Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

volba kanálů na Humax Irhd 5100s

Na tomto novém přijimači jsem nyní zjístil, že mi nefunguje číselná přímá volba předvolby vyšší (nyní) než 103. Přes seznam kanálů nebo Guide jde normálně nalistovat a zvolit, ale přímá volba třeba 120 nejde. Číslo nové předvolby se na moment zobrazí, ale nedojde k přepnutí...

Přijimač mám asi měsíc s vloženou kartou ICE irdeto. Nejsem si jistý zda to je od prvého uvedení do provozu,( zjístil jsem to teprve nyní) nebo to nastalo nyní v souvislosti s automatickou aktualizací nových německých programů HD. Před tím, než jsem vymazal ty nové aktualizované HD programy tak volba fungovala do 107. Nyní jen do 103. Obsazeno mám asi 170 pozic.
Je to softwearová chyba těchto přijimačů, nebo závada kusu ? Díky Bert

Bert
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

volba kanálů na Humax Irhd 5100s (# 37)

Takto se choval Humax, když měl starý software. jaké číslo software má tento přijímač? Zkus jej vypnout ze sítě a znova připojit.

pepa12
Registrace: 6/2007

volba kanálů na Humax Irhd 5100s

V seznamu se U Humaxu kanály nemažou - potom dojde k výše zmíněnému defektu.

zolik645
Registrace: 7/2009

RE: volba kanálů na Humax Irhd 5100s

Mám sw 1.01.09, ze sítě jsem také vypnul, beze změny... Bert

Bert

Je to chyba v softu, co se tahne od te d.o.j.e.b.a.n.e verze tusim 06, co skylink vypustil do obehu pred pul rokem. Od te doby na jednu opravenou chybu jsou dve nove. Dovozce na to s.e.r.e, skylink taktez a tak se to proste tahne a tahne.....

J a
Registrace: 7/2005

Skutečně povzbuzující zpráva !
Myslíte, že uvedená chyba by nenastala, kdybych po továrním resetu naladil pouze žádané stanice a tedy neprováděl mazání těch nepotřebných ?(Asi to ale nebudu dělat)
Nebo popřípadě naladil normálně a provedl pouze přesuny a jinak nic nemazal??
U radií jsem tuším nic nemazal, pouze dělal asi přesuny a přímá volba normálně funguje.
Až na uvedený problém jsem ale s přijimačem spokojen. Jenom jsem asi při ladění správně nezablokoval aktualizaci stanic a tak se natáhly na konec ty nové německé HD.

Bert

Ked tak

citam o tych certififikovanych strojoch,vylucme ze stale robia chybu uzivatelia.Potom oni vlastne maju sertifikat o tom,ze vedia citat a pisat na kartu skoro ako po......i.
Cize nic ine uz nemusi fungovat ? :bigeyes:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Me zarazi jedna vec,ze rychle zmizel Humax 5100s se sw 1.00.02 z nabidky a rozmohl se prodej Humaxe s verzi Topfun,ktera je ale po sw strance pojebana.Pripada mi to jako kdyby naladovali ten sw 1.01.09 do zbytku pristroju tech se s 1.00.02 jenom aby se prodali za ucelem,ze to uz umi internetovou aplikaci.Ten Humax neni vubec spatny.hlavne po obrazove strance.Proste po te nevydarene verzi 1.01.06 se to sere a neni nikdo,kdo by to dal zase trochu dohromady.Tenhle Humax asi uz u nas s prodejem skoncil,pokud Skylink nezacne tlacit na vyrobce,aby to dal do poradku.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

verzi 02 delal dovozce tak, aby prosla certifikaci. Az na par drobnosti byla zcela OK a kdo ji ma at ji nemeni.
Dodrbanou verzi 06 s TOPFUN dal do obehu skylink spolu s humaxem, kdy uplne obesli dovozce. Od te doby se to sere.
Humaxy dovazi dve firmy. Kdo ma vetsi vliv na SW v dnesni dobe tezko rict, mozna ze ani jedna z nich.
Humax neni zadny rychlik v upravach SW a nidky nebyl, na druhe strane ale jsou ty Humaxy spolehlive a az na obcasne chybky chodi celkem v pohode. O zakaznicich s Humaxy nevim, o ostatnich se to rict neda.
Rukama me prosla tak polovina tech jakoze certifikovanych. Muj zebricek je Humax, Zebra/Gosat7050, pak dlouho nic a pak ten zbytek.
Muj nazor je ten, ze skylink mel certifikaci ukoncit na pomezi ctecka a karta a do ostatniho se n.e.s.r.a.t. Proste tak, jak bylo kdysi certifikovane cryptoworks a smytec. To, co predvadi jen nasira a vali hnuj na ty jejich certifikovane stroje.

J a

Ja,mam dva pristroje od Humaxe.Jednoho s tovarni verzi 1.00.02 a druheho s opravnou verzi 1.00.06,jelikoz jsem si stahl ten nevydareny sw 1.01.06.Ta opravna verze ma mensi chybu,kde pri ladeni novych stanic na Astre3 od Skylinku/Cslinku se neulozi na konec seznamu.Pri ladeni novych stanic na Astre1 je vse ok.Pomuze pouze tovarni nastaveni a znova vse naladit.Je to neprijemny,ale co se da delat.

HYPER
Registrace: 11/2010

Ako povedal Havel,kdyz dva delaji totez,neni to vzdy totez ...tak to aj vyzera.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Hoši, díky za rozbor uvedeného problému, ale neznáte odpoveď na moji otázku výše uvedenou ??? Díky

Bert

Je to SW nedodelek, o kterem dovozci vedi ale jaksi neresi.
Takze dalo by se rict je to vlastnost :(

J a

Pod příspěvky Ja se můžu jen podepsat.
Tak, Humax uznal svou chybu se svým zastoupením v Blavě a toto zastoupení brzy končí.
Humax bude pro CZ zastupovat opět jen jedna CZ firma, která bude jistě tlačit na pořádný FW. Bohužel Humax svým "dvojím" obchodním zastoupením stratil skoro 1 rok v pořádné zpětné odezvě k tomuto modelu přijímače, protože asi každý by se vykašlal dělat podporu pro někoho druhého (zadarmo). Takto skončila velká část kvalitních výrobků (nejen sat), na podpoře a podpora se dá dělat jen, když čas strávený nad testováním, hledáním chyb, vymýšlením čehokoli ..... někdo nějakým způsobem zaplatí. V tomto případě třeba desetikorunou z prodaného kusu apd.
Teď již jen musíme vydržet, než se podaří ztracený čas dohnat. Věřím, že na podzim to bude nejen "nej" po HW stránce certif. přijímač, ale že i po FW stránce již pojede tak, jak mu jeho HW umožňuje a bude využitý potenciál tohoto stroje.

Zip
Registrace: 1/2006

Bert

Je to chyba FW, nikdo pořádně neví kdy a jak přesně vzniká, jestli odmazáním pár programů v seznamu, nebo přesunem programů atd.
Nejsem si úplně jistý, ale zkus naladit programy po továrním nastavení v režimu nastavení antény - DiSeqC. Na přednastavené Skylink, monoblok, nebo LNB se vykašli. V této versi ladění, nemám žádné stížnosti.

Zip

Super ta firma zastupovala az jeden model od humaxu,na to treba firmu ? :laughing:

liquere

Jeden model výhradně pro ČR. Ostatní modely jsou prodávané všude, např iCord atd.

Zip

Pozeral som webstranku ako pises v produktoch maju len tento jeden model,hned vidiet ze to je taka schnel fi..n s.r.o.

liquere

@ja Humax

Sorry, když vezmu v uvahu certifikovane stroje - mezi zakazniky Humax na prvnim mistě????- pouze v připadě, že zakladaš dobročinný spolek.(Jestliže jsi prodejce) Zebra/Gosat - lepší varianta - ale taky nic moc. Jinak souhlasím, těžko vybírat.

zolik645
Registrace: 7/2009

volba kanálů na Humax Irhd 5100s (# 394)

Tento problém s přepínáním programů pomocí tlačítkové volby ovladače, který nebyl dořešen minulým softwarem, řeší nový aktuální. Proto nahraj do Humaxu aktuální sofrware verze 1.01.10.

pepa12
Registrace: 6/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra