![]() |
|
VU duo a co dálTak jsem se dnes stal majitelem pro mě první linuxové mašinky VU+duo,tak mě nekamentujte,když pro vás už odborníky,budou mé otázky znít blbě.Za prvé,VTI nebo PLI?Má VU blocker?Díky že mě nebijete a poradíte,žádný učený z nebe nespadl. VU+duo,VU+duo2
|
modrej
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 80 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: VU duo a co dálwww.ab-forum.info |
milan333
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: VU duo a co dálTam si postuduj budes spokojny.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: VU duo a co dálUmí to všechno. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: VU duo a co dáltak třeba mě nejvíc vyhovuje Open AAF, používám ho jak na Vu, tak i na Clarke-Techu, v nich mám na dekódování stáhnutej oscam s emu, blokovat zápisy to taky umí, záleží jak se ten oscam přes webové rozhraní nastaví :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: VU duo a co dálNo Emile,aj ja idem na AAF,len mam iny skin a nie oscam s emu.Co je take v rom oscam emu co inde nie je.Tusim jedine ze je to pokope,alebo mi nieco uslo? :)))Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liqueretak já občas pustím nějaký to mtv z austriasatu, ten oscam funguje dobře, tak nač to složitě kombinovat s něčím jiným :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: VU duo a co dálTo ide aj na cccam aj s kartou,pravda neskusal som ten oscam s emu,len klasiku kvoli karte,ten slapal tak som to odfajkol. :)))Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU duo a co dáltak já jsem zvyklej na ten oscam, protože před rokem ICE karta nešla na ničem jiným. Abych pravdu řekl, tak ani nevím jak se v tom cccamu něco konfiguruje :scared: :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: VU duo a co dálv ccamu se nekonfiguruje nic, das kartu a jedes |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
rj45jasně, měl jsem třeba na mysli nastavení sdílení, nebo třeba blokování zápisů, prostě sem se ani do toho configu nedíval :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: VU duo a co dáljasne, to je vsak urcite jednodussi nez u oscamu |
rj45
![]() |
|
RE: VU duo a co dálVTI alebo PLI = 100 ludi, 100 chuti, citaj fora, rozhodni sa.Mam VTI... Bloker je otazkou dalsich instalacii softwaru do stroja. Bud manualne alebo jednoducho cez tacildo na DO - cez internet ak mas napojeny stroj na sieti. VTI aj PLI toto "sosanie softu z netu" podporuje. Na precitanie karty potrebujes doinstalovat napriklad cccam 2.3. zvlada citanie/zapisy Skylink ICE, emulaciu a ma aj bloker. Oscam zvlada viac, je pre zaciatocnika komplikovanejsi. Viac nema zmysel pisat. Najlepsie sa naucis samostudiom a nemusis sa doprosovat ludom, co si casto nevida na koniec nosa :-) |
peto75
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 146 |
![]() |
|
RE: VU duo a co dálVuvuzela je dobry stroj...... R^ :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU duo a co dálnejlepsi, ale nesmi ti ho prodat ferda pokud jsi zacatecnik, ktery o nem nic nevi, pak je to ma maslu |
rj45
![]() |
|
RE: VU duo a co dálJasne nie je to zehlicka... R^ :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Taky VUTaky jsem z různých šrotů přešel na VU ,aniž bych cokoli věděl o Enigmě. Cyklicky střídám image VTI,PLI,Black Hole, Sif,OAAF,ViX, Turkuaz,Pod, Cubic když vyjde nový image tak zkouším... No taky to vývojáři často podcení a nový image je funkčností horší než předchozí Momentálně jsem taky na AAF kde používám CCcam 2.3.0. Zjistil jsem, že přepíná o trochu rychleji ,než oscam, který jsem měl předtím. Pštros je u obou asi stejný. Nakonfigurování configu (na to co chceš)je v obou případech otázka 10 vteřin. Dají se stáhnout už i jakési hotové??? Na začátek zkus třeba AAF , tam se dá instalovat softcam (CCcam 2.3.0) přímo v menu, které je dost intuitivní i pro začátečníka. Přes ftp klienta se přes LAN připojíš k VU najdeš si config v(usr/keys) ,v texťáku ho otevřeš a přepíšeš a doplníš: B: /dev/sci0 07B: /dev/sci1 07. Pak přepíšeš samotný název configu, aby měl tvar CCcam.cfg, do té samé složky případně nakopíruje CoftCam.Key a máš Pštrosa s blokerem... Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
to jerry00Prosím Tě jerry, kde jsi začínal? Mám doma ultimo a už mi z toho jde hlava kolem. Není k dispozici něco jako dreambook pro vu+? Potřebuji si to všechno trochu srovnat v hlavě. Holt skočil jsem do bazénu a neumím plavat, ale začít nějak musím :))) Dik za každou raduDm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
To TukanJá mám Vu+ Uno. No když narazím na nějaký problém, zadám do googlu, on vyplivne miliony odkazů a pak jsem hledal nejdříve české atd. postupně jsem si oblíbil nějaká fóra, kde najdeš image, pluginy,postupy atd. Kdo umí engliš, tak by neměl mít problémy se sehnáním informací. Na AB mi jeden dobrý kolega dal radu, jak na oscam a tím jsem začal. Zatím jsem se dál nedostal. mě stačí rozchozená ICE a bloker (popř. emuš).Na sdílení karty doma jsem se zatím nedostal.Není to aktuální. Jak je to s Ulimem nevím, ale je dost mladý, tak se dá předpokládat, že může mít ještě nějakou dobu problémy???Uno to měl taky. Další problém jsou image. BH 1.7.2 byl super, BH 1.7.3 je zelená smrt už po prvním spuštění.Poslední dobou už vývojáři zapartykují do základu některé pluginy rovnou do Enigmy, což někdy působí problémy, když tam něco doinstaluju, tak se to dokrentí, že pak musím přeinstalovat celý image.Nebo tam nainstaluju plugin, který shodí enigmu a zase musím přeinstalovat. To je největší nedostatek Enigmy, že spadne dokonce i když nenajde blbý obrázek ve skinu :fuming: místo aby ho vynechala vypsala třeba ikonu otazníku, tak se zasekne a musím přeinstalovat... Takže chce to začít tím, že se nechá výchozí skin, který by měl být odladěný a postupně si dělat zálohy image a doinstalovávat co potřebuješ a zase zálohovat .. Pravidlo u Enigmy je : Čím méně-tím lépe :)))Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
jerry00nemusis az tolik zkouset, nebot polovina je orezane ci upravene pli- staci ti pouzit meoboot a zkouset vti, blackhole, openpli |
rj45
![]() |
|
RE: VU duo a co dálJá bohužel musím zkoušet co se dá. Zatím musím mít VU jen pro sebe , protože kvůli ovládání stroje máme doma stále jako hlavní stb Dreamsky 256, který moje inteligentní stará dokáže i zapnout. No každou chvíli zamrzá nebo vyvádí jiná alotria. Bohužel některým ženštinám ani 6 let studování na Matfyzu neumožní zvládat jednoduché úkony při ovládání domácích spotřebičů. Takže mám UNO a přes net streamuju do iMaca, když se neshodneme na programu.Udělat VU hlavním strojem domácnosti si nedovolím. Nestojí mi to za tu držkovou, kterou mě stará pokaždé, když se něco dojebe, počastuje... :)))Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: VU duo a co dálCoraz viac img vychadza z PLI najblizsie aj Cube bude na baze PLI.Ale zaklad je venovat tomu trochu casu a potom bude pristroj sluzit k spokojnosti a nie naopak,ze clovek bude sluzit boxu.Tukan ved popis s cim mas konkretne problem a co tam mas . Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
jerry00haha, ovladani vu+ je jednodussi pro tvou pani, o tom ani minutu nepochybuj, to ten dreamsky je naopak pekny kousek, pamatuj ze enigma je to nejprijemnenjsi prostredi pro uzivatele co muze byt, to zadne nxp,sti nebo ali i s nejakou sh4shit enignou neumi a nebude umetdej si do vu+ openpli,upgraduj pote vzdy pristroj primo z menu netestuj a budete doma vsichni spokojeni to mi ver |
rj45
![]() |
|
rj45To ovládání jednodušší není. Přinutit Enigmu, aby šipky Nahoru/Dolů na kříži OD přepnuly programy nahoru nebo dolů, je neřešitelné ,tvrdošijne zobrazí přehled programů.Šipky L/P lze upravit.Pak následuje hledání a instalování různých pluginu, které skátají naději, to nějak vyřešit. No a jsme tam, že v pérdeli pane hrábě, protože posléze se zasíří enigma a jde se přeinstalovat.Naposledy mě právě dostalo slavné OpenPli, protože nastala zelená smrt, po každém pokusu dostat se do sítě( tedy volba v menu). Platí výše psané, že image jsou dělány tak, aby jakž takž byly odladěné v základu. Další je na own risk.Některé image stojí zaprd i v základu. nemluvě o automatické instalci z netu(OAAF, Pli, u BH to nelze a vědí asi proč), kdy jsou aktualizace bety a hned tam píšou, že nejsou odzkoušeny. Vlastně se stanu betatesterem, kdy vývojáři na základě odezvy už. nebo z diskusí k image opraví nedostatky. No a přitom tam zase vyrobí jiné...A tak dokola. :)))Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: VU duo a co dálmozna je to tim ze zacinas a tak nemas temer v nicenm pravdu vse funguje a v openpli zvlast, jak jsem napsal dej si ho tam a mas po starostech, dalkovy ovladac manzelce premapuj dle libostija temer zadne pluginy nebo skiny neinstaluji, k cemu? kdyz mam ice staci cccamd 2.3.0 na irdeto oscam, epg je v zakladu a u vu jsem nemel od doby meho prvniho vu+duo zadny restart. |
rj45
![]() |
|
RE: VU duo a co dálJerry si vedla ! Robil som VU pre absolutnych amaterov,nastavil to co potrebuju aby slapalo,motor pozicie co chceli a je vymalovane.Image z januara bez problemov karta slape,PVR slape,motor slape,proste pohoda.Problem ma ten kto skusa instaluje a nevie co,systemon pokus omyl a potom ma GS.A update ide v pohode zrovna u tych co si spominal.Takze vsetko je o nastaveni a uzivatelovi ! Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |