Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Irdeto Smit-problém

Zdravím. Pánové před měsícem jsem koupil u Omko modul Irdeto SMIT a dost špatně a pomalu pacuje. Na výměnu kanálu čekám někdy i dvě minuty. Stále to píše hlášku, že modul se konfiguruje. Má soft verzi 1.0 a nejde nahrát ze satu nový. Napíše,že z menu to nejde. Mám Humax HDCI 2000 a Skylink a kartu výměna z CS Linku. Nahrát to nejde ani s kartou ani bez. Při zapnutém ST1. Neví prosimvás někdo co s tím? Jarda.

tatin
Registrace: 8/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Irdeto Smit-problém

Máš namysli tento modul ???

http://www.satelitnatv.sk/wp-content/uploads/2011/12/cam_smit_irdeto1.jpg

Máš zastaralý satelitný prijímač ktorý sa predával už v roku 2008 a je nekompatibilný s týmto modulom, v iných prijímačoch a aj tv prijímačoch reaguje do jednej sekundy.

skynett
Registrace: 8/2009

Máš ICE, tak tam dej nějaký starší modul CW, který jsi v něm nejspíš předtím měl. Takto to dopadá, když tu např. CES rozhlašuje svá přesvědčení.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tu som našiel recenziu z roku 2008.

http://www.(nevhodné slovo).cz/clanky/humax-hdci-2000-hd-receiver-s-pasivni/

Už vtedy mal problémy z dekódovaním programov.

skynett

O, ou, parabola sa hnevá na d.gi z.one ???
keď je medzi nadávkami?

skynett

Ano mám tento modul. S CW to jede normálně. Jenže Skylink s CW končí. Mně zajímá proč nejde nahrát nový soft. Verze 1.0 je určitě starý. Jina ten přijímač jede dobře. I přesto bych koupil nový. Zamlouvá se mi Tecnisat Technistar Sir. Jenže rád poslouchám rádia a když nemá lepší displey tak bych musel vždy zapínat TV. Takže babo raď. Jarda

tatin

Pak nezbývá než to napsat ještě španělsky, protože česky jsi to nepochopil. A jsme opět tam kde jsme byli..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Promiň, fakt jsem to nepochopil. prosím tě polopaticky.

tatin

Ja by som neriešil výmenu software v module ale v prijímači, s novými modulmi majú problémy viaceré staršie prijímače lebo nepoznajú tento nový kódovací systém Irdeto Pisys, je to niečo podobné ako keby si chcel spustiť nejaký program vyrobený pre Windows XP vo Windows 95, tiež ho nepozná a z jeho otváraním má problém.

skynett

Skús si najprv pozrieť v prijímači z ktorého roku tam máš FirmWare, a ak je staršie ako rok 2010 tak potom pohľadať novšie na stránkach Humaxu pre tento prijímač.

skynett

Jenže už dříve jsem se ptal na fóru na radu který nový přijímač abych zase neudělal chybu. Bohužel když se v tom nepohybuji a rady přijdou od dvou tisíc po dvacet. Tak jak si vybrat aby byl opravdu dobrý. Nepotřebuji počítač. Jen spolehlivý přijímač. Přece musí mezi odborníkama eksistovat nějaký žebříček značek a přístrojů.

tatin

Nový soft už nevyšel čtyři roky.

tatin

Tu sú nejaké staršie informácie. čo a ako stým treba robiť:

https://www.parabola.cz/zpravicky/6898/novy-firmware-pro-humax-hdci-2000/

skynett

Pakliže přijímač pracuje s CW modulem korektně, není potřeba provádět brikule se SW.Funkční zůstane i po vypnutí CW, nakonec od toho je karta ICE, kterou jistě vlastníš.Irdeto modul nechej na pokoji, teď je Ti momentálně k ničemu, ale časem jej třeba využiješ v novém přijímači s novou kartou, která již bude holé Irdeto.Víc po lopatě to neumím napsat...

Hanex
Registrace: 6/2007

Síce tento prijímač nemám, ja osobne mám Opticum 9500HD ale ten sa už nevyrába, tu je zaujímavý a pomerne lacný prijímač skús sa po ňom pozrieť:

https://www.parabola.cz/clanky/4427/ab-cryptobox-450hd-jednotunerovy-hd-box-s-moznosti-pvr/

skynett

Přesvětčil jsem se,že soft v přijímači mám ten poslední co vyšel.
Po přečtení o hd-boxu si myslím,že asi bude dobrý ale ta cena je podezřelá. Měl jsem na mysli něco mezi 5-10 tisících. Přiznám se, že nerad kupuji levné věci. Jiný návrch?

tatin

Hanex- Pochopil jsem, dík. Při koupi karty výměna mne informovali,že některé kanály Skylinku pojedou jen s modulem Irdeto. Prot jsem ho koupil.

tatin

@tatin

Máš na tom modulu logo SKYLINKu? Pokud ne,tak máš modul,který lze upgradovat zřejmě jen externím programátorem.S tím Technisatem SIR vedle nešlápneš(je velmi spolehlivý),a z těch cenově přijatelných a certifikovaných má zřejmě nejkvalitnější obraz i zvuk.A těch pár radií si podle čísel určitě zapamatuješ.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

2tatin -myslím, že jsi si výše odpověděl sám, pokud chceš funkční a spolehlivý přijímač bez zbytečných fičurin, tak je Technistar podle mého dobrá volba. Do těch 5 tis., co chceš investovat, si můžeš rádio pořešit jinak.

ketiv666
Registrace: 4/2012

No waw, ty si tu prvý čo chce drahý stroj, tak potom už výšia trieda, tak sa pozri na tento:

http://www.webareal.sk/fotky12527/fotos/_vyrp13_298DM500HD_front_rc_RGB.jpg

skynett

táhlovej- díky. Asi je rozhodnuto. Ale ještě počkám jestli nepřijdou i jiné možnosti.

tatin

skynett-to jsou už právě pro mne ty zbytečné fičuriny a počítač nechci. Nechci to jako hračku. Jsem už rád,že i ketiv666 podpořil můj názor na stroj.

tatin

Mas nevhodny modul pro tvuj prijimac. V tomto starem Humaxu tento modul nechodi korektne. Mel by tam slapat stary Philips/SCM s kartou ICE. Ten se prodava za pak kacek na inzeratech. Tusim v nem jel i Mascom. Ale to ti mel poradit tvuj prodejce. Smit Irdeto v nem proste chodi blbe.

J a
Registrace: 7/2005

Ten Humax má pro moduly rozhraní CI nebo CI+ a co máš za Smit modul CI/CI+ nebo CI+ ? Dej vědět .

CES
Registrace: 4/2007

To: tatin

Ahoj,
uz si sa sice zmienil, ze tam mas posledny firmware, ale nenapisal si verziu. Takze pre istotu sa pozri este tu:
http://www.humaxdigital.com/uk/support/downloadcenter_model.aspx?category_seq=48

Su tam 2 posledne verzie " (System_ID_3002.0000(EU))_HDXSCI_v10016.hdf a (System_ID_3002.1000(ME))_ME_HDMXSCI10012.hdf"

Ako na to je tu [potrebujes rs232 kabel (prepojenie 2-3,3-2 a 5)]: http://www.humaxdigital.com/uk/support/downloadcenter_model_tool.aspx?category_seq=48

Ako je napisane v info co nasiel "skynett", po napaleni noveho firmware (ak vobec je novsi) urob nove naladenie stanic....ziadnu zalohu.

Kazdeho funkcneho stroja je skoda, tak pred tym, nez sa ho uplne rozhodnes odpisat, skus este tieto softy. Aspon ho odpojis od zivota s kludnym svedomim ;).

----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same.

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

Sato- mám vyzkoušený p.č. končící 15 i 16 a pořád stejné. Nové naladění není pro mne problém. Už jsem to dělal několikrát. Nic nepomáhá. Je opravdu škoda,že s CW jede perfektně a vzhledově je jako nový. Ten firmwere 10016 právě vysel už před čtyřmi roky a od té doby už nic. Dík.

tatin
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra