Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

KISS JČ - Dynamika zvuku

Dnes ráno jsem opět po delší době naladil české VKV.
Zdá se, že KISS JČ přestalo komprimovat dynamiku skladeb.
Z toho mám radost, že konečně někdo něco dělá.
Výsledek snažení však není dobrý.
Nelze srovnávat starší dynamické nahrávky z 90 let a dnešní lívncovou tvorbu, jingly ...... na shodnou úroveň max špiček.
Také jsem zaslechl ještě některé další průvodní rušivé jevy.
Milé Radio KISS tohle už není sranda, to je o řemesle.
Ale jinak máte u mě plus R^

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: KISS JČ - Dynamika zvuku

nebylo by lepsi jim tu chvalu napsat primo na mejla? tady si to asi neprectou:-)

tanabe
Registrace: 7/2010

Míro, moc díky za info, předám info u nás v rádiu :-) a houknu na vedení:-) Nebo se k nám někdy zastav. díky

djbasslick
Registrace: 6/2012

Dobra sprava-keby sa ich cestou dali dalsie radia a pokracovali este dalej k zlepseniu. A aj na slovensku. A mozno potom opät vytiahnem tuner. Antenu mam stale funkcnu,len nezapojenu do rozvodu.

Kasr
Registrace: 8/2008

Ano, KissJC zasluhuje velký obdiv, ze to mysli s posluchači dobře/ač ho neposlouchám/. Tu pochvalu zasluhuje jmenovitě můj kamarad Jirka Volf! Je to smutné, ze procesor Orban muže mít takováto regionální stanice a veřejnoprávní rozhlas przní svůj sound přístroji Phobos Audio - hnus fialový.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ha! Že by to připravované omezení dynamického rozsahu na 0dBr začaly brát česká uřvaná rádia vážně. Nebo si jen zvukař KJČ sesedl s uší?

Martin79
Registrace: 7/2008

Totiž modulačního výkonu, jsem chtěl napsat :-)

Martin79
Registrace: 7/2008

Docela by mě zajímalo oficiální vyjádření někoho, kdo má v KISSu ten Orban na starosti. Normálně říct o stavu věcí.
Oproti rakouské FM4 mi přijde, jako kdyby u KISSu byla nasazena ekvalizace trochu přidány basy a výšky.
Také jsem zaslechl jako by syčivý nádech.
Samozřejmě je třeba všechny zvukové součásti té skládačky nechat správně odprezentovat (skladba /nová-stará/, jingl, moderátor).
Nejsem v tomto oboru vzdělán, jen popisuji, co slyším.

Co si myslím o současných nahrávkách od grind-core až po dance music jsem napsal jasně. Z hlediska dynamiky je to jako samonivelační stěrka....
Celá ta záležitost vychází z pohodlnosti a zaslepenosti lidí (od interpretů, skupin a producentů, přes lidi v rádiu, lidi ve firmě na výrobu radiopřijímačů, až po lidi to všechno poslouchající).

To CD, které je přesnější tím víc, čím víc je všechno přilepené k nule si nás pěkně vychovalo...
Proto byl pro mne svého času neodolatelný ATRAC 265 kbit/s.
Když oni se i u podělané MP3 prosadily ty nejstrašnější kodeky (lame).

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra