Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Nahrávka zvuku

úplně z jiného soudku, prosím o radu jak mám nahrávat na počítači rádio. Mám win 7 a když nahrávám tak mi to jde pouze z mikrofonu. Poraďte jak to nahrát ze zvuk. karty. Díky

citrofan
Registrace: 4/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nahrávka zvuku

No za mojich casov zvukove karty mali obycajne svoj soft ktory obsahoval okrem ovladacov aj podobne prkotiny ci uz na CD a predtym davno este na disketach.Cize treba hladat na nete ak to nemas doma.Okrem toho je urcite aj freeware na nete .........s podobnymi funkciami,alebo je to len otazka volby zdroja v tom cez co nahravas cez mikrofon.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

A co tak nastavit u zvuku odkial ma nahravat? Dat fajfky iba u toho.odkial chcem nahravat.

Kasr
Registrace: 8/2008

A to rádio ja jaké? Interní SW/webové stanice/, nebo ho připojuješ přes linkový vstup?

Ono totiž přes interní sběrnici neni jen tak jednoduché pořídit záznam.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

jedná se hlavně o webové stanice, jinak odfajfkovat nemám co, na výběr mám jen mikrofon.

citrofan

Preco by to nebolo jednoduche nahravat interne radio-vsetko co lezie cez zvukovku sa da jednoducho nahrat.len je treba nastavit spravny vstup a vystup audia(kvôli sumu a brumu ostatne zablokovat).
Niekedy davno som dokonca prevadzal nahravky z kaziet,Lp do mp3 a samozrejme nahraval radia a tv z analogovej tv karty,ktoru mam doteraz zapojenu,funkcnu a dokonca obcas pouzivanu-jeden stb mam s nou pripojeny.Ked z linuxa nejde stream-tak pozivaju doma analog z showboxu do tv karty(ked sa streamuje do druheho pc,alebo sleduje program z ineho tp-mam iba jednotuner).

Kasr

Neviem,ako u 7 ale u xp treba zvolit rozsirene,alebo tak niejako a potom sa da nastavit viac vstupov a vystupov.
A web radia by som analogovou cestou nikdy nenahraval-naco este prznit nieco,co uz väcsinou ma nizku kvalitu-web radia pocuvat a ukladat nezmeneny stream cez VLC!

Kasr

screamer rádio

já k těmto účelům používám tento prográmek
http://www.screamer-radio.com/
je jednoduchý,dá se vněm nahrávat a je free

vladimir64
Registrace: 5/2006

odpověď;

screamer rádio program mám a taky mi to nejde, tak opravdu nevím....

citrofan

RadioSure

Stiahni a nainštaluj si program RadioSure a máš cca 20000 rádií z celého sveta včítane CZ a SK a bezproblémové nahrávanie. Program RadioSure je free. Sú k nemu aj skiny...Ja ho používam už dlho a všetko OK.

http://www.radiosure.com/ ;)

Citron
Registrace: 7/2006

RadioSure portable

Dá sa nainštalovať aj ako "portable" na USB kľúč a používať v hociktorom PC pripojenom k internetu. Ja som si tak "oživil" 256MB usb kľúč, na ktorý som RadioSure ninštaloval v móde "portable".

Citron

http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a_site/ostatni/tapinradio/ a umito i rozdelit skladby

satman1
Registrace: 9/2010

Ale kua samotny win ma v sebe nahravanie zvuku,nastav si iny zdroj miesto mikrofonu a hotovo,teraz som to skusal ide to.Tiez win7 a bez dodatocnych softov,len so skusil narychlo.Samozrejme co ti radia hore su uz specificke softy na to urcene.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

odpověď;

radiosure mi zablokoval antivir, prý hrozba pro počítač.................

citrofan

Bez virus...

to citrofan: skúsil som RadioSure nainštalované a aj inštalačku otestovať mojím antivirákom (Microsoft Security Essential) a nenašiel som žiadnu hrozbu...

Citron

poděkování;

Dík za vyzkoušení, já mám Eset antivir a ten mě varuje před instalací.Tak to možná zkusím nainstalovat..........

citrofan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra