Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

DM 7020HD - záloha image, pozice druzic

Zdraviim, potreboval bych poradit dve vecicky. Nevite nekdo do jakeho souboru a kam se ukladaji manualne ulozene pozice satelitu pri vypnutem usals at nemusim po zmene image to tam zadavat rucne?

Druha vec je ta ze bych potreboval udelat zalohu cele image a nejak se mi nedari. Docetl jsem se ze se na to pouzivaji pluginy dflash barry alen s programkem DCC_E2.
Ten mam nainstalovany, komunikace funguje ale nejak se mi nedari nainstalovat ty pluginy. Jednou se mi to nejak povedlo ale kdyz jsem chtel udelat image napsalo me to chybu a zalohu image to neudelalo. Pouzivam posledni image newnigma2-unstable-dm7020hd, 2TB HDD samsung. Za rady moc dekuji.

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DM 7020HD - záloha image, pozice druzic

Nainstaluj najnovsi Dflash ( plugin do dreamboxu ) a spusti ho ... vyberies umiestnenie zalohy a o par minut mas odzalohovany cely img s priponou .nfi a nazvom, aky si urcis. Co sa tyka settingu a nastaveni, tie si odzalohujes v menu ( je to v kazdom img.) a tiez si vyberas, kam ho umiestni ...HDD, USB... neviem spamati v ktorom adresari je setting,( niesom doma, tak nemozem pozriet),
ale ak pouzivas dreamboxedit, tam v nastaveniach je vidiet aj cesta.
Nazdar :8)

Peep
Registrace: 10/2010

A kdyby to selhalo,

bude stačit když si zapíšeš čísla pozic, které jsi přidělil jednotlivým satelitům při vypínání Usals v nastavování tuneru.
Ty potom napíšeš stejně v novém image.

bob.r
Registrace: 1/2006

Jde nejak vypnout i ta modra LED dioda?

@Peep - Me to porad nechtelo nainstalovat Dflash az verze 8.11 funguje! Ja sem i myslel ze je k zaloze image potreba i ten program DCC a ono neee tak diky moc! Uz jsem to zkousel a funguje to, dokonce i prechod na novejsi IMG kdyz ho nakopiruju na HDD. :-)

@bob.r - cisla pozic mam zapsane, vzdy jsem to tak delal ze po zmene IMG jsem to tam zapisoval rucne, ale mam to od 75E az po 22W, tak kdyby to bylo zalohovane nekde v nejakem souboru nemusel bych to tam zapisovat jen prepsal. :-) Ale asi to nepujde.. nevim kde by to tam mohlo byt zapsane..

A jeste jedna vec, jde nejak vypnout nebo zeslabit svit te modre LED diody? Stahnul jsem si programek LED control, nevim jestli je to na to ale nikde v menu jsem po nainstalovani nic nenasel. Poradi nekdo jestli jde ta LED vypnout? Diky.

Josef35

RE: DM 7020HD - záloha image, pozice druzic

Čísla pozic motoru jsou zapsaná v souboru etc/enigma2/settings

DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925

rom2005
Registrace: 9/2009

Re: LED

Neviem teraz z hlavy ako je to v NewNigma2, ale napr. Nemesis má LED Manager už priamo v inštalačke image a nastavuje sa v :
Menu - Nastavenia - Systém - LED Manager
skús pozrieť ;

Kvinto
Registrace: 6/2009

Moc diky!

@rom2005 - diky moc! settings sem nasel, jsou tam i jina nastaveni takze vse vyzkousim!

@Kvinto - Ja jsem tam instaloval program LED conrol, tak jsem to asi splet! Ted jsem tam nainstaloval Ledmanager a uz to funguje diky moc! Jas regulovat diody nejde alespon jsem tuto moznost nenasel ale jde uplne vypnout. :-) Jen by me zajimalo k cemu slouzi ten program co jsem tam instalval driv - ledcontrol, kdyz po instalaci ho tam nikde nemuzu najit. :-)
Moc dekuji vsem za rady! Peknou nedeli. :-)

Josef35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra