Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nefungují HD programy transpondéru 11,817V

Již jsem dotaz publikoval na satforu, ale zatím žádná rozumná odpověď.

Mám předplacen balík KOMPLET a DRUHÁ KARTA.
Jedna parabola, jeden rozvod.
Mám satelitní přijímače Humax IRHD 5100 a Humax iCord HD+.
Na levnějším IRHD 5100 funguje vše s oběmi kartami.
Na Humax iCord HD+ nefungují s oběma kartami všechny stanice transpondéru 11,817V; 5/6; 27 500; DVB-S2+8PSK, tedy DocuBox HD, FashionBox HD, FightBox HD, EroX HD, EroXX HD a EroXXX HD. Zvuk vypadává, obraz v horní části kostičkuje a zbytek je černý.
Problém je tedy určitě v přijímači, ale všechny ostatní HD programy fungují bez problému.
Již jsem 2x zasílal dotaz na Skylink, ale odpovědi se nedočkal. Vím, že přijímač neni Skylink Ready, ale je to jinak špičkový přijímač, který nemá konkurenci.
Obdobný problém již existoval, když se spouštělo MTV HD a iConcert. Tehdy bez problémů běžely bulharské mutace a česká se chovala stejně jako současné HD programy. Pak chyba najednou zmizela a vše začalo fungovat. Mám podezření, že chyba byla v EPG.
Může mi někdo vysvětlit v čem je rozdíl ve vysílání, že ho přijímač nedokáže zpracovat a zda mám čekat, že to Skylink zase náhodou někdy odstraní.
Děkuji za pomoc. Nejde o život, ale mělo by to fungovat...

Domxxx
Registrace: 11/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nefungují HD programy transpondéru 11,817V

Z transpondéru 11817 V na Topfieldu SBP 2010 (ne Skylink ready) jdou ty neerotické programy a erotika ne, na Evolve Bluestar (Skylink ready) jdou jen ty erotické a nejdou ty osatní.
Odpověď ze Skylinku taky žádná!

Tondach
Registrace: 3/2004

Nefungujú HD programy.

Ja mám doma dva HD prijímače: Luna a Opensat. Luna s čítačkou Irdeto mi pustí všetky programy, aj tie eroxy, ale Opensat s uni čítačkou tie eroxy nepustí.

Alibaba21
Registrace: 1/2011

Erotické neerotické

Tam může být problém s odblokováním karty pro erotické programy. Taky se mne to ptalo, ale pomohlo heslo 0000. Teď už běží vše, ale z transpondéru nehraje ani jeden HD program, ať erotický nebo neerotický. Vždy jen nahoře pár kostiček a pod tím černo.

Domxxx

Domxxx

ne, s blokováním (rodičovským zámkem) to nemá nic společného, jinak FilmBox HD mi nejde ani na jednom přijímači, přestože z jiného balíčku jde normálně.
Filmové a dokumentární nejdou na Topfieldu, který NENÍ Skylink ready.
Zkusil jsem tu objednávku přes SMS a tázal jsem se Skylinku, zda obdobně to bude vypadat i při normální objednávce, ovšem bez sebemenší reakce.
To, že neběží HD programy bude mít jinou příčinu, tipnul bych si nedostatečně nasměrovanou parabolu.

Tondach
Registrace: 3/2004

Souhlasil bych s názorem Tondacha, ale maličko ho rozšířím o svoji zkušenost. U mne také stanice s modulaci 8PSK na jednom přijímači nešly naladit a na druhém na stejné parabole zcela bez problémů. Nemám měřák a tak jsem experimentoval jen teploměry přijímačů. U toho přijímače, kde vše běželo, bylo nastavení paraboly u 8PSK modulace zcela bez problémů. U toho druhého jsem mohl parabolou v mikrokrocích vertikálně a horizontálně nastavovat jak chtěl, ale kvalita signálu nenaskočila. Pak jsem vyměnil LNB a nastavení paraboly bylo ihned zcela bez problémů na obou přijímačích.
Je pravděpodobné, že s měřákem by se našla taková poloha paraboly a poloha původního LNB v ohnisku, že by ten druhý přijímač naskočil. Takové super precizní nastavení by asi bylo dost háklivé na stabilitu, a tak výměnu LNB jsem považoval za lepší řešení, než zvát technika s měřákem.

Standa3
Registrace: 1/2006

Nastavením to nebude

Jednak jsem zkoušel i u souseda na jeho parabole a chovalo se to i tam zcela stejně. Moje parabola i LNB jsóu myslím kvalitní. Navíc vím moc dobře, jak obraz kostičkuje, když je slabší signál.Tam je většinou zvuk ještě v pohodě. Tdy to vypadá zcela jinak. V horní šestině obrazu je pár řádek kostičeak a pak je až dolů černo. A zvuk je neposlouchatelně zkreslen. Podobně se kdysi chovaly zakódované programy, když ještě nebyly kvalitní kódovací systémy.

Domxxx

Nechtěl jsem napsat přímo, že možná si s tím přijímačem nerozumí LNB. Za to bych tady sklidil tvrdou kritiku majitelů měřáků a odborníků, že je to blbost, a že problém je v nastavení paraboly. Proto jsem připustil to nastavení paraboly a LNB jsem zmínil okrajově.
S tím mým přijímačem jsem zkoušel celkem 4 typy vlastních LNB a jeden LNB přímo u Skylinku v Ostravě na jejich parabole, kde jsem přijímač (GoSat7055HDi) šel reklamovat. Na LNB u Skylinku to šlo OK. U mne dva nešly nastavit a dva bez problémů. Jeden z těch, na kterém to běželo OK, byl starý křáp 0,3 dB, který měl již krycí víčko vstupu vlnovodu nahrazeno folii ze sáčku do mrazničky. Ty dva, na kterých to nechodilo, byly podle mne kvalitní, ale bohužel. Tou kvalitou, která nenaskočila, nemyslím kvalitu obrazu ve smyslu kostiček, ale byla nulová kvalita na "teploměru", s občasnou snahou zobrazit nějakou úsečku.

Standa3

Taky se hlásím, celý Skylink mi jede OK, jen z 11,817 ani fň. Příjmač LG BDS590, doposud bez problému. Pokud máte pocit, že je to způsobeno LNB, s jakým typem vám to funguje? Nebo mám prostě koupit tři různé a zkoušet...?

squirell

Mi ten GOSAT7055HDi běží se všemi modulacemi včetně 8PSK na chatě s LNB Mascom MC M4-T01 HD.
Např. zde:
http://lnb-konvertory.heureka.cz/mascom-mc-m4-t01-hd-monoblok-twin/
Pak mi to také běželo ještě na 8 let stařičkém singl LNB, typ AB LNC 03 UN. Ten již asi není v prodeji, ale leží mi ještě doma v šupleti.
Ty 2 typy LNB, na kterých to s GoSat neběží, používám doma na parabole u TV SONY se sat. tunerem. Ta TV s tím pracuje bez problémů i na modulaci 8PSK. Jejich typy nevím, musel bych demontovat parabolu, abych mohl ty dva LNB určit.
Jak jsem psal, nerozumím tomu proč to tak je, ale je to prakticky ověřená zkušenost.

Standa3

Tak jsem koupil nový LNB Inverto black ultra a stále to nejede. CAM jsem zkusil SMIT fialový i zelenomodrý a taky žádný pokrok. Bojím se, že problém je v příjmači, tyhle programy s novými parametry asi zvládnou jen některé. To vypadá na pěkně černou budoucnost... :dead:

squirell

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra