![]() |
|
ReproduktoryDobrý den, sice to sem až tak moc nepatří, ale chtěl jsem se zeptat jestli je možné vyměnit u domácího kina pření pravý a levý reproduktor který má impedanci 4 ohm za repráky s impedancí 6 ohm. Domácí kino už používám akorát pro lepší zvuk z TV. Ty 6 ohm. repráky mají dva reproduktory a jsou od věže, která se už léta povaluje ve sklepě. Jak kino, tak i věž je značky Philips a ani od jednoho už nemám žádný doklad. |
Jackass
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 94 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
RE: Reproduktoryuplně v pohodě to můžeš vyměnit, jestli máš na mysli výměnu kompletní reprobedny, tedy včetně pasivní výhybky atd. Pokud se jedná o výměnu pouze reproduktorového měniče v reprobedně, pak to tak jednoduché neni, protože tím porušíš činost celé vyhybky, ale to je už opravdu mimo zaměření tohoto fora... ;)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: ReproduktoryCo se té impedance týká, z pohledu Ohmova zákona je tato změna bezpečná, v opačném případě by mohlo dojít k přetěžování koncového zesilovače. Počítej s odlišnou citlivostí reprobedny, takže budeš muset přenastavit výstupní úrovně jednotlivých kanálů HC.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonMoje představa je asi taková, že odpojím kabel od těch malých repráčků a připojím na něj ty větší reprobedny. Ty vyhýbky pokud jsou někde uvnitř bedny, tak na ně šahat určitě nebudu. |
Jackass
![]() |
|
RE: ReproduktoryHome Cinema? :)Dobrý koncák jede i do zkratu ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: ReproduktoryTak zde to nevidím dobře. Tipuji, že ty přední repráčky které chceš měnit už dávno jedou bez basového pásma, které ti přenáší nějaké "krabice" vedle.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ReproduktoryJenže dobrý koncový zesilovač od Philipse těžko najdeš a u kina tuplem. Tutově tam bude nějakej šváb s buhví jakým odvodem tepla atd.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Tomik535Je to klasické domácí kino 5+1, které mám u plazmy Panasonic. Obraz OK, ale zvuk jak z pr*ele. A ty větší repráky bych tam dal jen proto, že by to vypadalo líp, ale než bych měl něco zničit, tak to raději nechám tak jak to je. |
Jackass
![]() |
|
RE: ReproduktoryTo bude jedno, tak ty krabice nebudou hrát basy, akorát budou zbytečně veliké...Ještě bych dal pozor na to, aby po zapojení neměli nové bedny otočenou fázi s centrem, nebo za zadníma repro. Chce si to nejdříve zapojit na přední výstupy zesilovače na jednu stranu starou bednu a na druhou novou bednu/u obou správně připojit kabely, plus na plus, minus na minus/ a pustit si nějakou nahrávku, nejlépe mono. Když poté strčíš hlavu do prostředka báze, měl bys slyšet nejvíc, pokud to bude naopak, že uprostřed báze se zvuk jaksi vytratí, pak budeš muset přívodní kabely k novým bednám otočit/plusový vodič na minusovou svorku bedny/. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ReproduktoryNo tak jsem se nemýlil, zvukově si nepolepšíš v ničem, max. to může lépe vypadat. Je ale vysoce pravděpodobné, že celkový zvuk bude horší(už jen díky rozdílné impedanci a citlivosti měničů), proto to raději nech být jak to je, nebo ještě lépe hoď do pudlice a běž do obchodu pro 100W zesák ve třídě A ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ReproduktoryTakže, dle hesla: Nevrtej se v tom co funguje. Nechám to tak jak to je. Ale díky za to, že jste mi věnovali chvilku času. |
Jackass
![]() |
|
RE: ReproduktoryKlidně si to vyzkoušej, víme prd, jak ti to hrálo do teď.Já jen napsal věci, které je dobré vědět, abys je nedělal zbytečne blbě, nebo abys něco nezničil. ;) Já mám v pracovně staré Teslácké lampové radio Filharmonie, údajně největší svého druhu v historii značky.Na tom hrajou slušně i ty s(nevhodné slovo)né české VKV stanice, teda některé... ;) http://www.oldradio.cz/ts805.htm On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ReproduktoryJestli používáš DK jen k TV (stereo) je velmi pravděpodobné, že lepšího zvuku dosáhneš výměnou beden a DK vyměníš za věž (většinou mají AUX IN). |
zolik645
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
RE: ReproduktoryKoupil jsem philips 183,2+1,při 50%zesílení začnou pochodovat ty malinké bedýnky/předimenzované?/,dal jsem tam 6ohm z aivy 5x větší a je klid,nic neskáče,je tomu rozumět,utáhne to zvuk i naplno,dle mě zesilovači nejsou přizpůsobeny bedny !!!/neřvat,jsem amater a nic o tom nevím,byl to jen pokus,který pomohl/Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
RE: Reproduktorypokud to nema aspon pulkila v sinu, tak to je k nicemu :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@SaxonTa Filharmonie mě zajímá! Má pásmo OIRT, to konvertuješ? |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
RE: ReproduktoryMám upravený oscilator a vstup.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ReproduktoryTuto výměnu můžeš klidně udělat,také jsem ji dělal.Poslechni jak hrajou a rozhodni se sám jestli ti sedí nebo né.Jinak si budeš muset pořídit nějaké lepší FRONTY.Já měnil malé plastové fronty za regálovky KEF cresta 2 a hrají perfektně mají perfektní basy. |
savatage
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
RE: ReproduktoryZlatá Filharmonie, 4 repráky ve dřevě :) |
Longines
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 652 |
![]() |
|
RE: ReproduktoryKdyž budeš respektovat zásadní rady, viz. výše, nemůžeš nic technicky pokazit! Jinak zkoušej, experimentuj a hlavně poslouchej své uši, jsou jako chuťové buňky a každému chutná něco jiného! V počátcích HiFi techniky jsme to nedělali jinak!!! |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
jackasszvuk jak s (nevhodné slovo)e? :))) ale výmena predných repro Ti nijako na kvalite zvuku nepridá.To by sa patrilo vymeniť aj zosilovac.Ale to je zas iná liga ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Reproduktory1. Predné repro z domáceho kina 4ohmy sú s veľkou pravdepodobnosťou bez výhybiek. Výhybka je v zosilňovači.2. 6 ohmov Ti zníži výkon predných reprakov a nepočítam ešte výhybku, ktorá Ti zmení charakteristiku bedne. 3. Nechápem, prečo chceš meniť reproduktory, pokiaľ Ti všetko funguje. Výrobca (zväčša) má zvuk nastavený optimálne a každá zmena môže viesť len k horšiemu výsledku. Predné repraky sú určené výhradne na stredné a vysoké kmitočty, kdežto reproduktorová bedňa na "všetky" počutelné kmitočty. Nič nemeň a budeš mať pokoj. VU+Uno 4K SE; Panasonic 49FX700; DIGI Slovakia
|
homko
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 46 |
![]() |
|
Homko1/ pekna pitomost2/zrovna tak 3/ jak můžeš soudit zvuk, když nevíš o jaké repro se jedná? Proč by 4 ohmová bedna neměla mít výhybku? Výhybka v zesilovači být může, to je úplne jiný případ. Jsou i HC, na kterých lze naroutovat basový kanál do předního páru. O jeho sestavě víme všichni moc málo, abychom mohli dělat takové závěry jako ty. Ty si navíc pleteš několik věcí z oboru elektroakustiky. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ReproduktoryA,ze da 6 ohmove, miesto 4 ohmovych znizi vykon, nie akusticky tlak! Nevieme aku charakteristicku citlivost maju oboje repraky-kludne môzu mat 6 ohmove o 3db/m vyssiu char. citlivos na 1 watt a potom budu hrat hlasnejsie, ako pôvodne. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 555 |
![]() |
|
KasrPřesně tak.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonAk budú mať jeho bedne výhybku, čo je pravdepodobné, tak nebudú mať väčší akustický tlak, ako pôvodné repráky bez výhybky. Mal som dve domáce kiná a ani jedno nemalo v bedničkách výhybku. Z toho som vychádzal. Takže Tvoje odpoveď že bod 1.a 2. je pitomosť je trochu unáhlená.VU+Uno 4K SE; Panasonic 49FX700; DIGI Slovakia
|
homko
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 46 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
![]() |