Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mimo mísu, Pinnacle již =neškube=

17. 9. 2012 jsem na tomto fóru otevřel téma Alternativa k Pinnacle. Můj problém byl docela veselý. Kamera Samsung dělala 50 snímků za vteřinu, výstupní program "Pinnacle 15" mi po všech úpravách nahrávky udělal snímků pouze 25. Výsledkem byl"škubavý pohyb". Děkuji nicku "slune" za radu, Pinnacle 16 dokáže udělat 50 snímků za vteřinu ve více výstupních nastaveních. Můj počítač odpovídá pouze nejzákladnějšímu požadavku, který Pinnacle ve svém návodu stanoví. Pro zajímavost, renderování filmu o délce 80 minut trvalo téměř 10 hodin(!)Počítač to ale udělal bezchybně bez ohledu na délku práce.Výstupní soubor s datovým tokem pouhých 5000 kB za vteřinu má příponu .wmv a lze přehrát na mnoha zařízeních z běžných flash pamětí.
Uvádím to proto, že kamery HD Samsung jsou z důvodu ceny dost rozšířené a někdo další může tápat.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo mísu, Pinnacle již =neškube=

Preco to vôbec ukladas do wmv? V dnesnej dobe, ked leti mkv a mp4.

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr

mkv a mp4 su kontajnery. Otazkou je aj to, aky pouzije kodek.

Robert
Registrace: 8/2005

ja používam corel video studio pro x5 a žiadne problémy nemám.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Kodek samozrejme h264. A niejake pinnacle je vraj hracka pre deti(nikdy som ho neskusal, ale podla reakcii odbornikov na spracovanie videa je to tak).
Sony vegas,alebo podobne softy-to je ono.

Kasr

Vidím, že sa tu bavíte o Pinnacle. Ja som prešiel z verzie 14 na 16. Poradí niekto ako pridám zvukovú stopu k DVD menu v režime Disk ?

Fittipaldi

Zkus být v režimu Film

a hudbu přidáš. DVD dělej jako Export.

samorost

Pinnacle používám léta, mám letitou malou kameru Sony.
Ale jen na úpravy filmu, stříhání, titulky, hudbu, přechody a pak pěkně nazpět do PC v plné AVI. Je to intuitivní prográmek, který zvládne snad každý.
Jak píše Kasr, na změnu formátu to není, taky používám Sony Vegas nebo Sony DVD Architect na uložení finálního setříhaného filmu z AVI do DVD,
abych pak přehrál film v čemkoliv.
Hlavně kvalita filmu je nesrovnatelně lepší než jakýkoliv převod pomocí Pinnacle.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Inac aj profi firmy, co ich jobom je kamerovanie oslav a podobnych udalosti tiez bezne ukladaju v hd do mkv+dvd video, nikdy nie wmv-wmv prehras na pc a par zariadeniach, mkv skoro vo vsetkych novsich zariadeniach.

Kasr

Pre samorost

No ale v režime film sa DVD menu vytvoriť nedá. Alebo áno ?

Fittipaldi

Fittipaldi

Stáhni si Sony DVD Architect, ten je jednoduchý a v něm si uděláš klasické DVD z upraveného filmu AVI z Pinnacle.
http://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1TEUA_enCZ505CZ505&ion=1&ie=UTF-8#hl=cs&gs_nf=3&cp=13&gs_id=d&xhr=t&q=dvd+architect&pf=p&tbo=d&rlz=1C1TEUA_enCZ505CZ505&output=search&sclient=psy-ab&oq=dvd+architect&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=4c70b292e663e092&bpcl=38625945&biw=910&bih=428&ion=1

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1

Postup v Pinnacle

je následující:
1. DVD se stáhne jako Import do Pinnacle
2. V režimu Film se vloží Import DVD do filmu
3. Přidá se k němu hudba, titulky, přechody a podobně a Film se uloží
4. Film se Exportem vydá do žádané podoby na vypálení DVD (a vytvoření kopie výsledku v Pinnacle)

Stačí číst obrazovku a trochu u toho přemýšlet.

samorost

pre ojoj1 a samorost

ojoj1 - to čo si ponúkol je jedna z možností. No mám prakticky vytvorené celé DVD aj s menu DVD. Chýba mi pridať len pár tónov do DVD menu. Vo verzii 14 to problém nebol, lebo DVD menu s videami boli v jednej stope a zvuky a hudbu som pridával o stopu nižšie. V Pinnacle 16 je DVD menu samostatne a nevidím, kde by sa mal zvuk pridať. Bol by to asi zázrak, že to v tejto verzii nejde.
samorost - z poslednej odpovede tuším, že si ma asi zle pochopil na čo sa pýtam. Potrebujem ozvučniť Nabídku disku. Tá sa dá použiť ale len v režime Disk.
Obom Ďakujem za reakcie a uvažujem, že znova nainštalujem Pinnacle 14.

Fittipaldi

S dvd video uz sme 100 rokov za opicami(ale pouzit sa da stale), ale tento s.rackovy pinnacle nema ani dobry encoder mpeg2.
To uz si kludne vystacim s freeware.

Kasr

Napr cinerella v linuxe.
Ale pinnacle si urcite nekupujete, pouzivate ten pribaleny k hw(napr kamera a to je najhorsia moznost-na ho..no sw a este osekana verzia).

Kasr

Fittipaldi a Kasr

Naprosto souhlasím, že Pinnacle má špatný encoder mpeg2.
Mám plnou verzi Pinnacle s doplňky a protože se ni v něm dobře stříhá a upravuje, tak ho používám jen na tuto práci a to vše v původní AVI.
Pak zmiňovanými programy do formátu, který potřebuji.

Proto jsem psal podrobněji Fittipaldi co a čím.

ojoj1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra