Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Digi: Tipujte, bude Discovery v ponuke aj po novem

RDS/RCS končí zmluva s Discovery. Platí to pre rumunský a maďarský trh. Naša Digi Slovakia možno zmluvu s Discovery bude mať platnú aj ďalej, ale môže to byť figu platné, keďže o kapacite na satelite sa rozhoduje v Rumunsku. Čo myslíte, zostanú stanice zo skupiny Discovery v ponuke pre nás aj naďalej? Alebo sú v Rumunsku nejaké plány s kapacitou po týchto staniciach a stanice skončia aj u nás?

LuboTS
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Digi: Tipujte, bude Discovery v ponuke aj...

Zdar Lubo,tipuji z kristalove gule,ze programy ze skupiny DISCOVERY nebudou v puvodni podobe."Volnou" kapacitu :), transponderu vyplni novy rumunsky naucny program ORFANIK_VERY 3D.

hdpe
Registrace: 11/2007

Tie Discovery

podla mňa ostanú,lebo sa vysielajú aj pre Srbov a Chorvátov. Mimochodom na frekvencii kde sa vysielal rumunský Discovery, ho nahradil History channel. Bol zo začiatku s rumunskými titulkami vypálenými do obrazu a údajne od včera sa už titulky dajú odtiaľ odstrániť. Neviem či aj u nás sú také zákony ako v Maďarsku,ale tam platí pokiaľ operátor vyberie z ponuky nejaký kanál musí ho nahradiť podobným. U nich Discovery nahradil History a keďže tam začali vysielať Digi Life a Digi World tak prišli aj o ďaľšie Discovery kanály. Pravdepodobne prídu aj o Animal planet, lebo má začať u nich vysielať Digi animal.

telecirkus
Registrace: 12/2011

Možno ešte nejaký čas zostanú v českej a slovenskej ponuke, ale z dlhodobého hľadiska to skôr vyzerá negatívne.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

Bude-nebude?

Asi tak ako aj balík HBO najprv bol a potom fuč.Na DIGI platforme je všetko možné!

viera571
Registrace: 4/2011

@zmarian

Ty máš freesat však? Má v ponuke všetky Discovery SD kanály? Teda
Discovery channel
Discovery world
Discovery science
Discovery TLC
Discovery ID
Animal planet

lebo keby náhodou tie Discovery kanály zobrali, tak mením operátora, ale nie satelitnú pozíciu. Ešte ma tu dráždi anglická PL na Digi sporte, ale pravdepodobne aj o to prídu.

telecirkus

Tipněte si!

Bude 27.února v poledne nad nulou nebo pod nulou?
To je asi tak stejné..... ;)

Tondach
Registrace: 3/2004

freesat nema vsetky discovery kanaly v ponuke to je ten najvacsi problem, dokonca si musis za science a world doplatit 5 eur a potom to mas komplet aj ked si nie som isty ci aj tak jeden nechyba este, ale bohuzial ked to digi vyhodi z ponuky tak odchadzam k UPC aj ked to je drahsie a neni ta ponuka taka siroka aku ma digi..proste bude to vyzadovat kompromis ..mat menej programov (ako si mal v digi) za viac penazi v UPC alebo mat rumunske dokumentarne stanice,ale zase za menej penazi...ale UPC ma napriklad ESPN ale zase uz neni nhl takze az taka vyhra ten program neni tento rok a digi zase ma digi sport ale tiez to neni vyhra (okrem anglickej futbalovej ligy) lebo slovensku reprezentaciu futbalovu dava uz zas Dajto a to neni ani v UPC a ani v digi...takze ziadna vyhra ani tak ani tak ...a to nehovorim ze skylink ma uplne najhorsiu ponuku dokumentov za tie peniaze...

robert79
Registrace: 3/2011

@telecirkus

Jo, ako primárnu službu mám UPCD. S výnimkou Discovery ID má tieto programy z portfólia Discovery Networks: Discovery Channel, Discovery World, Discovery Science, Discovery TLC, Animal Planet, Discovery HD Showcase. Discovery ID nemal/nemá u DIGI českú lokalizáciu, pokiaľ viem, ani už nebohý Travel & Living nemal.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian

@telecirkus

Chorvati maju inu verziu Discovery a to tu,ktora je teraz dostupna napr.v Skylinku.Mimochodom,tuto verziu malo kedysi Digi tiez,ale asi v roku 2008 prisla madarska verzia a ta"originalna"bola fuc.
Discovery pre chorvatsky trh sa vysiela v originale,s titulkami v obraze.
Zatial nikto presne nevie,aky osud Discovery postihne,nakolko potencionalne kanaly z dielne Digi nebudu lokalizovane do cestiny,ci slovenciny.Myslim tym okamzitu lokalizaciu novych kanalov.

Octagon 8008 mini Karty SKY DE, Skylink Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W

Mego
Registrace: 2/2010

@zmarian

Discovery ID nemalo nikdy CZ stopu,ani sa neplanuje lokalizacia.Zaujem je pomerne maly o tento kanal.

Mego

@robert79 presne aj ja mám také argumenty ako ty, a preto som ešte stále u digi.

@zmarian nepotešil si ma, lebo Investigation Discovery pozerám dosť často. Mne nevadí,že nemá českú zvukovú stopu, lebo rozumiem aj po maďarsky. Ak by ostali tieto programy v Digi a PL naďalej na DIGI sporte ostávam u nich. Na Sportklub, Sport1,2 uvažujem o Mindig TV,lebo ich chytím aj na kus drôtu.Musím si zistiť koľko stojí karta na celý rok.

telecirkus

No, ja by som bol skeptický ohľadne Discovery ID, či ho tam v dnešnej podobe nechajú iba pre česko-slovenský trh. Pripadá mi to nelogické, ale DIGI je nevypočítateľný. SportKlub, Sport 1/2 - by the way tiež sú u UPCD. DIGI sa už dávno zbavil aj SportKlubu napríklad, ale to isté bolo s kanálmi HBO, MTV, CNN, teraz Discovery Networks. Oni vyhadzujú všetky svetové značky, nahradia ich vlastnými.

zmarian

@Mego

Na tú starú verziu Discovery si pamätám aj ja. Bola lepšia ako táto maďarská. Na nej mi vadia tie dlhé reklamy. Naopak na tej starej verzii išli len upútavky na vlastné programy a boli oveľa kratšie.Múdrejší budeme už v sobotu. Doteraz sme Rumunom a Maďarom závideli, že im pridávajú programy, ale za každý nový program mínus jeden Discovery kanál, tak ďakujem to si neprosím.

telecirkus

Tak tá "stará" verzia Discovery tiež nie je nejaká veľká výhra. Je tam menej reklamy, ale stále v 4:3, minule som tam prepol, videl som v rohu obrovskými písmenami NEW EPISODE. Graficky nezvládnuté a obraz mizerný.

zmarian

@telecirkus

Ano,je to tak ako pises.Druhou moznostou by bolo spustit Discovery,ktore je teraz kodovane,pripojit CZ stopu a problem je vyrieseny.Lenze sudruhovia v Rumunsku maju ine taktiky a plany a tento nas trh je pre nich najmenej podstatny
Esteze nemam tuto platformu,lebo by ma asi vazne porazilo. :)

Mego

@zmarian

To je verzia,ktoru ma aj Skylink a aj tato ma prejst do 16:9,myslim,ze niekedy do jari,alebo na jar samotnu.Nie je to vsak oficialne info.

Mego

Je to verzia pre širší okruh štátov, kde 16:9 ešte nie je takou normou, ako povedzme u nás. Zrejme preto "majú ešte čas".

zmarian

@zmarian Digi má ohľadom 16:9 zvláštnu politiku. Doteraz nie sú schopní pripojiť WSS signál k najsledovanejšej maďarskej RTL Klub. A to nevravím že z podobnej mediálnej skupiny má v polovici decembra nabehnúť aj COOL, maďarský FILM Plus na širokouhlé vysielanie.Na počudovanie na National Geo WILD od dnes funguje všetko v pohode.

telecirkus

Áno, majú tam problémy s nasadeným flagu WSS.

zmarian

@telecirkus

Je to politika,ktora spociva v nevedomosti ludi,ktori tam pracuju a zaroven su figurkami v cudzich rukach byvaleho diktatorskeho statu-hold vzdy byva po bordeli poriadok,ale tu...to je viac ako bordel.

Mego

@Mego

To je typické podnikanie na východoeurópsky spôsob. Pri Digi musíš mať tak trošku aj MacGyverovské schopnosti. Pamätám sa ako u nich prebiehala výmena kariet a súdruhovia z Rumunska pri lisovaní kariet urobili chybu. Vylisovali ich oveľa tenšie ako mali a nedali sa pozerať žiadne programy. Ja som to vyriešil kúskom leukoplastu aby som dosiahol správnu hrúbku :))) Ale ku cti im vtedy slúžilo to,že ako bonus sme mali HBO na mesiac zadarmo. Veru v tých časoch ho mali ešte v ponuke :)))

telecirkus

Z kanálov Discovery Networks má iba Animal Planet srbské a chorvátske titulky, všetky Discovery majú okrem našej a anglickej stopy len maďarskú a rumunské titulky. Teda od soboty by tieto stanice boli len pre náš trh. Asi by sa to dalo považovať za zázrak keby bolo toľko kapacity len pre český a slovenský trh

LuboTS
Registrace: 5/2006

@LuboTS

Možno nebude od 3.12 v ponuke CBS Drama a CBS Reality miesto terajších Zone Romantica a Zone Reality na úkor toho, že na našom trhu ostanú Discovery kanály.Mimochodom Rumuni majú svoj Animal planet RO.

telecirkus

Nebude

Místo něj bude nový 3D kanál. Pro ty, co vyhrají 3D TV s digi tv :laughing:

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Aj Eurosport v Rumunsku to má nahnuté.

Práve som čítal na jednej stránke že Eurosport ma s RCS-RDS podpísanú zmluvu len do konca tohto roka. Podľa neoverených informácií DIGI túto zmluvu neplánuje predĺžiť. Ak je to pravda máme sa na čo tešiť.

telecirkus
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra