![]() |
|
VU+ vs QBox HDZdravím,Vybírám satelitní linuxový HD přijímač. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte nějaké zkušenosti s nějakým, z přijímačů od vu+ (uno, duo, ultimo) nebo QBox HD. Osobně mi přijdou VU+ takový sympatičtější, ale rád bych 1x DVB-S tuner a 1x DVB-T. Což mi UNO (1 tuner) nenabízí, DUO (sice 2, ale oba DVB-S) taky ne a Ultimo je dost vysoko cenově. V QBoxu není problém, ale trošku mě zaráží pomalejší procesor 266MHz, oproti VU+ 400MHz. Taky mi přijde, že QBox není tolik rozšířený. Je podpora výrobce a uživatelů (firmware, pluginy, apod.) dostatečná? Nebude nějaký problém se sdílením karet? A jestli se někdo ptáte, proč ne Dreambox, tak proto, že tyhle přístroje ho dle mě nahradí a jsou levnější. Ale můžete se mi to snažit vymluvit :). Díky moc za každý názor ;). |
knag12
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
VU+ vs QBox HDVšak strč USB DVBT tuner do Una alebo Dua a máš vyriešené.Alebo Sunray 800SE HD triple tuner - klon DM800HD SE, dá sa na ab-fore kupiť za cca 220,-Eur. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
VU+ vs QBox HDVu+Uno + Dvb-t tuner = R^VU+uno,AZbox
|
gama
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDOdporucil by som skor VU+ (v tvojom pripade UNO), najma kvoli podpore a je to uz zabehnuta znacka... a ako pise hore Rasto, DVB-T vyriesit cez USB tuner. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDA nechceš se podívat ještě na optibox raptor? Cenově to jde a má vyměnitelné tunery, je to vlastně fortis z Korei.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
VU+ vs QBox HDNojoo, možnost USB tuneru mě nenapadla :). Tak díky moc za rady. Na ten Optibox ještě mrknu. Ještě si nejsem úplně jistej, zda např. VU+ dokáže plně suplovat Dreama (dle mě jde pouze o tu podporu), ale to se řeší na hodně fórech ;) . Tak snad se nakonec rozhodnu správně :8) .Dík ;) |
knag12
![]() |
|
VU+ vs QBox HDBeru zpět. DVB-T tuner do USB mi nepomůže, protože potřebuji anténní výstup. V praxi chci signál ze SAT přenést do dvou televizí. Do jedné přes HDMI (popř. SCART), do druhé po anténě. Na obou TV tak bude sice muset být stejný program, ale aspoň tak.Pfff, jsem hrozně náročnej :). |
knag12
![]() |
|
@RastoNiečo ohladom klonov.V BA mi jeden predajca sat.techniky tiež ponúkal že mi zoženie Dreambox 500 HD ako klon za 180€.Ked som sa ho spýtal kde je vyrobený a kolko je záruka dostal som odpoved čína a tri mesiace!!! |
Stupava8
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 52 |
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDAky zakon povoluje 3 mesacnu zaruku ?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Stupava8, knag12tak si vylistuj InetBox Nitra, a mas to zo zarukou 2 roky, sim card Ferraripriklanam sa ku QBoxiku... pokial dotycny nechce zainvestovat do VU+Ultimo nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDten QBox HD je sh4, orientuj sa na mips, DM, Vu+ |
doky
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 574 |
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDco je na S.H.it4 platforme spatnyho ? dyt na tom jede kupa osvedcenejch strojku jako je treba vantage a dalsi :))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
To Stupava8Chlapík z PB ich predáva so 6 mesačnou zárukou. Kolega cez neho kupoval odhadom 20ks (klony DM800HD, 500HD, 800HD SE). Prvé kusy kúpené v apríli 2010 a práve na tých odišli dva napájače. 500 a 800SE už majú ventilátory na vrchu a s nimi no problém. Ale ako píše alfasex s dvojročnou zárukou z Nitry (odtiaľ mám aj ja 2ks).GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
@knag12Pokud se rozhodujes mezi VU+ a Qboxem tak to mas ješdnoduche QboxHD se jiz min rok a pul nevyrabi a podpora je na bodu mrazu. Italove z Duolabsu s tim maji podobne problemy jako jista slovenska firma s ipboxy. Nestoji to za nic. A jak uz ti taky nekdo psal sh4shit nebrat jedine mipsel. Prijimace VU+ jedno jaky model, jsou na s(nevhodné slovo) mezi satelitnimi prijimaci. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
rj45Test, jestli jsem správně pochopil cenzuru :))) .Prijimace VU+ jedno jaky model, jsou na spicce mezi satelitnimi prijimaci. |
knag12
![]() |
|
rj45Tak bohužel :(( :) .Každopádně díky za reakce, doufám, že VU+ jsou teda spolehlivé přijímače. Holt cenzura je cenzura a já zůstanu nepoučený :)) . |
knag12
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDjakou cenzuru? nerozumim? |
rj45
![]() |
|
rj45Prijimace VU+ jedno jaky model, jsou na s(nevhodné slovo) mezi satelitnimi prijimaci. |
knag12
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDs(nevhodné slovo) s p i c k a nevhodne slovo? zamyslete se |
rj45
![]() |
|
rj45Tak prostě doufám, že jsou na š(nevhodné slovo) :))). |
knag12
![]() |
|
rj45No tak já přemýšlel o zdrobnělině :))) . |
knag12
![]() |
|
RE: VU+ vs QBox HDProste ta diera je zakazana !!! :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
![]() |