T.

lada15
Registrace: 12/2012

Ladislave Trnko, Ŕíčany. Vy jste "vohnout" :-)
a tim nechci urazit punkovou skupinu ,ale Vas

*beda*
Registrace: 1/2006

IQ15? To sedí!

technikTKR

@tkr:
ale zase ho nemuzem odsuzovat ---mel se zeptat trosku jinak :_)

*beda*

Já spíš reagoval na to, že dotyčný má pocit, že chyba není zaručeně u něho, ale jinde a nemůže rozdýchat, když mu někdo napíše opak :8)

technikTKR

Příjem na guvno v naší perdely pod prddědem ponem není ani vidu ani slechu. A to sem točil anténou k Opavě Brnu i Praze a stále guvno.

satman1
Registrace: 9/2010

tak teda nevím.... když Kleť vysílá mux1 na 49 a přechodně před vypnutím analogové čt2 mux2 vysílala na 50 kanále, tak sem žádný problém na žádným přijímači nezaznamenal..... :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Kdepak udělali soudruzi z čtu chybu ,podle geo 206 nejsou kanalý 41,53,59 vysilané ze žižkova určeny pro prahu,ale pro střední čechy.Pro prágl to jsou kanály 37,42,46,47,54,57 a 64...střední čechy kanály 23,41,44,51,53,59 a 66..

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Lada15

Zdar Lado,nejsem z Prahy a neznam tedy mistni podminky,takze jsem nanejvys kompetentni reagovat:).Bydlis v Ricanech,nelze to strihnout kulach (vsechny muxy) z 1 smeru vertikal Zizkov 41,53,59 (32 kW) a Olsanska 42 (10 kW)? Pokud jsi "utopeny" a beres CUKRAK horizontal (100 kW) a dale LADVI 20 kW,pak to muze byt skutecne problem.Laboroval jsi se vsemi kombinacemi (CUKRAK,ZIZKOV) versus (NOVODVORSKA,OLSANSKA,LADVI) ?.Pokud nebude jineho zbyti-mistni antenari nebudou mit funkcni,relativne levne reseni (napr.prijem vzdalenych vysilacu),kup si satelit,tuz neni to fajni rada?Jinak samozrejme menic kmitoctu a pojede to na 102,73%.

hdpe

Směrovou antenu nebo soustavu anten

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Rozumné to určitě není, cpát vedle sebe signály rozdílných výkonů a směrů v jednom regionu. ČTU je delší dobu mimo realitu. Srovnávat to se sousedními kanály stejných výkonůmna jednom vysílači nelze, to je jiná věc.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Podobné problémy máme my v regionu s příjmem rakouského vysílání z Jauerlingu. Jauerling jak známo vysílá na kanálech 21 a 31. Takže v ITA často řešíme problém na K2221, kde se často neobejdeme bez zádrže na K22. Nyní se nám ještě připravuje další komplikace na K32, kam ČTU schválil další regionální sít pro Budějovice. Takže už budem muset používat zádrže dvě. Naštěstí rakouské vysílání používá robustní modulaci 16QAM, která si nechá lecos líbit. Jen z hrůzou očekávám, na jaký kanál na Jauerlingu půjde příští rok DVB-T2.

On Air!

Saxon

Zdar Saxone,u nas je utopeny K38 SKRZYCZNE (do 1 kW) v mistni svarecce K37 (100 kW).V ITA to neresim (haluz),v STA je to jasne a bezproblemove.

hdpe

Co to je "haluz"?

On Air!

Saxon

Haluz,cili nahoda:),bud to pada nebo ne:).Jedna vec je ale zajimava,totiz,ze zakaznik bude skoro vzdy tvrdit,ze mu hralo vzdycky vsechno a dobre:).

hdpe

re: .....

Dotyčný to chytá na nějakou přebuzenou aktivní anténu a co lidí vleze do debaty,jak je tady všechno špatně.Argument,že ostatním to také nejde zbožňuji.Stačí se podívat na ten všude přitomný anténí humus na střechách....nejméně 50%má aktivní síta.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Hdpe

Aha, díky. Taky jsem tu chytal naprosto stabilně slabší vysílání z Jauerlingu na K38 a to máme svářečku na K39 na Kleti. Pomohla jednak zádrž na K39//všechno jsem to slučoval/ a hlavně to byl regionální MUX v QPSK. Kosticku jsem tak neviděl ani jednou. Na to DVB-T2 se těším.

On Air!

Saxon

@saxon

copak jsem Ti to před nedávnem na jinem foru nevysvětloval? :D

davidkriz
Registrace: 8/2009

@saxon

možná zajímavý dokument http://medien.finn.at/download/tvpriv.pdf

pecou
Registrace: 7/2009

David

Asi mi to neutkvělo v paměti. :) můžeš zjistit u toho pana ve Vídni, zda už vedi, na jakem kanále pojede T2 z Jauerlingu resp. Lichtenbergu. Mohli by to rozjet uz v únoru, maji tam to slavné a velké MS. Díky.

On Air!

Saxon

myslíš toho

pana Sachera?

tonek
Registrace: 1/2009

Ne, myslím Petera KNORRA.

On Air!

Saxon

Svezu se s tematem a doufám, že nebudu proprdnutej jako Lada15. Z JV mám Žižkov a Olšanskou v nedalekém dohledu. S yagi antenou (BU 119?) nasměrovanou na žižkovskou věž mám z Olšanské (mux 4) slabý signál, vypadávající při horších klimatických podmínkách. Postačí, až se mě bude chtít vylézt na střechu, naladit v mezilehlé poloze věží kompromis? Z větší vzdálenosti by byly vysílače blíž "zákrytu", takhle je blízkost nevýhodná. Děkuju za radu.

knawi
Registrace: 3/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra