Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem 36E na T90 - Ostrava

Tímto bych navázal na témata

https://www.parabola.cz/forum/topic-64920/

https://www.parabola.cz/forum/topic-70761/

Děkuji Mistrovi "samorost" za poskytnutí kruhového LNB GT-SCIR40 za pusu :-)

Mám Torroida 90 se středem na HotBirdu 13 a rozsahem 5W-28E, takže jsem byl smířem s posunem celého toho krámu na východ. Přesto jsem dal ten kruhový LNB úplně ke kraji a ejhle..... naladil jsem všechny DVB-Skové stanice z družice 36E se sílou cca 5-6dB, zkusil jsem otočit parabollou na východ, signál se nezlepšoval, takže pozitivní hledisko je to, že si nemusím rozhášet zbytek Torroidu a nastavovat zbylých 8 LNB, negativ je ten, že síla signálu se nijak nezvyšuje a DVD-S2 programy vůbec naladit nemohu, Zkusím jak mi poradil "samorost" otočit s celým Torroidem ve směru hodinových ruček, i když zde si asi oslabím příjem družic na západě (5+4W). Jinak tento konvertor má oscilátor oproti univerzálním LNB posunut o 150MHz, takže buďto při manuálním ladění nacvakat do přijímače frekvenci o 150 MHz nižší, než je reálná frekvence družice, nebo v satellites.xml to přepsat natvrdo. Jinak v DM800HD mám nastaven UNI LNB a pravotočivé frekvence hledám jako Horizontal, levotočivé jako Vertical...

hotovyrad
Registrace: 3/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

Natočení celé T 90-skew paraboly

doporučuji nejen ve směru hodinových ručiček, ale též i v protisměru, prostě na nejlepší výsledek.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

RE: Příjem 36E na T90 - Ostrava

neni ten rozsah nejakej malej ? bez prodlouzeni lyziny tam mam 8W-39E a tady v galerce ma chcaldorini s prodlouzenim lyziny dokonce 8W-45E.
doporucil bych ti pri ladeni skew anteny pouzivat naraz 2-3 merici body kuli rychlemu nalezeni maxima po cele lyzine. tj na obou stranach a na stredu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Nastav si tam kmitočet lnb na 10750.

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

příjem 36E na T90 - Ostrava

Myslel jsem si, že když dám LNB více ke středu a Torroida natočím k východu, zlepší se mi signál.... není tomu tak, stejně mi ani nepomáhá otáčení

hotovyrad

Jinak je zvláštní, že nenaladím ani jednu DVB-S2 stanici, přitom DVB-S mám všechny.... sice 6dB není žádný kauf, ale přece ty S2 nejsou o tolik náročnější....

hotovyrad

To nieje universalny lnb nastav si tam kmitočet lokalneho oscilatora na 10750.

pele1

frekbvence

kde to mám nastavit? Mám zde LOF/L, LOF/H a Práh..... jaké tři hodnoty tam mám dát? Jinak odečet 150 MHz nefunguje košer.... Transponder 12054R jsem nenaladil na minus 150, ale minus 100 MHz....

hotovyrad

LOF/L a LOF/H daj 10750

pele1

jo, do obou kolonek jsem nacpal 10750, a asi pokud jde o frekvenční nastavení LNB, je vše OK, protože automaticky dle Satellites.xml mi Dreambox našel 78 stanic, bohužel ani jedna DVB-S2. Pozitivní je, že nemusím nic přepočítávat, frekvence sedí, jen Levotočivá se musí naladit jako Vertikál a Pravotočivá jako Horizontál.... nebude zde zakopaný pes pokud jde o příjem S2?

hotovyrad

A modulaciu maš spravne je to DVBS2 8PSK.

pele1

jo, mám.... drtivá většina frekvencí jde přes Beam Russia 0, takže signálově pokud mi jedou Skové, musí jet i S2.... ale s S2 nenaladím nikde nic....

hotovyrad

Vyloučil jsem možnost lepšího příjmu při posunu LNB více ke středu Torroidu. Posunul jsem jej o 10 stupňů doprostřed, vdle stávající Astry 23 a natočil parabolu více k východu, i po korekci Skew jsem se nedostal výše, než na 6,5dB, spíše naopak.... tudíž si pohrávám s montáží offsetu 102-110 jen a pouze na tuhle družici, myslíte si, že si signálově pomohu? díky

hotovyrad

parametry

je zvlastni, ze v menu "vyhledavani satelitu" kdyz natlucu ten DVB-S2 transponder na dane frekvenci a s parametry, ktere tam maji byt, tak mi ukazatel signalu nejakych 6 decibel ukaze!!§ Takze signal toho transponderu tam je!!! ale pri manualnim ladeni s temi samymi parametry nenaladim nic!!!!

hotovyrad

pokud je tvoje toroidka na stredu stejne vykona jako na kraji tak mam pochybnost o jejim dokonalym nastaveni . pokud koukam dobre, tak si behem pul hodiny antenu povolil, otocil, zmenil nakloneni, nandal LNB, nasteloval , poladil prijimac a zase vratil zpet. to je podle me nezvladnutelny. anebo jo, ale ten vysledek je nepredstavitelnej.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

to bublajs

samozřejmě celou jsem ji nerozhašoval.... proč bych taky měl, když u všech ostatních družic jsem měl přes 15dB.... ale na těch Skových transpondérech jsem na nějakých 6-7 dB, což s jakous takous rezervou je pohodová hodnota..... avšak stále ani ťuk pokud jde o S2, a to v signálu nebude

hotovyrad

no tak ony ty S2 jsou slabší, jak jsem zjistil.... mám offsetku 100, je otázkou zda bych si pomohl..... je samozřejmě otázkou, na který Beam se Platforma přestěhuje...

hotovyrad

Tá anténa bude asi malá...Keď ti ukazuje na 8PSK TP 6 dB je to jednoducho málo.
Môj STB potrebuje minimálne pre
-8psk 2/3 - 6,5 dB
-8psk 3/4 - 8,0 dB!
-8psk 5/6 - 9,1 dB
predpokladám ,že u teba to bude podobné...

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

to marval

jo, už na to taky přicházím... čistě teoreticky mohu s LNB na Torroidu jít ke středu a všechny ostatní posunout, skew otočit víc "provýchodně" a vytřískat maximum na 36E, avšak pak bych přišel o 5W a skandinávské stanice na 0,8W by asi byly tak slabé, jako nyní ti Rusáci... samozřejmě je otázkou, kam se posune Platforma, do kterého svazku na 36E..... zatím asi nebudu panikařit, protože rozlaďovat zbytek je opravdu hloupost... event. mohu sledovat Aukro, zda někdo nebude časem prodávat 120+ a hodit ji sólo.... LNB mám, jsem připraven, ale lámat to asi nyní je hloupost

hotovyrad

fakt by si musel tu toroidku poradne sestelovat aby si z ni dostal max.to nestaci jen tak nejak otocit :)

bublajs

to bublajs

jasně, ale pokud bych chtěl posunout LNB blíže středu, tak prostě ten ústupek na západě udělat musím, nyní je T90 seštelovaná na rozsah 5W-28E perfektně, takže si musím vybrat, buďto se zaměřit na východ a oželet západ, nebo to nechat jak to je a na 36E se spokojit jen s Skovými programy....

hotovyrad

radsi sezen antenu solo, to bude asi fakt lepsi reseni

bublajs

to bublajs

přesně tak, pokud bych někde zahlíd 120 za dobrý peníz, tak do toho jdu, ale i tak jsem rád, že nějaký signál zde je a podle mě bude 120 i na ty HDčka stačit.... mám naladěných 102 SDček v DVB-S, což je celé NTV a Trikolor, ale pro S2 bych ještě drobet výkonu potřeboval, ten Torroid je bohužel kompromisní řešení a ze západu ubírat nechci, hlavně 4W má vše podstatné z Ukrajiny a o to bych přišel jen velice nerad.... bylo by to vytlučení klínu klínem...

hotovyrad

pokud ti jde o platformu tak jen nechápu proč to řešíš už teď když ještě na 36e nevysílá...? stejně budeš muset testovat až konkrétní finální TP po přesunu, pak teprve budeš vědět na čem jsi ... tj. dvojí práce

lance
Registrace: 10/2008

to lance

Jak se říká... kdo je připraven, ten není překvapen, navíc programy z Platformy už na 36 jedou v NTV.... samozřejmě věřím, že Platforma půjde do Evropského a ne do Ruského svazku..... bylo by to logické, pokud nechtějí přijít o abonenty z EU.... ale i tak jsem NTV chtěl, přecejen těch sportovních kanálů tam mají mnohem více, než Platforma.... vše nové v Rusku už chodí jen na 36, na 9 ani ťuk....

hotovyrad

výsledky....

Dupal jsem se s tím do teďka celou noc.... dal jsem ten kruhový LNB dokrostřed Torroida, kterého jsem naladil defacto napevno jen na 36E, dostal jsem se na 8dB u DVB-S stanic, jednu S2 frekvenci jsem naladil, ale těch 6dB nestálo za řeč. Takže jsem to vrátil zpět a nastavil si T90 naprosto úžasně mezi 5W a 28E. na VŠECH HD platformách všech družic (všechny SKY, Canal+) nejdu pod 15dB, většinou 16,5 a více.... a abych pro příjem byť atraktivních programů, ale jen jedné platformy šel se vším ostatním hodně dolů, to je blbost....Vidím to na vyčkání na nějaký dobrý prodej 120ky, a 36E namontuju sól... navíc asi nebudu panikařit, jak to bude s tou Platformou, kam na tu družici půjde.... Pokud do celoevropského svazku, tak zde bych s T90 stačit měl a v tom případě bych programy NTV/Trikolor oželel. Důležité je, že ale nějaký signál zde mám a pokud bych hodně chtěl, tak tu 36E pořeším... Díky všem za postřehy, pokud by někdo věděl o nějaké 120cm, beru!!

hotovyrad
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra