Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu - kvalitný konvertor videí 3GP z mobilu

Mám 5 megapixelový fotoaparát v mobile, s ktorým občas natočím aj video. Pomocou Free 3GP Video Converter alebo Gom Video Converter potom prekonvertorujem videá do AVI. Hnevá ma, že výsledné čiastočne kockujú. Viete mi poradiť lepšie softy alebo spôsob na prekonvertorovanie videí 3GP do AVI, aby bol konečný obraz rovnako kvalitný ako pôvodný v mobile?

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo misu - kvalitný konvertor videí 3GP z...

Jak kvalitní je to "video"..?320x240,640x380,720x560,1280x720,1920x1080 ?
A jaká je jeho velikost v závislosti na délce?

Já používám třeba DVDFab 8.X.X.X.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Viem,že nahrávky 3GP sú veľmi kvalitné,lebo keď ich prehrávam pred konvertorovaním v počítači, tak sú ostré a nekockujú.

Karner

Aby som upresnil: napr. dĺžka nahrávky 51 sek, veľkosť 9 Mp.

Karner

Aby som upresnil: napr. dĺžka nahrávky 51 sek, veľkosť 9 Mp.

Karner

Co myslis pod Mp?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ty ra pozri nie iba na kontainer(3gp),ale aj na koder videa a audia(u novsich mobilov väcsinou h264 a m4a) a na prevod takych videi do mp4 ti staci obycajny avidemux.Audio-copy,video-copy,kontainer-mp4,save-nazov.mp4.

Kasr
Registrace: 8/2008

Xmedia recode v pohode !

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

A inac,preco to chces do avi,ked dnes uz skoro vsetky zariadenia prehraju mp4.mkv?
Ked do avi,tak tiez pouzit avidemux,video xvid,vysoky bitrate,audio mp3. A rozlisenie podla prehravaca(to je vo filtres,filter-resize). Boli casy,ked som aj ja konvertoval videa do avi-najradsej som to mal cez avisynth vo virtualdube do avi s xvid,vinimocne do mpeg2,ani uz nepamätam,cez aky soft-koder hcenc. ale dnes uz nepotrebujem konvertovat nic.

Kasr

A inac,preco to chces do avi,ked dnes uz skoro vsetky zariadenia prehraju mp4.mkv?
Ked do avi,tak tiez pouzit avidemux,video xvid,vysoky bitrate,audio mp3. A rozlisenie podla prehravaca(to je vo filtres,filter-resize). Boli casy,ked som aj ja konvertoval videa do avi-najradsej som to mal cez avisynth vo virtualdube do avi s xvid,vinimocne do mpeg2,ani uz nepamätam,cez aky soft-koder hcenc. ale dnes uz nepotrebujem konvertovat nic.

Kasr

@Karner

nechci tě urazit,ale 3GP nahrávky nejsou tak kvalitní,jak si myslíš.To,že máš v mobu 5meg foťák nic neznamená. Kvalita 3GP je "ůtěcha".Já mám nahrávky v mob už v MP4 a v HD kvalitě a to už i na Tv je jinačí obrázek. Záznam 44sec videa zabírá 33 mega. 100 mega je záznam dlouhý 2:17sec... Měl jsem též mob 5meg fotťákem a videa s 3GP.Na mobu vždy vypadala nádherně,ale v notˇáku vždy obraz kostičkoval i po převodu-s tím nic neuděláš.ˇ(používal jsem Sonyericsson Elm-tedˇkom mám Xperi Ray...)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

jamess96-trocha sa mylis:v 3gp kontejneri môze byt uplne ten isty obsah ako v mp4,to jest h264 a v hd.A aj u niektorych mobiloch tn aj tak je-niektore Htc-cka. 3Gp s h264 a aac s relativne vysokym bitrate a 720p.

Kasr

@Kasr

ty si taky "kontejnér"! :laughing: (bez urážek) se teda podívej,co píše. Proč mu to dělá "kostičky" to video??? Nikdy nemůže docílit kvalitního obrazu s téměř minutovou nahrávkou a obsahem 9mg! To jsou lehké počty... ;P ;P Éto vsjo!

jamess96

Nepis bludy,ked tomu nerozumies. Ked si cital jeho prispevok,tak to konvertoval a konverziou sa da video pekne s.k.u.rvit-a to este cez niejaky blby konverter! Aj ked to chce do avi hoci aj v sd da sa dosiahnut celkom prijatelny vysledok,len je treba dobre nastavit encoder. Pri nastaveni napr xvid na max kvalitu sa potrapia niekolkokrat dlhsie ako je dlzka videa aj nove pc.Skus si pozriet nastavenia xvid-asi ani nevies,co je na co. A to este nehovorim o nastaveni encodera h264 -tam je toho ovela viac a pri spickovom nastaveni by konverzia niejakeho filmu na novom beznom pc trvala mozno aj tyzden.Preto nemam rad vselijake bezne konvertory(aj komercne predavane),lebo tam je minimum nastaveni. Radsej potom pouzijem avidemux.

Kasr

Velkost videa myslel tazatel asi po konverzii.

Kasr

@Kasr

:laughing: :laughing: :laughing: ne nerozumím tomu.Já ani neumím psát,kontejnere :laughing: :laughing: :laughing:

jamess96

Ak nie je vhodné konvertovať videá z mobilu do AVI, potom do čoho - do mp4? Poradte konvertor, aby mi to DVD recorder Philips zobral alebo sat. prijímač Argus Picollo cez usb vstup do plazmy Panasonic.

Karner

Ved sme ti to uz popisali,co prehra tvoj box,TV,alebo DVD by si mal vediet ty ako majitel.Kazdy program vcitane toho co som pisal vyssie ti dava na vyber vela moznosti,tak si vyber taku aku ti prehraje tvoj aparat, ked to nevies z hlavy musis skusat. R^

liquere

Už mi to ide dobre bez kostkovania v Mp4.

Karner

Argusy prehravaju mkv,mozno aj mp4. Ale ci aj pikolik-neviem. Skus video v avidemuxe-video-copy,audio-copy(jamess-kontejnér),format-raz mkv,raz mp4 daj ulozit a do nazvu dopis priponu-avidemux to nerobi sam-nazov.mp4,nazov.mkv.

Kasr

Argusy prehravaju mkv,mozno aj mp4. Ale ci aj pikolik-neviem. Skus video v avidemuxe-video-copy,audio-copy(jamess-kontejnér),format-raz mkv,raz mp4 daj ulozit a do nazvu dopis priponu-avidemux to nerobi sam-nazov.mp4,nazov.mkv.

Kasr

jamess

U xperii este môzes kvalitu videa z kamery zvysit. Rootnuty mobil s cwm a jeden update.zip z xperia.cz alebo xda.

Kasr

@Kasr

myslím,že bych pak přišel o zrak :laughing: Obraz je bezva už tedˇ,tak nevím,co by mohlo následovat ... Rooot zatím ne - možná časem (přišel bych o záruku,ikdyž nevím,co by se u tohoto smartu mohlo vysr*t :laughing: )

Jinak díky za "radu"!!! :8)

jamess96

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra