Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Technistar SIR a extérní disk WD

Hezký den ,vlastním výše uvedený sat. přijímač a k tomu používám extérní disk Western Digital 320 MB. Vše bylo v pořádku až poslední dobou nastal problém , když upravuji nahraný záznam. Místo , které chci smazat ,označím záložkami a pak funkcí odstranit smažu.Ale když pak následně přehrávám tento záznam,v místě mazání obraz znehybní a zvuk normálně pokračuje anebo je obraz v tom místě "trhaný ". Dělám chybu já , nebo je vadný přijímač anebo chyba je v externím disku ? Obojí je ještě v záruce.Nenarazil někdo na tento případ ?
Díky předem za každou radu!

janeko
Registrace: 10/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Technistar SIR a extérní disk WD

Je konkrétní typ toho WD doporučen pro TechniSat? Jaký máš na něm souborový systém? Já u externích disků (včetně Flash USB) k TechniSatům používám zásadně TSD a ne FAT. A problémy nemám.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Díky za příspěvek . Kde se dá zjistit, zda je WD doporučen pro Technisat ? Používám soubor FAT. Co bych měl udělat se stávajícími soubory, kdybych chtěl změnit na TSD ? Jsem laik , proto se tak možná hloupě ptám . Díky.

janeko

Podle oficálního dovozce produktů TechniSat je přístroj testován s:
- USB externím pevným diskem WESTERN DIGITAL 2.5" My Passport Essential 500GB
- moderními SATA II multimediálními disky Western Digital Caviar řady GREEN POWER 500GB (typ WD5000AVDS) v externím boxu LC Power EH-35BSII 3,5" USB 2.0 Black SATA
To samozřejmě neznamená, že jen tyto dva disky "chodí" se SIRem a jiné NE.
Pokud chceš přejít na TSD a zachovat současné nahrávky, tak je jedině vyexportovat pomocí SW Mediport (lze ho najít někde na stránkách technisat.de) na disk do PC, pak WD přeformátovat pomocí utility SIRa (předpokládám, že to v menu najdeš) a pak nahrávky přesunout, opět za pomoci Mediportu zpět na WD z PCčka.

joscer

Otázka je ještě to, co se stane s těmi nahrávkami při přesunu tam a zpět, když jsou kódované. To nevím. Já mám trochu odlišné prostředí, protože mám TechniStar S1 s dekódovacím modulem a tam tenhle problém neexistuje.

joscer

Tak to asi zvládnu. Jeětě jednou díky.

janeko

janeko

ako píše joscer - pozor na šifrovanie aby nezostali nahrávky nečitateľné po preformátovaní disku.
Skúsil by som:
1/ jednu krátku nahrávku preniesť z USD HDD pomocou Mediaportu na iný USB kľúč.
2/ potom USB kľúč zastrčiť do prijímača a skúsiť či ju prehrá. Prípadne keby ti dovoli naformátovať USB kľúč na TSD (ale musí mať asi určitú veľkosť) tak to skúsiť ešte aj pod týmto formátom skôr než všetko premažeš.

FAT formát občas robí súdruhom problémy. Asi preto, že oni v nemecku sú všetci Schlang :)))

Dagy2
Registrace: 11/2010

tiez mi robilo Isio problemy, ked som mal hdd (WD) naformatovany na FAT32,dal som Technisatom odporucany TSD a je to ovela lepsie.
Tiez mi robilo na mieste vyhodenej reklamy take "seky", ze zvuk isiel a obraz zastal, rozbehol sa aj sam, ale chvilu mu to trvalo. Teraz sudruhovia vylepsovali fw a ide to velmi dobre, na mieste vystrihnutej reklamy je prechod celkom plynuly.

HornetF18

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra