Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Koupě sat.přijimače:

Dobrý den,chlapi potřebuju poradit.Mám starou telku i starý satelit Shoubox S300.Rád bych si udělal radost a koupil něco nového,ale nastalo dilema jestli koupit televizi už se sat. tunerem (LG,Philips,Samsung),a nebo koupit televizi a sat. přijímač zvlášť. Napadlo mě složení telku Samsung UE-325450,nebo Panasonic TX-L 32E5E popřípadě Philips 32PFL3517H a k tomu přijímač Homecast HS 3200 CIIR . Přiznávám že jsem v tomto spíš začátečník,i když v důchodu a proto se na vás obracím jako na odborníky,prosím poradte. Všem moc děkuji.

mtajchl
Registrace: 1/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Koupě sat.přijimače:

nech sa už rozhodneš akokoľvek ale Tv si kúp minimálne s uhlopriečkou 37 palcov . 32 je málo -ver mi.

lubomir63
Registrace: 6/2006

To zalezi aj na tom aku zostavu mas. Ci napr. len jednu astru, alebo motor? Ja som, zatial zastancom separatneho riesenia,zvlast tv a box.Ale je to vec kazdeho.Pokial si ale chces vychutnat aj HD, skus kupit minimum 37" TV.Zase na SD je velky rozmer trapenie, ale to sa teba netyka ked uvazujes o 32".

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Dík moc za názor,ale nemám tu mnoho místa,ale zvážím to,moc dík.

mtajchl

Pokud máš dobré nervy

a dostatek volného času, tak můžeš koupit TV s vestavěným sat tunerem. Jinak rozhodně doporučuji separátní zařízení. Já bych to dohromady nikdy nekoupil. Jsou s tím jen samé problémy.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Muj asi

možná hloupej názor.TV a satelitní přístroj zásadně zvlášt.

hobo
Registrace: 1/2007

@Enik

Přesně tak,souhlasím s tebou...

Harnadek
Registrace: 6/2009

v každom prípade keď sa rozhodneš pre TV so SAT tunerom tak CI-modul ktorý budeš potrebovať pre kartu SkyLink kupuj v tom istom obchode ako TV aby si mohol reklamovať modul keď si nebude rozumieť s kartou a s TV.
V opačnom prípade sa budú predajcovia vyhovaráť jeden na druhého kde je problém a ty zostaneš s nefunkčným zariadením.
Nestraším ťa len treba myslieť na zadné kolieska.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Kupuj to zvlášť veď novú telku a sat. príjmač spojiš len HDMI káblom. A satelitný tuner sám o sebe dokáže viac ako zabudovaný v televízore.

telecirkus
Registrace: 12/2011

Podstatně

víc než sat. tuner v TV. ;)

hobo

TV se Sat

má dvě výhody
1.jediný ovladač
2.při vážné poruše TV zahodíš oboje
nevýhody nebudu jmenovat,není tady dost místa :))) :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Kolego, máš na konci nové LOGO !? Jinak nikdy TV se SAT tunerem !!! Já ve své nepoužívám ani ten DVB-T MPEG 2/4 a jedu na externí. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Koupě sat.přijimače:

Tak chlapi,dík za vaše názory,vážím si jich a dospěl sem k závěru že koupím telku i přijímaž zvlášť,ale ještě by mě zajímalo to moje složení,myslím značku TV a Sat. přijímače,díky.

mtajchl

Já bych

ti poradil.Ale za prvé bych musel vylézt z kotelny a potom se trošku rozpovídat. :laughing: Což je pro problém a raději se mu asi vyhnu.Určitě dostaneš rad co hrdlo ráčí. ;)

hobo

CES.........

logo jsem musel zrušit na příkaz Tomíka,prý ho to ve výpise pálilo do očí,tak už jen občas a nahodile různé :bigeyes: :scared:

pierrepetr

Přesně tak, jinak to bude spam R^ :laughing: R^

@mtajchl, s tou kobinací ti neporadím, těchto řešení máš v historii nepočítaně, ale pokud neplánuješ nic krást a máš třeba jen jednu družici či monoblok, naopak ti doporučím tu tv se Sat. Pokud zvolíš tu "správnou" značku, u které se dá seznam "normálně" editovat včetně mazání, můžeš být naopak více spokojen, než když přikoupíš nějaký externí krám.
Konkrétní značku ti neporadím, zas by tu kdejaký Jožo mohl brečet o mé nezaujatosti, ale ať nekecám jen tak do větru, uvedu pár pro i proti. Prvně bys nijak neměl uletět s obrazovou kvalitou, netřeba nikam cpát další krabici, kabely a ovladač. O penězích se nemá cenu bavit, něco stojí ten tuner a něco modul, za toto už většinou koupíš levný ext. krám, u kterého třeba využiješ navíc PVR, emu, share..PVR totiž levnější TV se Sat umět nemusí a ty ostatní hova.diny ani nikdy umět nebude.
Hodně štěstí a použij hlavně svůj mozek.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

pierrepetr, mtajchl

No kolego, to jsem teda skoro překvapen. :bigeyes: A co teda MI ? ? ? ..mtajchl - jestli nechchceš jít do share a emu tak SAT Technisat Technistar SIR, a TV plazmu 42" Panasa nebo LG. Samsung nemá logiku. :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

Koupě sat.přijimače:

Plazma 42" Panas HD ready stačí-poměr cena kvalita(obrazu). Pokud se chceš sat technice trochu pověnovat tak Dreambox 800HD-clon z číny stačí-poměr cena a možnosti,kvalita obrazu........Pokud chceš strčit kartu a hrát, tak nelinuxový HD sat receiver. Obecně platí za málo peněz málo muziky - kvalita obrazu je velmi rozdílná, hlavně u sd kanálů kterých je bohužel stále většina.

Cronos
Registrace: 2/2007

Mám podobný názor s nick Tomik535.Dřívější modely TV vybavené sat.tunerem byla tragédie.Obzvláště editace naladěných programů.Napříč spektrem všech značek dostupných na trhu.Jakoby všechny značky používaly stejný sat. tuner.Tehdy bych takovou TV nikomu rozhodně nedoporučil.Nyní je situace lepší, editace programů se dá velice pohodlně provézt v PC.Jde to i v samotné TV, ale v PC je to opravdu rychlé a pohodlné.
Těžko radit, sám vlastním jak TV s ext.sat.přijímačem, tak TV s interním sat. tunerem.Obojí má řadu kladů i záporů a každý si musí sám určit priority.Nakonec se přimlouvám za větší uhlopříčku TV.32palců je zoufale málo a radost z nové TV brzy vyprchá.Právě jako první věc bych řešil velikost obrazu a následně až int.-ext. tuner...

Hanex
Registrace: 6/2007

Hanex

S tou poslední větou absolutne nesouhlasím, je to blbost. Nejdůležitější je zdroj kvalitního signálu, pak až zobrazovač a jeho velikost.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Mám asi

jediný ale podstatný dotaz.On nějaký přijímač vylepší obraz Filmboxu at je vysílá kdokoliv?A zdaleka nejenom filmboxu-Sport1-2 atd.To lze? ;)

hobo

Přes HDMI kabel nějaký HD přijímač co má pěkný SD obraz. Ariva určitě ne.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

hobo

on nějaký ho zmrší více a jiný méně,potom to vypadá lépe :))) :crying:

pierrepetr

Řekl bych že s těmi zabudovanými sat. nesmysly v televizích je spokojen v průmeru jeden uživatel z deseti a to je v tomto případě pouze cha cha digi Standa. :laughing:
Co se týče přijímače tak bych se rozhodně vyhnul těm certifikovaným krámům poněvadž i ty slušnější z nich jako jsou Humax 5100 či Zebra už jsou posledními fw naprosto do..bány na ultimo. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Naco basnite o plazmach 42", ked mozno najde miesto pre 37" ?
Hobo nelez z kotelny, este skoncis na hrade!

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Saxon

Z dotazu mi vyplynulo, že má tazatel zájem o TV 32 palců.Myslím, že na takové uhlopříčce bude obraz solidní jak z interního sat. tuneru, tak z externího sat. přijímače.Jiný zdroj signálu nezmiňoval.V případě finančního limitu, bych se dočasně zřekl dražší TV s integrovaným sat. tunerem a volil raději větší uhlopříčku, alespoň 40 palců.Dočasně může být použit stávající přijímač.V další fázi by následovala koupě nového sat. přijímače.S tvým tvrzením souhlasím, jenom si myslím, že v dané kategorii bude rozdíl z int. sat.tuneru, případně z externího přijímače nepodstatný.

Hanex
Registrace: 6/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra