![]() |
|
Prutová anténaDobrý den.Jenom malá otázka musí mýt prutová anténa simetrizační člen? Vymontoval jsem ze staré televize prutovou anténu délka 135 cm a chci jí použít jaho vitřní na okno, skouška co chytnu.(Možná rýmu u toho okna.)Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
RE: Prutová anténaCo chceš symetrizovat na anténě, která je sama o sobě nesymetrická? V každém případě to chce protiváhu, nejlépe druhý stejný prut. Potom z toho bude dipól a ten můžeš symetrizovat. Nebo použij jako protiváhu aspoň plechový parapet. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Prutová anténarymu urcite nechytnes :-) ,pripoj to k tv a uvidis /treba na hradecku ,pardubicku ,jablonecku to timle stylem vetsinou funguje bez problemu/ |
*beda*
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
RE: Prutová anténaTato anténa se bude chovat jako kus drátu , čili ji připoj jedním vodičem (ne moc dlouhým) na živý konec anténního vstupu do TV a budeš vidět. Sym. člen opravdu není kam zapojit. |
ok1rz
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
Prutová anténaParapet je z plastu.Jako protiváhu mám železnou podložku na které stojí anténa,slouží jako stojan, anténa je od podložky odizolovaná.Jinak všem děkuji.Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
![]() |
|
RE: Prutová anténatak stínění(kabelu)na železo a živej na vývod antény :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE:Prutová anténaJasnačka,teď jsem to tak připojil a jdu zkoušet. Díky.Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
![]() |
|
![]() |