![]() |
|
KISS JČ - Dynamika zvukuDnes ráno jsem opět po delší době naladil české VKV.Zdá se, že KISS JČ přestalo komprimovat dynamiku skladeb. Z toho mám radost, že konečně někdo něco dělá. Výsledek snažení však není dobrý. Nelze srovnávat starší dynamické nahrávky z 90 let a dnešní lívncovou tvorbu, jingly ...... na shodnou úroveň max špiček. Také jsem zaslechl ještě některé další průvodní rušivé jevy. Milé Radio KISS tohle už není sranda, to je o řemesle. Ale jinak máte u mě plus R^ Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukunebylo by lepsi jim tu chvalu napsat primo na mejla? tady si to asi neprectou:-) |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukuMíro, moc díky za info, předám info u nás v rádiu :-) a houknu na vedení:-) Nebo se k nám někdy zastav. díky |
djbasslick
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukuDobra sprava-keby sa ich cestou dali dalsie radia a pokracovali este dalej k zlepseniu. A aj na slovensku. A mozno potom opät vytiahnem tuner. Antenu mam stale funkcnu,len nezapojenu do rozvodu. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 560 |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukuAno, KissJC zasluhuje velký obdiv, ze to mysli s posluchači dobře/ač ho neposlouchám/. Tu pochvalu zasluhuje jmenovitě můj kamarad Jirka Volf! Je to smutné, ze procesor Orban muže mít takováto regionální stanice a veřejnoprávní rozhlas przní svůj sound přístroji Phobos Audio - hnus fialový.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukuHa! Že by to připravované omezení dynamického rozsahu na 0dBr začaly brát česká uřvaná rádia vážně. Nebo si jen zvukař KJČ sesedl s uší? |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukuTotiž modulačního výkonu, jsem chtěl napsat :-) |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: KISS JČ - Dynamika zvukuDocela by mě zajímalo oficiální vyjádření někoho, kdo má v KISSu ten Orban na starosti. Normálně říct o stavu věcí.Oproti rakouské FM4 mi přijde, jako kdyby u KISSu byla nasazena ekvalizace trochu přidány basy a výšky. Také jsem zaslechl jako by syčivý nádech. Samozřejmě je třeba všechny zvukové součásti té skládačky nechat správně odprezentovat (skladba /nová-stará/, jingl, moderátor). Nejsem v tomto oboru vzdělán, jen popisuji, co slyším. Co si myslím o současných nahrávkách od grind-core až po dance music jsem napsal jasně. Z hlediska dynamiky je to jako samonivelační stěrka.... Celá ta záležitost vychází z pohodlnosti a zaslepenosti lidí (od interpretů, skupin a producentů, přes lidi v rádiu, lidi ve firmě na výrobu radiopřijímačů, až po lidi to všechno poslouchající). To CD, které je přesnější tím víc, čím víc je všechno přilepené k nule si nás pěkně vychovalo... Proto byl pro mne svého času neodolatelný ATRAC 265 kbit/s. Když oni se i u podělané MP3 prosadily ty nejstrašnější kodeky (lame). Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
![]() |