![]() |
|
Aký motor na stredovú 120 cm parabolu ?Nazdar chlapi.Mám starý, už vyše 20 ročný tiahľový motor na stredovej parabole KOVOSAT 120 cm, ktorý mi začína pomaly dosluhovať. Asi ho je nutné rozobrať a prečistiť, aby chodil rýchlejšie. Je to ešte bez pozicionéra, preto by som radšej kúpil nejaký nový diseq motor. Mal som záujem o diseq motor typu SG 2100 A, ale zistil som z netu, že k nemu treba prirobiť kovový držiak a potom má problémy parabolu utiahnuť. Aké máte prosím Vás skúsenosti a návrhy na nový motor pre stredovú parabolu KOVOSAT 120 cm ?.Ďakujem. |
bystrik
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
RE: Aký motor na stredovú 120 cm parabolu ?ja mam motor diseqc dg380s a pouzit ho mozes az do 140cm pre paraboly AL a FE offset, neviem aky je rozdiel vaha offset a stredova parabola..Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
RE: Aký motor na stredovú 120 cm parabolu ?A technicky to máš "vyřešené"...?Polarmout na uchycení táhlového motoru je trošku jiný než "noha" na motoru DiseqC.Kovosatka je trošku "těžká" na jakýkoliv DiseqC motor.Oprav nebo zakup nový táhlový motor + pozicionér "DiseqC" nebo jen ruční "točení" přes trafo 36V.http://shop.olmi.cz/oddeleni/27-tahlove-motory http://shop.olmi.cz/oddeleni/48-pozicionery Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE : Kamil_k4Díky Kamil_k4. To som chcel práve vedieť, či nejaký typ DiseqC motora utiahne stredovú Kovosatku parabolu. Z odpovede teda asi najlepšie vyplýva, vyčistiť a naolejovať starý tiahľový stále funkčný 22 ročný motor, aby chodil rýchlejšie, tak ako keď bol nový, pretože ako vidím, nič lepšie sa nedá kúpiť. Pozicionér nechcem, idem na trafo v rozsahu od 75E do 42W .Ešte raz vrelá vďaka. |
bystrik
![]() |
|
bystrikmam jeden tiahlovy motor uplne novy,nemaš zaujem?24 palcov.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Aký motor na stredovú 120 cm parabolu ?-THXKO: koľko zaň chceš?;) Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
marval45035,-€ :)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Aký motor na stredovú 120 cm parabolu ?Mám Kovosatku 120 upravenou na způsob Femr /foto na galerii/ možná když se použije diseq motor, prodloužíš ten chobot a upravíš uchycení Kovosatky tak aby se dala uchytit na ten chobot tak to bude lehce chodit na obě strany.Já pokud ji natočím na kterokoliv pozici tak parabola zůstane stát a nepřeklápí se vlastní vahou.Je to záležitost délky toho chobotu a vyvážení.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
nechat polarmounta přes páku připojit disecs motor,můžeš uložit i pozice,vyzkoušeno R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
Aky motor k 120cm stred.parabole.Mam dg380(ma kovove ozub.prevody),vyhodil som ten tazky, zadny, pozinkovany uchyt(polarmut) a nahradil som ho inym lahkym drziakom s moznostou nastavenia elevacie a mehanickej stability paraboly pri silnom vetre.Dalej som pouzil stary oziarovac(feedhorn) (www.dxsat.com),lnb-mti ap 8 alebo Inverto flange(Aerial Kosice).Vysledok 3 roky max.spokojnost od 85E po 30W pre oblast Kosice.2xMagio L/internet L/AB 500HD/2xpar.120cm+2xDG380+IBU Twin+MTI AP
|
mirid
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
RE: Aký motor na stredovú 120 cm parabolu ?Ďakujem všetkým za svoje názory a skúsenosti.RE: THXKO, akej značky je prosím Ťa, ten Tvoj 24 palcový tiahľový motor, nemáš aj 18 palcový, ten by mi stačil, taký tam mám i teraz. RE:Pierrepetr, ako si prosím Ťa vyriešil ten diseq motor, cez akú páku, si to pripojil?.Nie je to ťažké, utiahne to ten motor, veď ako píše i nick " mirid " on to riešil náhradou ťažkého železného úchytu, polarmoutu ?... |
bystrik
![]() |
|
bystrikje to strong,a ver že tych 24" sa Ti zide ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: THXKODíky THXKO za ponuku, ja by som bol rád, keby sa mi zišiel, ale kvôli zástavbe sa "asi", môžem dostať maximálne do rozsahu 75 E až 42 W. Mením na motore dorazy podľa potreby, ešte keď boli v deväťdesiatich rokoch " zlaté časy EMU ", tak som chodil na Hispasat 42 W, teraz to posúvam smerom na východ.Strong je dobrá firma, aj by som mal oň záujem odkiaľ si, daj kontakt cez svoj nick a potom SS správu na iné fórum. |
bystrik
![]() |
|
bystriknapiš mi na mail thxko@zoznam.skT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
![]() |