![]() |
|
Mimo obsah: spojenie PC a TVMá niekto overené spojenie PC a TV cez kábel VGA a cinch RCA alebo scart? Inú možnosť spojenia nemám, lebo HDMI mám už na TV obsadené. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVHDMI slučovač nebo jak se to menuje. Kdysi bylo něco podobného na scartko. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVhttp://m.alza.cz/kabely-a-konektory/vga-dvi-hdmi/rozbocovace/18848952.htmTady snad něco najdeš. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVNa Alze som kábel našiel, ale pri jednom bola poznámka, že sú nevhodné na spojenie PC s TV. A videokonvertor je zase dosť drahý. |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVKdyž chceš propojovat, musíš investovat.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVMám TV propojenou z obýváku do pracovny s PC přes S-video konektor a zvuk přes stereo 3,5 mm konektor (kabel asi 14 m). Grafickou kartu mám nastavenou na klonování obrazu z PC monitoru do S-video. Když potřebuji, tak bezdrátovou myš a klávesnici (27 MHz) vezmu do obýváku a mohu z něj PC ovládat s obrazem na TV. Není to sice kvalitní obraz, ale texty na prohlížeči internetu nebo PDF apod. jsou dobře čitelné. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVradsi sezen nejakou HDMI vyhybku. udelas lip. vse ostatni je bl.bostDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
technikTKRNa Jižní Moravě mají heslo "Kdo chce slopat, musí kopat". Nejsi také moravák s tím "Když chceš propojovat, musíš investovat" :)) . Jinak souhlas. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVCo to máš za výkřik TV, že to nemá víc HDMI. Přes VGA grafiku do TV no problem, audio přes chinch do AV recieveru nebo do telky. Potom telka funguje jako monitor. Někdy je třeba přenastavit rozlišení. V TV i na notebooku (včetně těch srandiček 4:3, 19:9 atd.). Na S-video takz,jak tady někdo píše, dají se koupit delšíkabely. Nebo to můžeš naletovat taky do scartuI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVObraz cez VGA a zvuk cez cinch veselo funguje.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVPo ruznych experimentech jsem dospel k nejlepsimu reseni: Mini PC s HDMI u televize. Z hlavniho pocitace muzes jet pres LAN ci WiFi; DLNA, primo sdilet nebo dokonce pouzivat jeho vzdalenou plochu. Muzes na internet, poustet internetova radia atd.http://www.alza.cz/pc-sestavy/mini-pc/18851862.htm Lze pouzit i mnohem levnejsi mikropocitac Raspberry PI. Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVMne ide o radu, či video cez VGA do cinch alebo scart funguje, a to kvôli poznámke pri kábli, že nie je vhodný na takéto spojenie? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVNevím jak to myslíš, já mam v TV konektor popsanej jako PC in, 15ti pinovej D-SUB. Vyzkoušel jsem asi 3 kabely, ne každej fungoval. Teď když potřebuju, připojim PC a mám z telky monitor.Pokud to chceš nějak bastlit a udělat si kabel svůj, musíš mít zapojení obou konektorů. Záleží ale, jakej máš výstup z PC. Jestli máš na grafice video out, nebo S-video, tak si naletuj nějakej koax a na druhou stranu dej scart nebo cinch podle TV. Přes scart může jít jak RGB, tak video i zvuk. Ale brát RGB z VGA výstupu z PC - to Ti neporadím, to jsem nikdy nepotřeboval. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Spojeni PC a TVJa pouzivam jak propojeni pres HDMI jak pres VGA a zvuk zvlast. Myslim ze kdyz TV ma HDMI asi bude mit take RGB vstup (PC)a take mozna i vstup zvuku od PC. Mam to tak na 6 rocnou TV Panak i na LG Led 3300. Na chalupe mam dokonce pripojen PC s TV pres 15 metrovy kabel vga (PC nema HDMI vystup)... Vse ok, obraz i zvuk OK. U Panaku propojen pres HDMI od PC musim drive pusti TV a naladit vstup pres HDMI aby sel zvuk, jinak bez zvuku. U novejsi LG HDMI i VGA bez problemu. Na tom pracuje manzelka na NB a nema zadne potize...A 15 metrovy VGA kabel neni tak drahy. Akorat kdyz ma byt propojeno na stalo dvy monitory je potreba nastaveni v Win/Linux v PC. Ja propojeni nepouzivam nastalo. Takze napr. zapinam TV Panak, dam HDMI2, nepustim normalny monitor a pak pustim PC... Vela zdaru ! :) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
RE: Mimo obsah: spojenie PC a TVJe to 5-ročný panák a nemá PC in iba scart, komponent a HDMI. Aslivins poraď akým káblom máš zapojený kábel VGA z počítača do TV okrem HDMI, lebo ho mám obsadené. |
Karner
![]() |
|
![]() |