Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Freesat novy transponder

Ahojte,

mam problemy s prijmom obidvoch novych HD programov (eurosporty), je ten transponder o nieco slabsi? alebo cim to moze byt? U ziadnych inych programov som nezaznamenal vypadky alebo slaby signal. Vyslovene sa jedna len o tieto dva programy.

Dakujem

zanzibar1
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Slabší transpondér?

Niekedy tam mám kvalitu signálu okolo 73-75%, inokedy aj 76-80%. Ale problémy s príjmom určite nie sú.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

RE: Freesat novy transponder

Zde mi to taky kolísá,mám tam někdy jen přes 60 % a pak to zas vyskočí na 80%.

aries
Registrace: 12/2007

presne, ja mam tiez podobne hodnoty, miestami 60, miestami 80. Niekedy pod 60. A nezavisi to ani od pocasia, skor to vyzera na cistu nahodu. Je sanca, ze sa to niekedy stabilizuje?

zanzibar1

No ja to pod 70 nemám nikdy...

... to už potrebuje tá frekvencia veľmi presné nastavenie, lebo to je TP v DVB-S2 a 8PSK.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian

pani dostelovat taniere a lnbecka treba, mne teplomer ukazuje 95% na 85ke parabole [este k tomu je pod mrakom] a lnb nemam ani presne v strede, lebo je naskulene a lnb mam 0,8dB.

http://img17.imageshack.us/img17/8165/e2hd.jpg

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

ale nejedna sa o priblizne rovnake parametry ako pri ostatnych 8PSK DVB-S2 transpondery? cize ESPN america HD, Discovery HD a podobne? Tam ziaden problem s prijmom nemam. Jedina pri tomto jednom.

zanzibar1

pasmo aj parametre mozu byt rovnake, ale jeden ide z thor5 a druhy z thor6, ktore maju evidentne rozdielny rozsah spotbeamov

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

ok, skusim sa stymi mojimi menej ako amaterskymi skusenostami pohrat s lnb, mozno sa mi to podari doladit na optimalny level. dik za rady a skusenosti

zanzibar1

@zanzibar1

Skús najprv pootočiť trošku hlavu LNB doľava-doprava. Skew družice Thor podľa tvojej lokality zisťíš na "dishpointer.com". Údaj nájdeš pod mapou (LNB skew).

zmarian

to som si uz zistil, ked mi ukazuje skew plusovu hodnotu, tak musim otocit vrchnu polku lnb v protismere hodin? dobre som to pochopil?

zanzibar1

@zanzibar1

LNB skew +16.2°: 16.2° v smere hodinových ručičiek
LNB skew -16.2°: 16.2° v protismere

zmarian

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra