![]() |
|
Je potřeba Linux na dekódování?Rád bych si ujasnil jednu věc: Je potřeba Linux na dekódování? U přijímačů se dnes často píše "toto je linuxový.... to je nelinuxový", mně tohle ale ani není jasné a vlastně mě ani nezajímá, co to má ve vnitřnostech, ale zajímá mě, jestli to můžu použít na to, na co jsem zvyklý používat zatím Skystar PCI + vplug. Čili potřebuju Linux na dekódování? Jestli to pomůže, tak já teď zvažuju koupit konkrétně přijímač EDISION ARGUS s vyloženě krytologickým názvem "MINIPLUS highspeed HD+ DVB-T Combo". Je nelinuxový, ale píšou, že má čtečku, tak nevím, jestli můžu doufat, že nějaký software, i když to není Linux, se tam strčit dá a udělá to stejnou službu jak na emu, tak na čtení karet bez irdeto modulu. |
Aley
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?Mám tento prijímač asi 4 mesiace, vyskúšal som karty Cryptoworks, ICE,IRDETO pre Skylink, všetko bez problémov. Samozrejme, musí tam byť zodpovedajúci soft na UNI čítačku. Tým pádom je tam aj EMU, v pohode dekóduje, to čo nájdeš v zozname v najmsat.es. Všetko nájdeš na www.sat-ulc.eu po registrácií. |
vw1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 423 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?linux ma vyhodu v mnohem vetsi podpore, nelinux v tom, ze tomu tady rozumi kazdy pytlik. jestli mohu doporucit tak jedine linux. je vsak pravdou ze to stoji o neco vic, ale moznosti jsou opravdu neskutecne. kdyz mas skystar nebude to pro tebe pravdepodobne zadny problem. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
Aleylinux je na hranie :))) na pozaranie hoci čo aj Argus ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?Linux samozřejmě potřeba není, naopak nelinuxové přijímače bývají jednodušší i co se emulace týče. Jen je teda často při změně nějakého kódovacího systému přehrávat celý firmware, pokud ho samozřejmě někdo vydá. Takže je dobrý si u přijímače zjistit, jestli existuje firmware se softwarovou emulací dekódovací karty (lidově emu soft apod.) a hlavně jakou má podporu, jak často se vydávají nové verze softu...Linux je spíš pro hračičky, je nahraje se tam základní systém a ten si pak uživatel přizpůsobí k obrazu svému - dá si tam vlastní skin, settings, emulátor/emulátory, nastaví sdílení a podobné věci. Obecně se toho s linuxovým přijímačem dá dělat mnohem víc. Daní za to je, že se jedná o poměrně složitou záležitost, je potřeba znát aspoň základy práce s linuxem a taky mj. to, že linuxový přijímač obecně startuje delší dobu (ale zase se běžně nevypíná, jen do standby a z toho startuje rychle)... Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56
Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
|
Fantomas
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 412 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?ja si s linuxem nehraji, jenom se divam a na hrani mam edisiona :-)) |
rj45
![]() |
|
rj45aj tak sa da ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?ponevadz edision, co slovo v osd to perla, neni to pro ucitele a jazykozpytce, a neco obcas pochopit je pekna legrace :-)) |
rj45
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?tak já si momentálně s vu duo a clarke-techem et9000 taky nehraju, co potřebuju tam mám nastavený a jen zapnu a čumím, případně zmáčknu rec a nahrávám a pak zmáčknu play a dívám se :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?ty nelinuxovy maj hlavne tu VYHODU ze kdyz skonci podpora, neni nic. a to se vyplati !znam nekolik linuxovejch pristroju k jejichz obsluze neni treba zadna znalost linuxu a zvladnou je ovladat i duchodci. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?Já bych řekl, že všechny dnešní přijímače běží na linuxu. U některých je otevřený u jiných utajený aby do toho uživatel nehrabal. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
Aley"MINIPLUS highspeed HD+ DVB-T Combo" - dobrá volba co chceš a požaduješ. Navíc toto combo je dvoutunerové, takže když chceš z jednoho tuneru nahrávat, máš k dívání plnou nabídku z druhého tuneru.Na Argusy je podpora vynikající už roky. Kdyby sis chtěl hrát, ale to se pak budeš hodně učit, můžeš koupit otevřený linux Argus Pingulux plus. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?otevreny linux ??? 10 minut sem se snazil najit zdrojaky ale nic sem nenasel, kde je teda ten otevreny linux ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?oni si nekteri mysli, ze otevreny je bez deklu :-) |
rj45
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?Já jsem nemyslel otevřený kvůli zdrojákům ale otevřený pro uživatele, možnost ftp, telnetu, modifikace souborů atd. Tomu říkáme linuxový přijímač. Běžná krabička má taky linux ale je před uživatelem důmyslně ukrytý a umí ho použít jen ten co píše firmwary. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?Ono je to tak otvorene ako je LED TV ledkove.Ujalo sa to, tak sa to pouziva.... ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?ak chce dačo jednoduché na učenie o linuxe odporučil by som mu napr. aliena 8900 alebo hdbox 7110,9105 oba majú vlastný systém + do oboch sa dá dať enigma . ak bude zúfalý s enigmy tak si to prepne na vlastný oper. systém a nemusí sa dalej trapiť . zdielať sa dá na oboch a na zdielanie je ako vieme linux lepší . ak uvažuje o arguse miniplus tak po mojej osobnej skúsenosti s mini ,ale starší model som bol veľmi spokojný . šlapal ako klient v pohode aj skvelá soft. podpora bleskovo prepínal , obraz perfektný všetko čo som potreboval nebol problém . ale už o arguse VIP toto tvrdiť nemôžem som s neho sklamaný . na vip sú len 2- ofic. softy a jeden neofic. od grékov a nedokáže pri zapnutom timeshifte ani obraz sd pustiť na tv bez toho aby to sekalo a to radšej ani nepíšem čo to robí pri hd programe . ako náhle vypnem timeshift obraz ide bez sekania . samozrejme som skúšal aj iné usbečka aj hdd exter. s napájaním aj bez a so všetkým má VIP problém . kdešto so všetkým čo má vip problém ,, mini" zvládol v pohode.a to má vip leší procesor . neviem ako sa dá nastaviť miniplus ako server ale vip aj starší mini idú len v homecamd server . čiže ak si k nemu kúpiš dačo čo ide ako klient len v newccame alebo v cccame a argusa budeš chcieť ako server tak sa k argusu nepripojíš ale opačne áno . argusi idú ako klienti v newccame ,cccame a homecamd . ako som písal mal som mini teraz skúšam vip na oscam aj cccam server a mini išlo na oba servre bez jediného seknutia . ani raz mi nepyskoval ,,kodované", proste super . vip na cccam server vkuse sa odpája ,ale cez oscam server bez problémov ,,zatial " .na zdielanie linux síce nepotrebuješ dokážu to aj obyčajné satelity hlavne v newccame ako server ,ale určite tu budú so mnou súhlasiť že linux je linux a hlavne na to čo od toho očakávaš ako si písal ,,zdielanie" . nech sa darí ..... |
efendy25
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?presne, vyhni se edisionu velkym obloukem, nejlepe je nejaky klon s ferarri sim dm800se + externi dvb-t to je tak o 2000% lepsi nez nejaky highspeed.pingulux, highspeed i mini me lezi doma ve skrini, uz to nepouzivam. |
rj45
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?Edisony nemůžu posoudit, žádnej linuxovej jsem neměl. Já se už budu vyhýbat všemu od AB Ipboxu, obraz to má sice dobrej, ale jinak je to katastrofa :dead: :bomb: :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Je potřeba Linux na dekódování?abshit, to uz jsou pouze krece nekterych prodejcu-vymalovano |
rj45
![]() |
|
![]() |