![]() |
|
Vypadavajuci TPDobry denMam problem s tymto transpoderom 12 525 MHz, Polarizácia - V, FEC - 3/4, 27 500 kS/s Su na nom kanaly Ct1, Ct2, Ct24, Ct4, Prima TV. Na mojej CW karte pozorujem tieto problemy: Vypadok daneho transpodera. Signal na satelitnom prijimaci kolise medzi 45% a 0, vypisuje mi slaby signal. Transpoder nabehne vzdy az vo vecernych hodinach. Ostatne transpodery maju stabilny signal 75% a funguju nepretrzite. Minuly tyzden cca v sobotu som pisal na support Skylinku na Facebooku, poradili mi reautorizaciu karty CW. Spravil som reautorizaciu z webu a kanaly nabehli do 30sekund. Myslel som, ze je to tym vyriesene. V strede tyzdna som vypadok pozoroval opat. SPravil som opat reautorizaciu. Vysledok sa nedostavil okamzite, tak som skusil pustit satelit az vecer a stanice z daneho transpodera uz isli. Ale bolo to vecer. Takze to vyzera, ze stanice na danom transpoderi nefunguju, funguju az vecer. Na parabolu mam pripojeny aj druhy prijimac, Zebru s IRD kartou, tam je vsetko bez problemov. Preco mi signal na danom TP na CW karte kolise medzi 0-45% a vypisuje slaby signal, ked ostatne TP idu bez problemov? Mate niekto skusenosti s takym niecim? |
dublin
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPPo prvé,čo má spoločné reautorizácia karty s vypadávaním transpordéra?Iba,ak to,že hľadáš chybu tam,kde nie je.Už s toho musíš dedukovať,že Ti to nabehne až večer,že bude problém niekde vonku,asi najskôr u LNB.Keď Ti ide druhá vetva,to ešte neznamená,že je všetko ok.Skús prehodiť prívody u LNB a otestuj to,čo to povie a budeš možno múdrejší.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
to dublinPlně doufám,že nejsi "za vodou" ve Velké Británii....... :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPTo by mu asi,ani tá druhá vetva nechodila. :8)Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPTak tedy má problém s Twin konvertorem,kabelem či samotným tunerem v přijímači......ať to zkusí zapojit "jinde".... RvFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPTento TP je na europskom zväzky Astry 3B, ostatne TP pre Skylink su na paneuropskom zväzku. Prijem v Dubline z tohto TP je preto citlivejsi na nastaveni paraboly a kvality ci stavu pouzitych komponentov (LNB, kabel, citlivost tuneru). Ja som v Manchestery a signal z tohto TP je asi o 10% slabsi oproti ostatnym, ale bez problemov na 68cm dish. Ako uz bolo spomenute, prohodit kable na LNB, resp. sat prijimace medzi sebou a hned bude jasne, ci je problem v citlivosti tuneru, problem v kabli, alebo bude treba dostelovat parabolu. |
slavo777
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPNieco zle s LNB? Preco ale:1. idu ostatne TP 2. dany TP ide vzdy vecer, cez den nie 3. ide dany TP na druhom prijimaci |
dublin
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPPrave som to bol checknut. TP ma signal 81%, stabilny, vsetky stanice na nom idu ako vino. Tipujem, ze rano zas odide. Ak je signal teraz 81%, preco nie je aj cez den. S tanierom nehybem, odkedy mi ho technik nastavil :-). Nefuka ani orkan, ze by tanierom mavalo hore-dole :-). |
dublin
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TP... pretoze Slnko (uplne vazne). Pozri si mapku pokrytia Astra 3B europsky beam a pochopis. BTW ak zijes v Irsku, nie je jednoduchsie pri tvojom financnom prijme zakupit HD prijimac a pozerat CT1 HD, CT4 HD, Prima HD s vynimkou CT2 a CT24. Nie je jednoduchsie zobrat druhu kartu Skylink NEXT a pozerat to iste, co je zaplatene na prvej karte a neplatit servisny poplatok ... Taktiez Skylink sa bude co najviac snazit uberat programy kodovane v CW. |
slavo777
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPbtw na nick sa nepozerajte :-). Som na Slovensku |
dublin
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPJa som,ale nikde nečítal,že by to chytal v Dubline,mám pocit,že Ste ho presťahovali.A na tom druhom prijimači ide daný transporder na tom istom mieste,alebo v druhej cimre?Pokiaľ viem čítať,tak si písal,že to ide,ale v druhej vetve.A všetky tri body,čo si napísal svečia o tom,že by to mohol byť LNB a hlavne to,že to ide v noci,keď teplota klesne.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPPokiaľ som to napísal,tak to aj on potvrdil.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
![]() |
|
Nieco zle s LNB?Pokúsim sa to laicky vysvetliť.1. pretože skutočne existujú aj závady tohoto druhu a píšu to ľudia s praktickými skúsenosťami. Je to selektívny výpadok, ktorý môže spôsobovať viacej komponentov, najčastejšie LNB. 2. tak ako to tu už bolo napísané, najpravdepodobnejšia príčina môže byť v zmene okolitej teploty. A môže to napr. súvisieť aj s tepelnou deformáciou paraboly pri týchto tropických teplotách (i keď v tomto prípade asi nie). Tým sa zmení jej poloha ("pootočí sa"), v prípade jej nastavení "na hrane" (napr. po predošlom pohnutí vetrom). 3. z tohoto vyplýva, že najpravdepodobnejšie to bude závada v LNB (jeden výstup), i keď nepíšeš nič o konfigurácii, ako to máš zapojené. Konkrétny komponent sa dá ľahko zistiť vylučovacou metódou, napr. v prvom kroku vymeniť medzi sebou prijímače, potom výstupy z LNB atď. Ale zrejme nebudeš patriť k ľuďom ktorých by hľadanie bavilo, takže si na to zavolaj dákeho kamaráta čo má k tomu vzťah. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPdakujem za rady a nazory. nejaky test teda poriesim |
dublin
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPA máš vôbec twin konvertor a vedené dva koaxiály zvlášť do každého prijímača? Optibox Zebra má pomerne slušnú citlivosť tunera, aj keď aj tá sa môže líšiť podľa výrobnej série...Neuviedol si aký máš druhý prijímač. Ak ich máš prepojené cez LOOP OUT a do druhého s menej citlivým tunerom posielaš signál zo Zebry, LNB je pravdepodobne v poriadku. Signál je cez deň pre druhý prijímač na hrane, večer mu stačí nepatrné navýšenie a programy ti bežia...To čo tu píšem je hádanie zo sklenenej gule, pretože sa stalo pravidlom požiadať o radu a neuviesť konfiguráciu zapojenia...;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Vypadavajuci TPMam Dual Twin LNB, kazdy prijimac ma samostatny okruh. Zebra ma Irdeto kartu, CW karta je v prijimaci Strong |
dublin
![]() |
|
dublinBezne sa mi stalo,ze TWIN LNB mal jednu vetvu vadnu a druha isla OK.... |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
![]() |