Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

180 středová parabola

Ahoj všem,

chtěl jsem se zeptat na radu. Koupil jsem starší 180cm středovou laminatovou parabolu pro přijem družice Astra 23.5.
Antenu jsem postavili a však parametrově je zatim dle našeho ladění signálově horši než offset 100cm. Už jsem postavili 180 cm offsetovku prodelin a v pohodě a x dalších offsetových parabol tohle je prvni středovka. Můžete poradit zda stáři nebo něco takového múže mít zásadní vliv na příjem a nebo je to jen rukama co to laďí.

Díky

max

maxg
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 180 středová parabola

180 cm na 23,5°E. A není to málo, Antone Pavloviči? :laughing:

DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925

rom2005
Registrace: 9/2009

To je určite tá z Aukra... ;)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Ja mám 155 cm laminat,pokiaľ som ju neoblepil alobalom bola oničom,ale používam ju na C pásmo,v Ku pásme som nedosiahol dobré výsledky,zrejme nemal som vhodný ožarovač.

juro1970
Registrace: 5/2010

180 středová parabola

Nevim kolik jich na aukru bylo ale z aukra je. Parabola byla za malou cenu a někdy se stava na 100cm offsetov ze za silnejsiho deste nektere transpordery zlobi. LNB Invacom. Proto jsem vzal tu 180 na test, ale zatim nic moc :-(

max

maxg

Kdo ti radil ...

Kdo ti radil kupovat na 23,5°E parabolu 180 cm - středovku?

60 cm offsetka nestačí?

Jedině pokud máš hospodu a chceš se dívat na LOH i když budou přívaláky ... :)

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Kdysi jsem dostal info, že středovky mají zisk 60% stejně velké offsetky ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001

Tak ako píše juro1970, problém je hlavne v nevhodnom ožarovači konvertora. Stredovky majú totiž vo väčšine prípadov iný pomer f/D ako ofsetovky. A taktiež nepresnosti z výroby sa v Ku pásme prejavia oveľa viacej ako v C pásme.

Eman
Registrace: 4/2007

@ ivo2001.

60% to nebude, ale kolem 80% a opet zalezi na provedeni. K presne definici by ses musel vratit casem k prosazeni offset. Offset je vyrez nejefektivnejsi casti stredove paraboly. Ve starsi literature je presne znazorna cast stredove paraboly, ze ktere se dela vyrez pro offset.

K tomu provedeni: jen mala cast vyrobcu spravne vypocitava hloubku, vyrez a ohnisko u offset. Pro stredovou parabolu je to jednodussi.

wenk

Jo a taky plati to co pise Eman. A take naopak.

Ja jsem mel neskutecne problem nastavit C-pasmovy LNB s offset ozarovacem na GI-125, Kovosat 120cm daval pokazde lepsi vysledky. Kovosat 140cm samozrejme jeste lepsi. Nikdy jsem spolehlive C-Band LNB s GI125 nedal dokopy.

A to same u primefocus 140cm a 3ks ozarovacu + IBU Twin flange v Ku pasmu. Nikdy jsem nedosahl lepsich vysledku - nez jsem si z UK neobjednal jeden opravdu kvalitni feedhorn pro Ku a stredove paraboly.

Obecne ozarovace jsou delane jak pro urcity pomer f/d, tak jejich vhodne pouziti konci u doporucenem prumeru paraboly.

Snad nejjednodussi je v C primefocus + skalarni kruh. Tady nastaveni vetsinou nebyva obtizne.

wenk

Ja mám totiž podobnú,možno tú istú parabolu(a tiež ju predávam).
Aj tá mala úbohý zisk.Po olepení alobalom a vystužení som s ňou dokázal prijímať A2D vertikál,A1N komplet,dokonca niečo z Badru 6.Ale je skôr vhodnejšia na Céčko...

maxg-Inak z bývalým majiteľom tvojej paraboly sme to riešili-zrejme sa moje rady vys... Rv

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450

Diky za odpovedi. Parabolu na 23,5 jsem vzal hlavne kvuli cene a rozmeru. Schanim vetsi parabolu jak jsem jiz psal kvuli destum a nejakym problemovym transporderum za spatneho pocasi. Potrebuji neco dlouhodobe testovat a nato potrebuji kvalitni prijem za kazdeho pocasi proto se hlavne koupila. Je tedy nejaka rozumna moznost jak vyresit lepsi prijem nebo to nechat byt a vice to neresit ?

Diky

max

maxg

Pokiaľ chceš z tej paraboly dostať nejaký zisk tak ostáva len ten alobal...
Ale používať ju na A 23E mi príde trochu prehnané. Na 100cm musíš mať signálu dosť.takže doladiť anténu prípadne skúsiť vymeniť konvertor. ;)

marval450

AHoj, na 100 mam LNB MASCOM HD Quad, na 85 parabole INVACOM Quad dodavatele tu zminovat nebudu nevim jestli se to smi takze riskovat nebudu. Veci jsou cca 3-5 mesicu stare. Na 85 je 23,5 na stredu a 19.2 silha. 19.2 i za deste to proste jede v pohode. Kdyz jsem resili nejaky spor tak pro doladeni tam prijeli jeste externi firma z Prahy a vse promerili a vse bylo ok zadna chybka z nasi strany nebyla. Takze dvojita kontrola. Jinde problem neni jen nektere transpordery 23.5

MN

maxg

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra