![]() |
|
Multifokus problémZdravímhledám kde by mohla být chyba.Mám Dreambox800 a na 80 parabole když se dívám čelem proti ní tak uplně vlevo twin konvertor na 23,5 vedle Astru 19,2 a uplně v pravo Hotbird 13 stupňů (19,2 a 13 nejsou twin) Takže twin 23,5 mi jde ok AGC 99% SNR 81% a 13,00dB Astra 19,2je slabsí a obcas kostickuje AGC96% SNR34% a 5,5dB Hotbird mi nenajde nic AGC sice 96% ale SNR0 A 0,00dB Zkoušel jsem měnit konvertor i kabel,ale pořád je to stejné(původní nastavení mi prováděla odborná firma cca2roky zpět) co by kdo poradil?Díky |
betisa
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 318 |
![]() |
|
RE: Multifokus problémasi vitr. musis to znova nastelovat. zacni tim, ze zatlacis na parabolu vlevo nebo vpravo, chytnes nahore zatlacis pritahnes a jen tim zjistis jestli je hnuta parabola. pak muzes hejbat tim drzakem multifocusu. tam nekde je chyba. samozrejme stale kontrolovat teplomery.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Multifokus problémDve astry urobis aj na 60 ku bez kostickovani,nieco pohnute...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
betisajednoducha a dobra rada od bublajsa. mne vsak tiez pomohlo po zime upravit f-konektory skratenim koaxialu cca o 2cm...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Multifokus problémTak se musím podělit se svými poznatky...opravdu pomohlo jenom nepatrné "přešponování" upevněné paraboly. SNR dB AGC Astra 23,5 87% 14 99% Astra 19,5 84% 13,5 99% tím se zřejmě doladil i Hotbird kde AGC vylezlo z 93% na 99% při skenování mi našel všechny programy jen mě zarazilo že u Hotbirdu mi ten bargraf pořád vykazuje SNR0 i dB0 je to normální? přece ty teploměry by měli ukazovat u všech družic všechno nebo ne?Nebo je to u různých image různé?...dík Ještě jsem si všiml,že když spustím program tak tam mám také tabulku s různým info a tam u Hotbirdu např.Al Jazeera vykazuje SNR 90% 14,5dB a AGC99% (tj ok) Ale teploměr v nastavení satelitu mlčí 0% :-/ Vaše zkušenosti?? Teď jsem si také spustil v pc Enigmu SignalMeter a tam teploměry ukazují v pořádku.... Tudíž asi chyba v image??? |
betisa
![]() |
|
RE: Multifokus problémNiekedy skin nesedi na img pokial nemas ten povodny,skus zmenit.Alebo cely img.Ale to je nepodstatne pokial je obraz v pohode.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Multifokus problémtj obraz už je v pohode teď už to vím,ale kdybych parabolu ladil na tom Hotbirdu tak bych ji mohl ukroutit a teploměr by nic neukazoval to je blbý.Ještě že jsem ji ladil tak abych na 23,5 docílil nejlepších hodnot a tím se to všechno spravilo...dík moc netušil jsem že je to nastavení opravdu až tak moc citlivé. |
betisa
![]() |
|
RE: Multifokus problémPřed motorem u mě platilo co píše bublajs! Hrej si ... kdo si hraje, nezlobí :) Jinak je citlivé a i v tomto případě použít vodováhu, vím o čem píšu :) |
Longines
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 652 |
![]() |
|
![]() |