![]() |
|
2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v DM800Ahoj.Nastavil jsem T90 - 28e, 23e, 19e, 16e, 13e, 10+9e, 7e, 5e a 1w (26e ještě budu dodělávat - možná, ale mám to odzkoušeno, tr. s Dubai Sports a MBC 2 mi fungovaly). Astra 1N byla na hraně u 10,758v - to mi bylo jedno, mám na to jinou parabolu. Mám dva přepínače 4in a 8in - EMP Ve 4in mám jen 28e a výstup z 8in. Možná zde přidám 26e - později ... V 8in mám ostatní 23e - 1w. Můžeš mi prosím napsat jak mám nastavit v DM800 zapojení. Na jeden přepínač bych to zvládl, ale na dva už ne ... :) Díky za ochotu. T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 167 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...ty druzici ktera je na tom 4in zapojenym v 8in nastavisuncommited port X -ten ve kterym je ten 4in a diseq 1.0 AA AB BA BB nebo A B C D nebo jaka tam je pro to volba nehledej v tom zadnou vedu Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
Nastavení LNB přes DiSEqC v DM800Ak myslis toto,ja to mam takto: konfiguracny mod rozsirenesatelit 28,2 astra2 LNsB LNB1 Priority auto LOF univerzalni LNB Mod napeti polarizacia zvysit napeti ne mod tonu pasmo Diseqc Mod 1,1 Toneburst zadny potvrzeny diseqc prikaz zadny rychly diseqc ne opakovat sekvenci ne poradi prikazu commited uncomimited toneburst nepotvrzeny diseqc prikaz impult 1 disecqc opakovani zadny lnb2 astra 23,5 impult 2 lnb 3 astra 19,2 impult 3 lnb4 eurobird 16e impult 4 lnb5 hot burd 13e impult 5 lnb6 eurobird 9e impult 6 lnb7eutelsat 7e impult 7 lnb8 thor 0,8w impult 8 dreambox 800 hd
|
lubo540
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 955 |
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...tak tohle prave nemysli, on dela kaskadu, kdy ma na uncommited portu jeste dalsi diseq1.0 prepinac na kterej posila dalsi volby pro prepinacjen tak od oka to typnu na : potvrzeny diseqc prikaz zadny --- dat AA dle pouziteho portu .. poradi prikazu commited uncomimited toneburst -- prohodit prvni dve volby Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
kaskádaTakže... velký přepínač 8/1 zapojen do Dreamu.... jeden ze vstupů velkého přepínače (dejme tomu 8, já mám 7 kvůli přistupu ke konektoru) se propojí s výstupem "malého" přepínače 4/1..... takže mám 3 vstupy navíc a tímto způsobem lze defacto počet připojených LNB ztrojnásobovat.....Konfigurační mod: Rozšířený LNB 8, 9,, 10...15.... pořadové číslo LNB - nikoliv pozice na velkém přepínači Diseq 1.1 Potvrzený Diseq AA/AB/BA/BB dle malého 4/1 přepínače Uncommited, Commited, Toneburst Nepotvrzený příkaz Input 7 - musí být u všech přes malý přepínač přidaných LNB dán číslem vstupu toho hlavního přepínače, v mém případě LNB7.... a vše funguje!! |
hotovyrad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 1 832 |
![]() |
|
2 hotovyrad - doplnění ...Pánové děkuji za vaše doporučení a rady.Raději to ještě zopakuji - koax do Dreamu vede ze 4in a na 4in je pověšený 8in. Chtěl jsem tímto docílit lepšího signálu na pozici 28e a 26e. LNB k 26e zatím nemám usazeno, ale stejně bych to chtěl tam nechat. Saxon radil, že 8in má díky terestriálnímu vstupu snížený signál o 3 dB, tak proto "to slabé" napřímo do 4in. T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
![]() |
|
to ivo2001Prosím tě, zkus mi to teda ještě napsat celé jak to máš zapojené, protože mám pocit, že máš tu kaskádu "naopak" než já, pokud chápu dobře.... |
hotovyrad
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...Ano, když chci "pomoci" slabým pozicím co nejnižším útlumem, tak je lepší postavit kaskádu tak, že nejdřív je zapojené relé 4in/nebo 2in/ a do něj pak 8in, které se bohužel vyrábí ještě se slučovačem s terestrickým pásmem uvnitř. Proč to takhle dělaji nechápu, ještě jsem nezažil instalaci, kdy by někdo ten terestrický vstup osazoval...dělá se 8in i bez terr vstupu, toto provedení ale neni konstruováno pro venkovní instalaci, muselo by se dávat do nějaké krabice. V manuálech uvádějí u obou relátek útlum shodný/5dB/, ale z praxe vím, že to tak neni, na 8in verzi je útlum vyšší, což je i díky slučování s terr signálem logické. otočení kaskády neni problém, u Enigmy si můžeš chronologii povelů měnit libovolně. U obyčejných receiverů tato možnost většinou chybí, ale takto postavená kaskáda chodí na Vantage, Openboxu bez problému, opačnou konfiguraci jsem nezkoušel. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
to saxonJasně, pokud tomu tak je, tak to má logiku a fláknout na ten "malý" přepínač 36E se přímo nabízí :-) A máš pravdu, ten 8/1 krám má vstup pro DVB-T a ani já nechápu, proč.... udělám nějaké pokusy na slabých družicích, předrátuju to a samozřejmě se podělím, protože každá desetinka dobrá.... |
hotovyrad
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...hotovy: je to tak. Já jedu doma i BADR4 /komplet T90/ přes 8in, protže mi to neumožnuje situace možnosti rozvodů udělat jinak, 2in mám až na půdě, kde připojuji ze druhé strany baráku 90cm anténu na Astru 1N.Mezi oběma relátky je koax cca 25metrů, za 2in je ještě cca 15m k receiveru. Přepínání je svižné, spolehlivé/Vantage/. Ten 8in/16in/ na venkovní instalace by měli dělat bez Terr vstupu, tohle přece používají většinou fajnšmekři, a ti bud Terr vůbec nepoužívají, nebo tahají separe po dalším kabelu. V případě osazení terr vstupu je pochopitelné pak v instalaci také počítat s následným oddělením TV a SAT dole u TV a to jsou další dB dolu. Prostě kravina. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...kdyz sem ladil na 4W TP ktery byly na hrane, tak nehralo takrka zadnou roli , jestli sem jel pres 168 a TV/SAT rozbocku domacim rozvodem nebo naprimo neprerusenym kabelem, kterej sem si na to testovani natah krz byt. zesik v IBU vse vyresilDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...A měřil jsi to čím? ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...Kostičkama. Předtím nebyly a potom taky ne. ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
tomikNech toho, nebo bude zase bitka. ;)Já jsem kouzlu IBU zatim nepropadl, mám to tak pouze kvuli Astře 1N. Na 28,2 by mi stejně asi dělal IBU spíš neplechu, páč tam jsou v pásmu nad TP z 1N i silné svářečky z E1. Taky tam mám Quad, takže až budu mít nějaký kšeft na Quad LNB/dávám většinou rovnou MB/, tak vezmu IBU v Quadu a vyzkoušim to, třeba ho tam i nechám. ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
2 hotovyrad + SaxonJasně ten 8in by byl nejlepší bez terestriky, snad to někodo napadne. Mohly by být i větší vstup 12-14 in.Na T90 by mohly jít pozice 45e - 5w, což by zasloužilo i 16in ... 2 hotovyrad - mám to tak jak radil Saxon - kabel z DM 800 do 4in a pak 8in do vstupu na 4in. 28e je přímo na 4in. 26e tam dám později taky. Díky za zapojení - spoléhím na tebe :) Pánové T90 - super parabola, ale ty držáky LNBček - - zapojit vedle sebe do dodaných držáků 28e a 26e a 23,5e, stejně tak 5e a 7e - to prostě nejde. A není to LNBčky - ty klasické nezavazí. Zavazí držáky ... To by měli soudruzi z NDR dodávat i jiné držáky ... :) T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
![]() |
|
ivo2001když chceš 8 a víc in, tak si můžeš koupit 16in, neni problém.http://www.emp-centauri.cz/cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=20&id=284 Držáky od T90 mají bez úprav limit 3st, to je známá věc. Experimentovat ale můžeš téměř neomezeně, chce to ale kutit. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonAle tam je i terestrika - 16+1 ... ne ?T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
![]() |
|
to ivo2001Jo, zkusím to během dne ze srandy taky prohodit tu kaskádu, a dám vědět.... Určitě ta parabola zvládně větší rozsah, než deklarovaných 40 stupňů, je ovšem otázkou, s jakým výsledkem, neboť ty kraje už extra velikým ziskem nedisponují. osobně jsem spokojen s rozsahem 5W-28E s tím, že oba krajní LNB mám deset čísel od kraje lišty a preferuju vyšší signálovou rezervu, před kvantitou... navíc 45E je pro mě naprosto zbytečná družice, je plná pouze SD stanic, které vysílají většinou i jinde... Kvantita není podle mě to pravé :-) Navíc z drtivé většiny je 45E v kódu, takže předpikládám, že řešíš sharing.... v tom případě fakt nemáš zapotřebí lovit nějaká SDčkový balkánský s prominutím odpad, o Badru bych si dovolil říci totéž... :-D |
hotovyrad
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...Ne 45°E není zajímavá ani pro mne, ale to jen tak ze studijních důvodů. Pro mne stačí klasika 28e - 1w.Se zapojením nemusíš spěchat - dostanu se k tomu nejdříve v neděli ... zatím se mám na co dívat (2x motor) ... T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...N T90 lze ny lyžinu dostat rozsah 42st, pak jsem jetště zkoušel brýle za krajní LNB a dostal jsem se ještě o 4 stupně na každou stranu, ale nemělo to žádné využití. Dneska tam mám jen 8 LNB a uplně mi to postačuje. Střed mám cca na 19,2E.Ta 16in má Terr taky. Jetště se koukni kdyžtak na nabídku od Spaun, ten dělá více modelů 1.1, tam si můžeš poskládat kaskádu v plno variantách vstupů i možností umístění jednotlivch komponent. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to saxonsouhlas, nemá smysl se hnát za kvantitou, ale vytěřit co nejvyšší kvalitu signálu z toho, co fakt využiju. Z toho titulu se mi jeví kombinace 8 pozic5/4W - 1W - 4E - 9E (nebo 7E) - 13E - 19E - 23E - 28E jako nejvíce výtěžná... Jsem zvědav, co příjde na devítku v červenci, až se osdtěhuje Platforma, pokud nic zajímavého, šoupnu LNB na 7E |
hotovyrad
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...tady v galerce je clovek, tedka nevim jestli sr.al nebo chcal doryny ale urcite to najdete a ten ten rozsah jeste zasadne zvetsil :) a 42 v zakladu ? mam tam bez bastleni 8W a 39E to je prosim kolik ?.. ano kostickama, v jedny i druhy variante teplomery ukazovali plus minus stejne a obraz se rozpadal priblizne stejne. v zavislosti na denni dobe to jelo bud stabilne nebo se to rozpadavalo. taky mi to prislo divny, kdyz tady furt hrozite strasnym utlumem toho prepinace, ale takhle se to proste chovalo. dokonce na vicero tunerech . az treba nekdy budu mit vic casu, tak to muzu otestovat, obavam se ale, ze dojmu k uplne totoznymu zaveru. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
obrácení kaskády....tak jsem to provedl, tzn na Dreambox jsem dal malý 4/1 a až z něj veliký 8/1 přepínač. Síla signálu je dle mě stejná, ale jednoznačně se přepínání družic zrychlilo, je to okamžité, při opačném zapojení jsem do sekundy čekal, sice je to už fakt prkotina a puntičkářství, ale každá drobnost potěší :-) |
hotovyrad
![]() |
|
RE: 2 hotovyrad - Nastavení LNB přes DiSEqC v...jo, 4W-42E jsem mel doma na lyzine. Takze 46 celkem, s 1cm na kazde strane volnym.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
hotovyradtady se jedná o rozdíl několika dB, to nemůžeš na teploměrech vůbec poznat, to bys musel nahodit pořádný spektrální analyzer s kloudným rozlišením na dílek.Ta rychlost je příjemná, ne? Já vůbec rychlost přepínání nikdy neřešil, protože nebyl důvod být nějak nespokojený. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to Saxonjo, je prima přepínat mezi družicema a mít to rychlé jako přepínání v autorádiu :-) na "rychlost" motoru si vzpomenu už jen s úsměvem :-) |
hotovyrad
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |