Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Bulharský Skylink, Rumunský Digi a nebo UPC?

Skylink mě začal strašně strašit, že si budu platit za něco, co nechytnu a nebudu tedy moci sledovat. Proto se Vás ptám, co doporučujete?

Historie: Do minulé neděle jsem bez potíží sledoval MTV Live HD, iConcerts HD, Viasat HD, Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD Za ten týden jsem udělal u Topfieldu SBI-2060 jako smrtelník úplně všechno. Ze všeho nejdříve jsem si poslal zbytečně několikrát refresh karty. Pak jsem vymazal všechny Bulharské TP ... bez výsledku. Utáhl jsem parabolu, (talíř k nosné tyči). Poslal jsem stroj do továrního nastavení. Podladil, jak navrhoval Hornet. Mám poslední SW_1.00.14 od samotného prodejce v ČR ANTENEX s.r.o. Ve chvíli, kdy nastavím ručně Astra 3B (23,5°E)kmitočet: 12,207 GHz polarizace: vertikální SR: 27500 FEC: 5/6 (původně 3/4) norma: DVB-S2 modulace: 8PSK, s pilotem tak mi ukazuje TF full kvalitu a signál, ale nic nenaladí! Přitom v totožném nastavení mi funguje MixBox. Je možné, že nám něco Skylink tají a dělá z nás nyní d.e.b.i.l.y?

Proto se ptám, kam nyní utéct a už neplatit Skylinku? Neváží si nás platících zákazníků, asi jim opravdu teď bude stačit jenom Servisní poplatek.

Longines
Registrace: 3/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Bulharský Skylink, Rumunský Digi a nebo UP...

Vím, že je pozdě. Stačilo zapomenout značku Topfield. Česky noční můra.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

to Longines

Když to (zřejmě oprávněně) stavíš do pozice "neváží si platících zákazníků" tak se postarej o "alternativní příjem"... na hrubý pytel odjakživa patřila hrubá záplata....

hotovyrad
Registrace: 3/2011

nooo

sice skylink nemam vobec rad a preferujem freesat ale v tomto bude skylink nevinne. to by tu bolo plne forum staznosti. mne sa to nejako nezda a hladal by som chybu u teba.

Mathev
Registrace: 1/2011

Tomiku, já to vím a po novém roce si nechám Vámi tady poradit :)

Longines

hotovyrad: S tebou se tady hádat určitě nebudu, jenom jedno, není všechno košér, jak to dle ceny vypadá. Buď zdráv a přeji ti hezký večer.

Longines

Mathev: Hladal som :)

Longines

na hrubý pytel odjakživa patřila hrubá záplata... souhlas, ale
jednotlivec nemá možnost ani šanci se postavit kolosům jako je digi, upc, skylink, no přeci svůj názor vyslovit může. Víš dobře že k takové konkurenci nestačí jenom chtít udělat dobrou věc.
Co se týče Skylinku, také registruji pár problémů, které neumím a ani Skylink asi nehodlá napravit.
Minulou středu jsem zaregistroval reklamu na Primě "pořiďte si skylink se špičkovými programy" (asi 6 sekund). Proč asi po mnoha letech.

člověk
Registrace: 3/2006

Sroty,shity...Jednoduse je si nekdy potrebne rici,kolik mam abonentu a jake pripadne potize jim mohu svym rozhodnutim zpusobit.S poplatnosti doby se chodi "na krev",padaji mosty,nehraji prijimace...a temer) vsichni chteji vse vcera za 5,5 Kc bez DPH (znama pisnicka).S celkem plnym vedomim si nedovolim ani pro 60 bytu v dome "jit na krev",napr. hranicnimi parametry pro maximalni datovy tok pri transmodulaci DVB-S/S2 do DVB-T a proc?Protoze to minimalne 30% TV prijimacu nezvladne.Pritom se muzeme busit do prsou,ze normy DVB jsou dodrzeny a referencni pristroj je eremi.Kdyz sklapnou nuzky (provider versus vyrobce/obchodnik),odskace to vzdycky ten mezi,no a to je preci zakaznik:).

hdpe
Registrace: 11/2007

to Longines

jde o princip.... Můžeme zde řvát, jak nás "někdo" okrádá a jací to jsou ha*zli. Buďto je o tom někdo přesvědčen (nikomu nic nepodsouvám, jen cituji z rozezlených reakcí) a v tom případě buďto ať vrátí stejnou mincí (tzn. alternativním příjmem) nebo ať si nestěžuje a vypoví smlouvu.... To je totéž, jako když si lidé, kteří nechodí k volbám stěžují na politickou situaci - pokud nejdou k volbám (bez ohledu koho budou volit, ale vysloví se) tak nemají právo kritizovet...

hotovyrad

Certifikát Skylink ready vlastní

http://www.skylink.cz/doc/cms_library/topfield-sbi-2060-28.pdf

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

hotovyrad

Když přešaltrovals na politiku, tak prosím. Snad mi admin promine.

Myslíš si že kdyby přišlo voli 100% lidí že by se něco změnilo? Často slyším nářek "ať volím koho chci, stejně tam nalezou zase zloději" Skutečně si myslíš že důvodem problému je počet volících? Ne ne, problém je v systému, který takové až zvěrstva dopustí. V systému, který pořádně nefunguje nikde na světě. Ovšem v Česku to je tedy něco.

člověk

juzek: :))) Tohle mám v šuplíku ty kluku ušatá

Longines

juzek, Longines
tak to mi hlava nbere - prijimac ma certifikat Skylinku a programy Skylinku nehraju :))) no parada.
Nech ma teda ten Topfield povest aku chce, ale s tymto by mal Skylink nieco robit ;)

HornetF18
Registrace: 10/2011

Služby Skylinku

Však u Skylinku je DNES možné cokoliv. A to doslova.

PeVy
Registrace: 2/2006

Pánové, uskutečnil jsem několik hovorů a napsal jsem i email na ZC Skylink a tuším, že na mě s.e.r.o.u. A dobře mi tak. Kupoval jsem to v době, než jsem Vás tady všechny poznal a pochytil mnoho dobrých rad, fíglů, zkušenností a možných možností. Chci přece jenom poukázat na jednu důležitou věc. Kluci z Ostravy, ze zákaznického pozor technického centra jsou rovní a dobří rádci, jenom asi mají svázané ruce politikou samotné společnosti. A mohu i tak povědět, že mi hodně pomohli.

Longines

HornetF18: Pouze stručně. Do osudné neděle, Topfield luxus vs. Skylink a celý orbit s motorem :)

Longines

Longines

Tak jestli to máš v šuplíku, tak se na to ještě jednou dobře podívej. Podle toho certifikátu je certifikován přístroj se SW 1.00.09 a ty píšeš, že máš SW 1.00.14.
Když jsem se ptal na Skylinku (už dříve) co hodlají dělat s tím, že problémy po přechodu na FEC 5/6 mají i certifikované přijímače (představ si, že mi odpověděli), tak jsem se dozvěděl, že výrobce Topfieldu SBI-2060 NEPŘEDLOŽIL k otestování a tedy k certifikaci nový soft. S původním softem 1.00.09 je přístroj plně funkční i na TP 12207 po přechodu na FEC 5/6. Sděluji jen, co jsem se dozvědel od technika Skylinku, nemám možnost vyzkoušet.
Přístroj se SW 1.00.14 by tedy zřejmě NEMĚL mít značku Skylink Ready, pokud tak byl přímo prodáván v obchodě.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Jo to je ten global izmus...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

to Longines

No vidíš to, pokud máš pocit, že na Tebe s*rou, tak si "alternativní příjem" obhájíš i vnitřně, o co jde? A už nikdy žádný refresh :-) Ale tohle samozřejmě říkám s nadsázkou, Ty víš sám nejlépe, jak problém vyřešit...

hotovyrad

Když si někdo koupí Topfield model SBI 2060 SW 1.00.09 o kterém Skylnk tvrdí že plně vyhovuje požadavkům irdeto, je oprávněn si myslet, že plně vyhovuje i obsah návodu k použití tohoto stroje, který při testu musel číst. V návodu k použití tohoto stroje se mimo jiné píše: „Automaticky upozorňuje na novější dostupnou verzi firmwaru a přímo nabídne aktualizaci“ Pokud si majitel tohoto stroje aktualizuje SW na novější verzi, koná tak v souladu s návodem k použití a ničím se neprovinil. Není možné napsat aktualizoval jsi, tak si poneseš veškeré následky a záruka je zrušena.
Sám si v aktualizacích SW moc nelibuji, ale dnes mnohé přístroje se aktualizují sami aniž by o tom majitel věděl a s tím musí počítat i Skylink.

člověk

člověk

Na certifikačním listu je JEDNOZNAČNĚ napsáno, jaký soft byl cerifikován. To, že může výrobce dodat novější SW je v pořádku, ale ten výrobce je povinen dodržet zpětnou kompatibilitu se SW, s kterým byl přístroj certifikován.
Dál o tom jaksi nehodlám diskutovat, hlavně ne s tebou.

joscer

Proto bude firma TOPFIELD (nejen) potrestana tim nejhorsim zpusobem,totiz odebereme ji certifikat a zbavime svazacke funkce:).

hdpe
Registrace: 11/2007

joscer

"Na certifikačním listu je JEDNOZNAČNĚ napsáno, jaký soft byl cerifikován" a jaký typ, model který je nedílnou součástí s návodem k použití. Nezlob se, s tím měl Skylink počítat.
To přeci majitele přístroje nemusí zajímat. A kde bereš jistotu že novější SW nemá zpětnou kompatibilitu a není problém v experimentech Skylinku? Kde bereš údaje že firma nový SW Skylinku nedodala? Jak je to možné že se ti podařilo okamžitě spojit a to ještě s technikem Skylinku? Joscere, že ty nám něco tajíš?
Možná by to byla pravda co píšeš, kdyby bylo v návodu k použití, nebo aspoň v certi. testu napsáno že po případné aktualizaci SW nemusí přístroj s kartou Skylink správně fungovat, ale to není.

člověk

člověk

Novější SW 1.00.14 zcela zřejmě kompatibilní není, když předchozí 1.00.09 zvládá DVB-S2, 8PSK, FEC 5/6 po změně parametrů na TP 12207 a ten novější NE. Holt se v něm něco nepovedlo. A za to zkrátka firma Skylink skutečně nemůže nést odpovědnost. I kdyby si výrobce možnost aktualizace SW dal do svého návodu k obsluze na začátku každé stránky.
Nikde jsem nepsal, že jsem se okamžitě spojil s technikem Skylinku. Já nemohu za to, že po dotazu na info mail mi odpověděl jeden z jejich techniků.
U certifikovaných přijímačů je jasně dáno, že certifikace platí pro přístroj ve specifikaci předložené k otestování. Tím je řečeno vše. Pokud u dalších přístrojů něco výrobce změní, je to chyba výrobce.
Teď už je to opravdu vše, co jsem k tomuto tématu chtěl sdělit.

joscer

člověk

PS: V čem může Skylink experimentovat na TP, kde mu nepatří ani jeden přenášený bit?

joscer
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra