Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozdiel medzi SD a HD príjmom

Ako nastaviť výstup na STB, aby som postrehol rozdiel medzi SD a HD príjmom? Mám štvorročnú plazmu Panasonic, 107 cm a sat prijímač s HDMI výstupom Argus Piccolo. Výstup HDMI na STB som zvolil CVBT nie RGB, YUV nemám. Na tv som MPEG NR dal na maximum. Neviem, čo ešte lepšie nastaviť, aby sa HD príjem zlepšil.

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

Rozdiel medzi SD a HD príjmom

To jsou věci. A určitě je HDMI výstup nastaven na RGB? R^

Rara
Registrace: 9/2008

RE: Rozdiel medzi SD a HD príjmom

Jako první mě přijde nesmysl dávat MPEG NR na max., protože to ti obraz akorát tak rozmaže. Pokud máš dobře nastavený STB (výstup 1080i), tak NR bych na TV úplně vypnul, jinak nebude obraz ostrý nikdy.

ZdenekMi
Registrace: 1/2011

To Zdeněk

No já se obávám, že při použití RGB signálu si může redukci šumi nastavit jakkoliv.

Rara

Redukciou šumu na maximum nevykúzliš z nekvalitného obrazu žiadny zázrak... ak máš panel HD Ready, prípadne sleduješ programy ktoré vysielajú "HD obsah" ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Tenhle typ TV ani STB nemám, ale předpokládám, že někde ve volbě na televizi by ti mělo ukazovat v jakém rozlišení obraz je. Pokud je 576i, tak máš někde něco blbě nastaveného. Musíš se dostat na 1080i (u HD).
Začal bych tedy tím. Jakmile si ověříš, že ti do televize jde přes HDMI obraz v HD, tak NR v TV vypni a pak už je to jen na ladění. Nejlepší je všechny ty vylepšení obrazu na TV úplně vypnout a postupně si zkoušet co ti dělají s obrazem. Tak se dostaneš k nastavení, které ti bude vyhovovat.

ZdenekMi

chlapci, no comment :)))

mjamriska
Registrace: 4/2003

Hele mezi námi. Je to o kvalitě výstupu STB, TV, správném nastavení, každému se líbí obraz trochu jiný ... Já si s tím hrál asi 14 dní, než jsem byl spokojený. Chce to zkoušet a zkoušet.

ZdenekMi

To mjamriska

Komu není rady....
Já bych počkal, k čemu dojdou. Třeba v tom HDMI konektoru má nacpaný SCART kabel

Rara

Zřejmě máš něco špatně nastaveno, protože i na tom metrovém radiátoru s rozlišením menším než pc tablet bys ten rozdíl měl poznat.
Někdy mohou pomoci i žaluzie..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

treba ta redukce chyb mpeg komprese dokaze trochu vylepsit mapy na souvislejch plochach kde je malej gradient. to fakt funguje a zbytecne to nerozmazava detaily. kolik je tam tech detailu ale urcuje datovej tok a pokud je ten malej, tak mpeg komprese ten detail snizi aby se celej obraz dal zkomprimovat do toho datovyho toku a pak je mozny ze to jeste vic rozmatla nebo naopak na hranach prida kontrast . takze pri sledovani jak moc fungujou tyhle vylepsovatka je lepsi pouzit nejaky nahravky ktery clovek nakouka a pak jakz takz muze subjektivne porovnavat.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Někdy mohou pomoci i žaluzie..

a nejhorší jsou ty stříbrný. Ty mají víc hlinkíových částeček v laku a to pak brání v průchodu TV signálu :laughing:

Rara

no už jsem taky jednou byl u jednoho maníka, protože si stěžoval že nepozná rozdíl mezi sd a hd na plazmě panasonic a nakonec jsem zjistil, že to má zapojený přes scart, protože ta plazma je tak stará, že nemá vůbec hd a neměla ani jeden hdmi vstup. :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

to je ako ledovka a naledi,scart lebo hdmi ...... :laughing: R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Scart kabel nemám v tv a konektor sa zameniť nedá. MPEG NR keď zmením na stred alebo minimum obraz je stále rovnaký. Výstup z STB mám určite CVBT nie RGB - neupodozrievajte ma z takýchto samozrejmostí. Keď som raz dal RBG, zostala čierna obrazovka.

Karner

no tak pokud nepoznáš rozdíl např. při událostech na čt1, nebo na nově při televizních novinách, tak máš určitě něco špatně. Jaký rozlišení ti detekuje televize při přepnutí na hdmi vstup? :lookaround:

eemil

Ja mam tiez 4 rocnu plazmu Panasonic a je to len HD Ready a rozdiel je smozrejme velmi dobre vidiet ale prva podmienka je prpojit tu plazmu s HD prijmacom kablom HDMI a potom zvolit na plazme prislusny AV vstup Input prave tlacitko a prepnut na vstup HDMI kde ste ten kabel HDMI strcili a samozrejme nastavit na STB vystup kde sa sfunkcni HDMI vystup.Niektore tieto prijmace k tomu treba donutit prepinanim rozlisenia .576,720,1080 a malo by to fungovat.

jozvlk
Registrace: 4/2006

V ktorej položke detekuje tv panasonic rozlíšenie - čo stlačiť na DO?

Karner

nevím jak starší šunka, ale u novějších se to na pár vteřin ukáže při přepnutí na aktivní hdmi vstup v rohu na obrazovce. :lookaround:

eemil

Zakaznik,majitel tv to nevie?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Konečne sa to odhalilo - v rohu sa mi objavilo 720 p. Ako panáka donútiť prepnúť na 1080?

Karner

Takže přes HDMI ti to jede. Otázkou je, jestli TV vůbec 1080i umí a těch 720p není maximum.

ZdenekMi

Panáka nenuť, přepni zdroj signálu a Panák se mu přizpůsobí.

visper
Registrace: 5/2008

Rozlišení je potřeba nastavit na satelitu, nikoli na TV. Předpokládám, že na tom satelitu je naladěný HD vysílající kanál :))

pecou
Registrace: 7/2009

Na satelite mám max. 720p_60 alebo By Native TV. Ešte by ma zaujímalo, či RF systém mám zvoliť NTSC alebo PAL BG prípadne PAL DK?

Karner

tak mas to prepojene HDMI kablom ci nie?

radolaco
Registrace: 2/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra