Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

mux 4 ostrava

https://www.parabola.cz/zpravicky/17112/multiplex-4-v-brne-a-ostrave-bude-z-novych-vysilacu/
zajímalo by mně co je to podle p. Pařizka v nejbližší době ;)

nepiju vodu protože je vní spousta bacilu

Ja127
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: mux 4 ostrava

Mě by spíš zajímalo z kterých vysílačů to bude a na kterém kanále.Nechal jsem si udělat kanálový slučovač a pokud to pustí na kanále který mám utlumený tak je pětikylo v luftě a mohu si nechat udělat nový slučovač. :(((

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Vysílače a kanály jsou určeny, horší je to s termíny a ERP. Vysílače budou na stožárech telefoniky v Ostravě na Lanové a v Hlubočci na Hůrce, pokud bude slušné ERP, mohl by být dosah hezký, taky záleží na počtu rakviček. Oba vysílače pojedou v SFN buď dočasně na kanále 63 (ale maximálně do konce roku?), nebo na cílovém kanálu 38, čímž bohužel znemožní části Ostravanů příjem polského muxu 2 ze TX Wisla Skrzyczne, který tam dočasně vysílá do vypnutí analogu v Polsku - minimálně do jara 2013.
Pokud se bude realizovat digitální dividenda 2, můžete ten kanálový slučovač vyhodit tak jako tak, protože se budou rušit všechny kanály nad 48 a možná i 48 bude mít problém, takže na Ostravsku/Opavsku to budou kanály K54 mux1 SFN Hošťálkovice + Hladnov + Lysá Hora, K59 mux ltv z Klimkovic + Hrabyně (vysílač Hrabyně nyní mimo provoz, protože nejsou schopní na něj dostat signál) a K51 mux3 a K53 mux2 z Pradědu. Pokud se nepřejde do dvb-t2 a nesníží se počet muxů, bude na Ostravsku/Opavsku hodně husto.

Fakultak
Registrace: 10/2011

Pokud si Parizek zacne na k38, stiznosti budou, kdyz bude vetsi vykon, budou regionalni. Nic to nezmeni, ale urcite se kritice "doma" nevyhne. Uz tak je dost podivne, jake kanaly byly vybrany pro tento region. Zamerna blokace preshranicniho prijmu Polaku.

wenk
Registrace: 4/2006

Ostrava k63 momentálně nejde.

stapa
Registrace: 9/2006

Ano, potvrzuji.

cha-cha
Registrace: 5/2007

Mohl by nám někdo říct jak to tedy s tím ostravským mux4 bude? Běháme po střeše vyhazují se peníze za slučovače jak psáno výše a když konečně to jede tak zase tma.

Displej
Registrace: 2/2008

MUX4 MOS mi dnes nejde, včera šel ale kostičkoval, předtím OK. Po přeladění ještě nešlo EPG...

Lojza3
Registrace: 4/2012

MPX4, K63 v Ostravě, už opět ON AIR!

cha-cha

Potvrzuji, už vysílá. Zdá se, že s nezměněným výkonem.

stapa

To ani nikdo nepředpokládá, že by Pařez na stávajícím TXu na ul., 1. máje navyšoval na stávajícím K63 ERP. Koordinováno je zde sice 2kW, ale to se už asi realizovat nebude. V plánu je přesun TXu na stanoviště Lanová, na Hladnově, zde zvýšení ERP (otázka na kolik kW) po přechodu na nový vysílací kanál (všude se uvádí K38), ale jestli to fakt bude K38, to dnes není vůbec jisté, z důvodů jeho neuvolnění polskou stranou, minimálně do 03/2013!

cha-cha

Podle nepotvrzené informace z fóra na konkurenčním webu se údajně vysílá už z Lanové.

stapa

Lanová - snad ano podle měřičů signálů je to o něco lepší.Jenže panasonic kanál proladí nalezne 4 pr.ale nic neuloží s čímž ještě nedávno nebyl problém.Tak budeme pořád laborovat a zkoušet.

Displej

Panasonic

mi uložil vše v mux4 k63,neuložil a ani nevyhledal pol.mux2 k62-signál je dostatečný,řeším to aligátorem !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@sypko - tytéž zkušenosti,K62 v pohodě vč.PL1 HD.Philips a Samsung nemjí problém. je zajímavé že asi před měsícem panasonic taky ukládal a ted nic. V pátek jsem instaloval nabídnutý nový SW 1.233,čekal jsem že to vyřeší - nic. Budu atakovat výrobce, Řešení satem není řešením.

Displej

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra