Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Prutová anténa

Dobrý den.Jenom malá otázka musí mýt prutová anténa simetrizační člen? Vymontoval jsem ze staré televize prutovou anténu délka 135 cm a chci jí použít jaho vitřní na okno, skouška co chytnu.(Možná rýmu u toho okna.)

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prutová anténa

Co chceš symetrizovat na anténě, která je sama o sobě nesymetrická? V každém případě to chce protiváhu, nejlépe druhý stejný prut. Potom z toho bude dipól a ten můžeš symetrizovat. Nebo použij jako protiváhu aspoň plechový parapet.

visper
Registrace: 5/2008

rymu urcite nechytnes :-) ,pripoj to k tv a uvidis /treba na hradecku ,pardubicku ,jablonecku to timle stylem vetsinou funguje bez problemu/

*beda*
Registrace: 1/2006

Tato anténa se bude chovat jako kus drátu , čili ji připoj jedním vodičem (ne moc dlouhým) na živý konec anténního vstupu do TV a budeš vidět. Sym. člen opravdu není kam zapojit.

ok1rz
Registrace: 2/2012

Prutová anténa

Parapet je z plastu.Jako protiváhu mám železnou podložku na které stojí anténa,slouží jako stojan, anténa je od podložky odizolovaná.Jinak všem děkuji.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik

tak stínění(kabelu)na železo a živej na vývod antény :8)

tonek
Registrace: 1/2009

RE:Prutová anténa

Jasnačka,teď jsem to tak připojil a jdu zkoušet. Díky.

digidik

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra