Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Humax 5100S a DVD rec Panasonic

Nevím jestliže se s tímto už někdo setkal - Humax 5100S propojen HDMI s LCD TV Philips, kabelem scart do AV2 DVD rekordéru Panasonic, z AV1 do TV Philips. Na tom není nic zvláštního, ale v případě že chci něco nahrát na DVD rekordér tak mně HUMAX hodí hlášku - Program nelze sledovat prostřednictvím připojení HDMI, protože TV nepodporuje ochranu dig. obsahu HDCP.........Když z této sestavy vyhodím kabel HDMI, vše jede jak má.
Víte někdo co to má znamenat????

zolik645
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Možná

vymoženost licen.přístroje?Jinak jsem se s tímto ještě nesetkal u tzv.pirátských přístroju. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Zapojoval jsem asi 20 kus a taky to vidím poprvé.

zolik645

Ještě

jen tak ze zajímavosti ten rec.nemá HDMI výstup?

hobo

RE: Humax 5100S a DVD rec Panasonic

Možná má, ale k nahrávání je mu nanic..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

To jistě

ale potom bych to propojil trochu jinak i ten sat s rec.ten jediný nutný scart třeba by se to nějak oblblo. ;)

hobo

Hdmi výstup nemá, ale jak podoktnul Tomik stejně je to jedno, jenom mně nejde do hlavy - jak ten SAT vlastně pozná, že je s TV propojen přes HDMI a že chci nahrávat!!!
Jak píši výše - Humax 5100S propojen HDMI s LCD TV Philips, kabelem scart do AV2 DVD rekordéru Panasonic, z AV1 Panasonicu scartem do TV Philips. Dokud na TV sleduji sat. - vše OK. Když sleduji DVD - vše OK. Chci začít nahrávat ze SAT. (a sledovat jiný prog z DVB-T) na DVD - nahrávám, ale po cca. 10s tato hláška - Program nelze sledovat ......
Když vyhodím HDMI tak vše jede. :bomb: :bomb: :bomb:
Jenže majitel si pořídil HD sat ne proto aby čučel na bednu propojenou přes scart.

zolik645

Humax podarovat příteli a dvd nepříteli.

Pak pořídit něco, co je určeno k odkódovanému nahrávání. Na HDD.

Nebo koukat přes scart.. :((

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

No jo, ale majitel sestavy být zákazník, hdd k sat nechce(vcelku chápu, když má dvd s hdd) a na hdd už nemá prachy. Rv

zolik645

Možná

zkusit to nahrávací propojení jenom přes RCA CVBS pokud je to možné.Třeba to zabere.

hobo

všechny přijímače SkyLink Ready používají HDCP. U některých jde vypnout. Více třeba na: http://www.tvfreak.cz/art_doc-F3F20E66D7DC49E1C12578D900562DA4.html

RAFI007
Registrace: 1/2006

A to jsem myslel, že HDCP jen u PC.
Jenže jak se sat dozví, že chci nahrávat, když je s DVD REC propojen přes scart....

zolik645

@zolik645

HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) je ochranný mechanismus pro ochranu digitálního obsahu, používá se s HDMI. Technologie vyvinutá Intelem pro nežádoucí nahrávání HDTV.

Mylím že jasné vysvetlenie. Sám píšeš, že keď odpojíš HDMI kábel, tak sa nahrávať cez SCART dá. To už nie je samozrejme nahrávka HDTV. Humax sa správa len tak ako to má naprogramované v SW a ako pripojenie k inému HW vždy vyhodnocuje ako hlavné, to najkvalitnejšie. V tomto prípade HDMI.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@maneto

Zkus si přečíst moje předchozí příspěvky. Děkuji vřele RAFI007 - v rámci možností jsem nastudoval......Jak píši výše - Humax 5100S propojen HDMI s LCD TV Philips, kabelem scart do AV2 DVD rekordéru Panasonic, z AV1 Panasonicu scartem do TV Philips. Dokud na TV sleduji sat. - vše OK. Když sleduji DVD - vše OK. Chci začít nahrávat ze SAT. (a sledovat jiný prog z DVB-T) na DVD - nahrávám, ale po cca. 10s tato hláška - Program nelze sledovat .........................Ta potvora prostě pozná, že chci nahrávat (je propojena přes scart.)

zolik645

@zolik645

"Když vyhodím HDMI tak vše jede." - prečítal som si...
Humax pravdepodobne nerozlišuje pripojenie pomocou HDMI k TV a nahrávanie pomocou SCART k DVD rekordéru ako dve akcie, ale vyhodnocuje celú akciu ako celok, pripojenie HDMI + nahrávanie.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Bud jsem natvrdlý já, nebo oba. HDMI jde do TV, ne do DVD. Ještě jednou - Mám problém v tom, že Humax prostě pozná, že na DVD stisknu tlačítko REC.
Já se ptám jak se to Humax dozví, že chci nahrávat. Jedině tak, že by komunikoval s Humaxem po scartu - ale tato možnost si myslím neexistuje.

zolik645

zolik645

Existuje už jen tím, že pokud je aktivní DVD je na scartu 12V a některé přístroje měly použité určité piny pro sběrnici, ale to nebude tvůj případ. Zkusit můžeš zapojený scart jen na CVBS+Audio(nepoužít plně zapojený Full 21pinů) a uvidíš co nastane.
A co když pořad nahraješ na externí HDD na SAT a poté zpětně zkusíš play na SAT a rec na DVD? Jak toto dopadne? ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

@Delta1

První část tvé odpovědi je mně jasná - myslím že +12V pin nemá na situaci vliv. Budu mít možnost odzkoušet až za delší dobu (majitel se stěhuje). Zkusím nejprve plně zapojený scart s odpojeným pinem+12V, potom CVBS.
No a druhá situace dopadne tak jako při přímém nahrávání (předpokládám).

zolik645

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra