Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Teletext přímo v satelitním přijímači

Rozhlížím se po novém satelitním přijímači. Chtěl bych přijímač, který má přímo vlastní teletext, který lze teoreticky používat třeba i s TV přijímačem bez teletextu. Nevím ale, jak se tato schopnost satelitního přijímače nazývá. V odborných prodejnách když se zeptám, tak mi všichni říkají, že to je blbost, že teletext je záležitostí pouze TV přijímače. Blbost to ale není, protože já tento přijímač mám (SilverCrest SL65/2Cl). Teletext přímo ze satelitního přijímače je totiž lepší jak ten z TV přijímače. Poradí mi ale někdo, jak se tento teletext odborně nazývá ?

Samsonek
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Teletext přímo v satelitním přijímači

Každý receiver má TXT dekodér. A zároveň ho každý umí u SD obrazu vkládat do obrazového signálu, aby šel i na televizi.

Martin79
Registrace: 7/2008

Prodavači v Datartech a ElectroWorldech nic nevědí. Samozřejmě že se prodávají přijímače zobrazující teletext prostřednictvím programové emulace. Často se na obalech a nebo v manuálech objevuje informace typu: Teletext - česká diakritika/EPG - česká diakritika. Teletext mají už hodně levné stroje, není třeba TV s TXT dekóderem :)

Longines
Registrace: 3/2012

Teletxt

Teletext ze sat. přijímače není lepší, je to v podstatě úplně totéž. Záleží pouze na vybavenosti dekodéru teletextu v satu a v TV (velikost paměti k zachycení určitého počtu stránek/podstránek, paměť podstránek atd). Pokud je lépe vybaven dekodér v sat. přijímači (což v poslední době bývá, zvláště pokud používáte nějaký starší televizor, např. CRT), jeví se samozřejmě teletext z satelitniho přijímače lépe.

PeVy
Registrace: 2/2006

pres hdmi teletext nechodi. nekdo tvrdi ze pres 1.4 ano, ale ja to nikde ve specifikaci nevidim.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

samozrejme že chodí!

nikino

To bublajs: Zde se to již řešilo: https://www.parabola.cz/forum/topic-44437/

Longines
Registrace: 3/2012

on mozna chodi, ale neovladas ho televizi ne ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

no práve, niektorí páni nnepochopili že
- u SCARTu sa dá TXT použiť aj z SAT prijímača aj z TV
- u HDMI sa dá použiť TXT len zo SAT prijímača.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Ano, data teletextu pro televizi přes HDMI neprojdou, jako obrazová informace z dekodéru přijímače, samozřejmě ano.

Martin79
Registrace: 7/2008

... takže se ta funkce jmenuje "OSD teletext". To jsem potřeboval vědět. Děkuji ;)

Samsonek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra