![]() |
|
linux - přijímačchci si koupit linuxový dvoutunerový hd přijímač , ale nevím jaké má výhody a nevýhody oproti normálním přijímačům . Díky za každou rozumnou radu . |
lázeňák
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačvyhoda je v modularnim systemu firmware a v mnohem lepsi podpore. v pripade ze chces nejakou cast pridat ubrat tak nemusis menit celej FW, ale zamenis pridas jen to co potrebujes. mnoho techto systemu dovoluje nainstalovat ruzne FW s ruznym UI a moznostmi.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: linux - přijímača ešte experimenty a dokonalosť. opencourcevusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačPro mě největší výhoda bezproblémové nahrávání a přehrávání.Konečně nemusím řešit zápisy na kartě nahrávky se nahrávají hned odkodované a kdykoliv si je mohu přehrát.Dokonce se dá nahrávat v rámci jednoho transpondéru 3 programy současně a na 4 se dívat osobně vyskoušeno.Přijímač mám Xtrend 9200 sice dražší ale špičkový.Určitě ti linux doporučuji. |
maty
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačvyhodou linuxovych pristroju je predevsim neskutecna podpora a jednoduche ovladani - i prvni instalaci te provede jednoduchy pruvodce a neni skoro co zkazit. Linuxove pristroje umi napr. IPTV, steaming po siti, HbbTV ,XMBC, pridavat titulky k filmum online, webrowsery atd. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačPokud je i čas tak je u nich radost si s nimi stále hrát a třeba můj HD BOX umí i Enigmu 2.HD i SD paráda. :fuming: |
satanolog
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačJá spíš nechápu původní dotaz - Linuxoví přijímač si kupují většinou Ti, kdo ví o co se jedná :-). Pokud si ho koupí "normální" uživatel, tak je pro něj relativně zbytečný, stejně ho nevyužije.Přidám nevýhodu (ale nevím, jak je na tom novější generace typu VU+ Ultimo, Dream 7020D): - ve sleepu docela velký odběr 10-20w) - ze deep stand-by (odběr cca 1w) startuje řádově desítky sekund (10-40, podle typu) |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačRTi 1.7.0 R^ R^Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačNo ja myslim,ze to bootovanie z deep standby ostatne vyhody lahko vyvazia...... ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačpozor vsak sh4 to neni prave orechove, ale pouze snaha vyrobcu o podporu prodeje ,kdyz linuxy tak pouze mipsel vu+, dream, xtrend, coolstream a nebo nove azboxy. uzitne vlastnosti techto stroju to posouvaji nekam daleko nahoru, kde se az tak na delku bootu nebo spotrebu nehledi. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
VU Duoa nic neřeš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačNevíte jak je na tom ten nový AZ Box me? Už se u nás prodává, tady na Parabole byla recenze, ale jinak informací o něm je jako šafránu. |
honzasa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 90 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačTaky je dobrý porovnat cena a kvalita a samozřejmě možnosti..A taky využití a schopnosti kupujícího.Jestli chce jen koukat a nahrávat tak nepotřebuje linux popřípadě dvoutunerák,využiješ to nebo to budeš mít proto,že to tu funkci má?Já to dělám,nechci dělat reklamu,ale porovnej cenu a kvalitu u HD BOXU 9105 PVR a VU+. |
satanolog
![]() |
|
RE: linux - přijímačJe mi jasný,že pierrepetr bude chválit svoje VU+duo protože ho má,ale on s ním umí a někdo kdo teprve začíná? :))) |
satanolog
![]() |
|
satanologale to ti je špatně jasný,já mám medialink,Vu Duo dodávám tomu, kdo chce bezproblémové nahrávání více pořadů najednou,já to nevyužiji,navíc medialink má super obraz,proto bych zatím neměnil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrTak to sorry,O.K. R^ :laughing: R^ |
satanolog
![]() |
|
nic senestalo,nikdo nevidí druhému do bytu a to je dobře R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: linux - přijímačJá taky s linuxem neumím, nejsem žádný honič oblohy ani nepirátím... Považuji se za toho, kdo se chce dívat a někdy něco nahrát.Po peripetiích se Showboxem Vitamin a NXP 256 jsem připlatil za VU+Uno a je po problémech. Nevýhodou linuxu pro takovéhoto uživatele je ale trochu těžkopádné, místy nelogické ovládání, ke všemu se musí jeden proklikávat, co dělají všechny ty předvolby a nastavení snad neví ani odborníci na samotmý Linux :))) .Ale ta spolehlivost Enigmy je k nezaplacení! Zelaná smrt nastane většinou jen pokud tam narvu nějaký divný plugin (na 100% nepotřebný).Když se něco podělá, obnova ze zálohy je otázkou 4-5minut.Chceš-li mít pokoj, tak jedině Enigmu a mít štěstí na image. Vývoj jde rychle dopředu, no ne vždy k větší spolehlivosti...Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačA co umí HD BOX 9105 PVR za 3000,--Enigmu2. R^ :laughing: R^ |
satanolog
![]() |
|
RE: linux - přijímačDnes uz nic nemozes robit bez toho,aby si aspon nieco nevedel.A na tie jednoduchsie pristroje staci vediet citat .......ak je aspon ten navod pouzitelny !Lebo koluje aj mnozstvo navodov, ktore nutia cloveka sa zamysliet na dusevnym stavom autora navodu !Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: linux - přijímačZdravím,který linuxový přímač má nejlepší obraz a funkce.Momentálně jedu přes Opensat 9900 je supr obraz ale ta Firmware potpora stojí za prd. |
Robo39
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 224 |
![]() |
|
RE: linux - přijímačCital si cele vlakno,pripadne ine vlakna o linux. strojoch ?To nie je ako ktora zehlicka je krajsia,funkcnost pri otvorenom linuxe si moze vytvorit podla svojej potreby, roznymi pluginmi.Aj ked uz aj zakladny soft je dobre vybaveny.Samo ze zakladnymi funkciami. R^ Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
![]() |