![]() |
|
tak trochu mimo tanierabi-wiring, je v tom nieco, alebo je to len taky "vynalez uja elektrona"? |
ludo
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 326 |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraano je v tom niečo. Dva káble navyše. Na zosiku by si mal mať výstup na banániky aj na zašroubovanie.http://www.google.com/search?q=bi+wiring&hl=cs&client=firefox-a&hs=w3o&rls=org.mozilla:cs:official&prmd=imvnsfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=cKi2T5KUDciOswaM8Z3nBw&ved=0CGYQsAQ&biw=1304&bih=588 vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
ludosamomasoodkud a v jaké souvislosti jsi to opsal ???asi jde o variaci na dvojdrátové vedení fr-moll |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraVsadil bych se, že to nepoznáš, když už tak spíše bi-amping.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanierabi-amping ma smysl velky, ale bi-drat blbost, stejne jako drahe kabely za tisic a vic.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraviac info je tu http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1709&t=1072505vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo taniera@Sax, ještě když mě to kdysi bavilo..vzpomínám na jeden CD přehrávač s výst. impedancí 5ohmů..Už si nevzpomenu, co to bylo. :) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanierakupil som repraky, wharfedale diamond 10.1 a maju 4 svorky ktore su zmostikovane, ze pozriem preco to tak je a v navode odporucaju presne to: 2 kable navyse. cudna vec. nie som ziaden audio manik, oni to tam popisuju ze to zlepsuje zvuk... |
ludo
![]() |
|
ludoTak je nechej normálně propojené a natáhni si pořádný kabel odpovídajícího průřezu, udělej pořádné uchycení kontaktů a více bych to neřešil. Žádnej lepší zvuk by ti to nepřineslo. Jednou v nějaké prodejně s hifi technikou jsem viděl takto propojené reprosoustavy s koncovým zesilovačem, kde byla výšková a basová sekce propojená solo vodiči a na zesilovači jednotlivé sekce připojené v výstupu Speakers A resp. B. Hovadina neskutečná. Ty dva výstupy tam výrobce zesilovače dělá z uplně jiných důvodů.Zapojení bi-amping má technické opodstatnění, umožnuje tak obejít/vyřadit/ pasivní výhybku v reproboxech, protože dělení kmitočtu probíhá ještě na nízkoúrovnové bázi, před koncovými zesilovači. Nezvyšuje se tak zbytečně činitel tlumení koncového zesilovače, či fázové zkreslení reprodukce atd. A vyšší strmost oddělení je rovněž jednodušší provést s aktivní výhybkou, než s pasivní uvnitř boxu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraPokud máš bedny od 30 litrů výše, tak to můžeš začít řešit, jinak nemá význam se tím zabývat...A když jo, tak to budeš slyšet, postav to na hroty a zapoj zvlášt basy a výšky a uvidíš ten rozdíl/spíš uslyšíš/Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
re: .....Ano,jsou více separované basy a výšky.Jinak High-end je spíše o pocitech,dčt za jeden komponent kilo a více už je asi na pováženou...Na výstavy se na to z nostalgie jezdíme dívat,když tam vidím kabely za padesát prutů a reproduktory za míč....Výrobci už zareagovali a nabízí i zlacené HDMI kabely cca za pět prutů ..Říkal jsem si,jak by asi vypadala Fashion CS z 23,5E propojená tímto "zázrakem"...Ale stejně jako v audiu,tak i ve videu si vystavovatelé dávajî pečlivý pozor na to,co tam pouští.Co jsem se tam kdysi naprosil,aby mě předvedli ES tuner od SONY,jestli těch dvacet prutů za něj je adekvátních...To bylo výmluv-"nemáme tady anténu na FM(Ve dvacátém patře Corentie s přímým výhleden na všechny důležité vysílače v Praze..)Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieradik chlapi, co vravite znie uplne logicky, zhruba tak som si to vysvetloval. bola tu vsak ta neistota ci to predsa len nieco so zvukom moze urobit... |
ludo
![]() |
|
Uz ked sme pri Bi-amp...Pokial ma zosilovac podporu Bi-Amp a reprosustava po 3 oddelene vstupy (teda samostatne vysky, stredy, basy) je pri Bi-Amp lepsie nechat samotne vysky a premostit stredy s basmi, ci nechat samostane napajane basy a premostit stredy a vysky ? Mne bolo doporucene vysky nechat spolu so stredmi a basy samostatne. Vie to niekto potvrdit ? Vdaka.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 621 |
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieramas spravne doporuceni.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraNeviděl jsem třípásmovku s třemi páry konektorů. Právě naopak i u 2,5 - 3 pásmovek s BI vždy zvlášť pouze výškač(samozřejmě s výhýbkou).Takže ti jde nejspíš o připojení nějakého přídavného pasivního subwooferu, pak bych s takovým zapojením souhlasil.(Mívá výstup pro středobasy i v sobě) právě s ohledem na výslednou impedanci celé této "soustavy" Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
TomikTaketo nieco myslim : http://shop.xtz.se/images/P_9629_6_750-325.jpgAB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraFakt jsem to ještě neviděl, ale už se o to min. 10 let nezajímám. Vivat mp3 ;PZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraNo 10 rokov pri reprakoch, to uz sa trebalo obzriet po niecom novom. ;)AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: tak trochu mimo tanieraBlbost, jsou teprve tak správně zahořené ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
![]() |