Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Přepínání mezi tunerama vu+ultimo

Chci se zeptat, jak se přepíná mezi tunerami, mám tam zapojené dva tunery na dva motory a nemůžu přijít na to, jak točit s "B" tunerem /Pokud jsou naladěné na obou/.Image VTI, nebo BlackHole. Z některých věcí jsem nadšen, z některých šedivím...Dik

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přepínání mezi tunerama vu+ultimo

A to prečo si zapojil na obidva tunery motory? Veď to ti bude robiť len zbytočnú galibu, ja by som jeden odpojil a zapojil tam napr. nejaký monoblok alebo multifeed.

PeMa
Registrace: 2/2011

obavam se, ze toto bez nejakeho pluginu, ktery nejspis jeste nikdo nenapsal neni mozne. Je to tam usporadane tak, ze motor je jakysi prepinac mezi velkym poctem druzic a pokud nenvyzadujes zaznam ze stejne druzice z rozzdilnych tp, tak bude tocit jen motor na A tuneru. Vyzkousej napriklad nejdriv zaznam napriklad z 12525V a potom chtej sledovat neco z 12070H, oboji od Skylinku. A podle meho ti 12070 pojede z motoru na B tuneru. Vantage to ma zarizene tak, jak to uvadis ty, ale to je spis vyjimka, nez pravidlo.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pochopilne je predpoklad, ze jsi na obou motorech/tunerech/ ulozit vsechny stejne druzice. Pokud ulozis napriklad Hotbird jen pres B tuner, tak ti po zvoleni programu ze 13E bude tocit jen B motor. To je logicke, proto to jen pripominam.

On Air!

Saxon

Inak naozaj cudna kombinacia.Pokial si aj rozdeli motory podla druzic, zase straca moznosti viactunera nie?Pkial by chcel z jednej pozicie ine pozerat a ine nahravat napriklad.Ale kôň ma vacsiu hlavu.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

to pema- zapojil jsem to tak, abych nemusel dlouho čekat na natočení třeba z nilesatu na astru 28, motory jsem měl, tak proč ne. V praxi to vypadalo tak, že jsem točil s jednou parabolou kolem nilesatu a s druhou kolem aster. Ani jsem nevědel, že točí. Před tim jsem měl totiž topfielda a ten si "nerozuměl" s většinou diseqů při multifokusů.
to saxon- diky, myslel jsem si, že to tak nějak bude. Prosím Tě, nastavuje se něco ještě na počítači /něco jako povolení zařízení/? Spojení mám, PC s xp ho vidí přes openwebif, ale to je vše. Rád bych se dostal z pc na hdd ve vu+,ještě jednou dik, je to můj první linux a manželka už řve, že nic jiného nedělám...

tukan

@ tukan

Tie prijímače sú zase neni tak technicky vyspelé, aby si tam dával dva motory. Každý z nich má nejaké muchy a nič nepracuje na 100%, preto som ti poradil, aby si tam nedával obidva a radšej si daj na ten druhý multifeed a máš to vyriešené. To ako keby si si kúpil nové auto a do kufra prikúpil nový (náhradný) motor, ale technicky môžeš použiť len jeden na jazdu a nie obidva naraz. Prijímače som kupoval na pozeranie a nie na hranie! Vidíš? Už aj manželka ti preto nadáva...Ja som investoval do Vantíka a Panáka a nemusím sa drbkať celé dni s linuxom a pluginami. Kupoval som to na to, aby som pozeral a nahrával pekný obraz. Drž sa hesla: "naladiť a potom už len zapni, pozeraj a vypni". Ahoj a prajem pekný deň. ;)

PeMa
Registrace: 2/2011

@tukan

naistaluj si do pc program dcc a budes mit spojeni po ftp, telnetu a ruzne jine ptakoviny.

rj45
Registrace: 6/2007

Tukan ftp ti bezi na boxe cize sa pripojis ftp clientom.Okrem toho si mozes startnut sambu na boxe a potom ho vidis ako dalsi pocitac v sieti.Mozes kopirovat hore dole.Moznosti je vela.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

to pema

Manželka nadáva furt, takže to je jedno, bohužel, musím na stará kolena studovat, ale s tím jsem počítal. To přirovnání k autu je trochu mimo, když to obsloužil starý topfield, nevidím důvod, proč by to neobsloužil vu+. Tunery jsou nezávislé, nemůžu si zvyknout na to, že můžu nahrávat víc programů, takže v jeden moment opravdu dva tunery nepotřebuji. Saxi má pravdu, jako vždycky...
to rj45-diky, budu instalovat, to jsem potřeboval, ještě v tom mám bordel

tukan

tukan

VU+ Ultimo je skvělý receiver. Mám ho pár měsíců, ale nemám na něj skoro vůbec čas, zatim ho provozuju dokonce jen na CRTčku přes RGB...
Jedu ho na tři tunery DVB-S2/jeden přes USB/ a jeden tuner DVB-T/C.
Dva tunery na 4 in relátka a jeden motor.
Zůstal jsem na VTI 4.1 a Oscam+CCcam. Především jsem musel vyměnit DO za klasické k nižším modelům VU. Z jakých dalších věcí "šedivíš"?

On Air!

Saxon

Chybí mi editace kanálů, zatím jsem nepřišel na to, jak si vytvořit favourite list, vím, že to jde přes pc, ale zetím nevím jak. Potřebuji si srovnat věci jako oscam+CCcam, je jich moc a mám v tom bordel...S tím ovladačem se docela dá žít, čekal jsem to horší. Pořád objevuji v menu u blackhola nové věci, které musím zkusit. Nedaří se mi aktivovat flashku na timeshift, nakonec mi přestal jít úplně na int.hdd, takže jsem to musel zhotit na tov. nastavení atd. No hraju si, potřeboval bych aby pršelo a byl jsem bez rodiny tak týden... :)))

tukan

tukam

Dreamboxedit je super PC editor!!! Seting jsem si udělal a popsat uplně na míru. Jen nastavit správně IP a jedeš jak fík. R^
Na PVR jsem si nacpal dovnitř WD SATA 2TB a chodí to jako fík, mám tam naroutovanéé i ukládání fotek z kamery na baráku, flešky nepoužívám.

On Air!

Saxon

Máš tam nějaký spešl hdd se zníženými otáčkami, nebo obyč 7200? Já jsem tam narval 2,5 WD z notebooku/5400 ot/, šlape jak hodiny, ale mám ještě 2tb a bojím se, že bude se 7200 ot. moc hřát. Právě jsem nainstaloval z menu BH nějaký soft a zelená smršt, musím to zas nanovo přeinstalovat.

tukan

mam tam nejaky typ, ktery byl testovan v extremnich podminkach a je doporucovan pro pouziti na multymedia. Vsak to znas, takove ty kecy...ale byl odzkousen u kolegu z neverejneho fora, tak jsem ho vzal taky. Chodi tise a podle indikace teploty uvnitr receiveru je vse v pohode. Zatim....:) rychlost nemam sanci vubec vyuzit, zkousel jsem zaznam sesti HD programu najednou vcetne MeTop v MPEG2 a zadne problemy jsem nezpozoroval.

On Air!

Saxon

jestli ti mohu doporucit nepouzivej dreamboxedit nejlepsi je dreamset, dreamboxedit nyni z ihadu ma pekne muchy

rj45
Registrace: 6/2007

rj45

delší dobu mám v plánu ho taky testnout, díky za info.

On Air!

Saxon

Neviem ake problemy myslis ale dreamset je v pohode,nemam ale problem ani s dreamboxeditom.Pripustam, ze ho nepouzivam len na zakladne funkcie.Mam nejak verziu 5.0.2. alebo tak nejak.

liquere

no já používám dreamboxedit nějakej 4-kovej, ten novější 5-kovej mi nějak nepasuje. Jinak mám jak v clarke-techu, tak i v vu duo narvaný open aaf a využívám je pouze k sledování/nahrávání a víc nemám důvod se v tom vrtat, při poslední instalaci jsem už ani ten skin neměl potřebu měnit :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra