Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Připojení DVD recordéru přes HDMI

ahoj,prosím vás o radu,švagr si koupil DVD recorder LG.Měl to propojené scart kabelem a vše fungovalo.Potom si přikoupil HDMI kabel a propojil to s TV.Vše jde dobře až na tento problém.Když přepne TV do digitálu a vratí se zpátky do recordéru tak už mu v tom recordéru nejde zvuk.Pokud ten recordér vypne a zapne tak už zase zvuk jde.Nevíte v čem by mohl byt problem???Za vaše rady moc děkuji

jans
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Připojení DVD recordéru přes HDMI

Co má švára za telku. Třeba pomůže v telce přiřadit DVD rec ten správnej vstup. R^

slapet
Registrace: 11/2007

RE: Připojení DVD recordéru přes HDMI

Možná by to chtělo lepší popis. Co znamená "přepne se do digitálu a vrátí se zpátky do rekordéru"? Znamená to přepnutí na HDMI vstup, přepnutí na DVB-T tuner a následné přepnutí zpět na HDMI? Zkoušel jiný HDMI vstup? Zkoušel vypnout CEC a ARC (pokud to TV nebo DVD podporuje?

KamilZ
Registrace: 11/2010

@KamilZ

ahoj,je to přesně tak jak jsi to popsal,zkoušel jsem jiny HDMI vstup a bylo to stejný.Oni v návodu toho rekordéru píšou,že používání HDMI kabelu může docházet k chybám přístroje které se následně odstraní vypnutím a zapnutím přístroje,ale tohle snad ani není možný ne???

jans
Registrace: 11/2009

@jans

vlastním LG ms450h, což je sice něco úplně jiného, ale předpokládám, že budeš mít podobný problém, co jsem měl dříve s CRT telkou, která mi nebrala vzorkovací frekvenci. Musel jsem nastavit v LG tuhle frekvenci na 48Khz - najdeš to v menu LG. Další možností je že telka nemá Dolby dig. nebo mpeg dekoder. Mělo by jít nastavit zase v LG na PCM. Snad to pomůže...

ketiv666
Registrace: 4/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra